השיטה הפשוטה להכנת ארטישוק מוחמץ בבית

מתכון לארטישוק מוחמץ – טעם שמזכיר את השמש!

אף אחד לא יכול להישאר אדיש כאשר המילים "ארטישוק מוחמץ" נשמעות! המנה הזו היא לא סתם מנה נוספת על השולחן, אלא היא מנת חוויה שמעוררת את כל החושים. כאשר אתם פותחים את הצנצנת והאוויר מתמלא בניחוח חמוץ ומתוק בו זמנית, אתם יודעים שאתם בפתח של משהו מיוחד. המפגש בין הארטישוקים הטריים, התבלינים המיוחדים והחומץ השמח יוצר מקסם של טעמים. כך שאם אתם מתכננים מסיבת יום הולדת, ארוחה משפחתית או סתם ערב מיוחד עם חברים, אל תשכחו להגיש את המעדן הזה. הוא יכבוש כל שולחן וירשים את כולם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות + זמן המתנה של 24 שעות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: כ-6 מנות

הרכיבים הדרושים

האמת היא שמתכון לארטישוק מוחמץ הוא ממש לא מורכב. הוא דורש כמה מרכיבים פשוטים ונגישים שכולם בדרך כלל נמצאים במטבח. מדובר במתכון שניתן לגוון ולעצב לפי הטעם האישי שלכם, כך שלקראת סוף הפסקה תגלו גם רעיונות לשדרוגים שגם אנו ניסינו. אז בואו נתחיל!

  • 1 קילוגרם ארטישוקים טריים
  • 1/2 כוס חומץ (חומץ תפוחים או חומץ לבן)
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות מלח
  • 3 שיני שום קלופות ומעוכות
  • 1-2 פלפלי חריף (לפי הטעם שלכם)
  • 1/2 כוס עשבי תיבול (כמו נענע, פטרוזיליה או תימין)

שלבי ההכנה

בעיקרון, מדובר בהכנה פשוטה, אך עדיף לקחת את הזמן כדי לקבל את המנה הכי טעים שיש! אם אתם מתקדמים עם אהבה וכמובן באווירה טובה, התוצאה תהיה מדהימה! בואו נתחיל עם שלבי ההכנה.

  1. מדיוק יורמים את הארטישוקים למכסה כדי להוציא אותם מהמים – שימו לב לא לשבור את העלים.
  2. חתכו את קצות הגבעולים וחוטי העלים כדי להקל על ההכנה.
  3. בצלחת עמוקה, שימו מים עם מיץ לימון ופרוסות לימון כדי למנוע מהארטישוק להשחיר.
  4. הניחו את הארטישוקים במים עם הלימון למשך 10 דקות.
  5. בינתיים, הכינו סיר עם חומץ, מים, סוכר, מלח, ושום – זה הזמן להתחיל להרתיח את הנוזלים.
  6. שפכו את הנוזלים החמים על הארטישוקים כשהם עדיין במים עם הלימון.
  7. הוסיפו את הפלפלים החריפים ועשבי התיבול שאתם בוחרים.
  8. Seal the jar tightly and let it sit at room temperature for about a day.
  9. לאחר 24 שעות, העבירו את הארטישוקים למקרר – אפשר לאכול אחרי 48 שעות!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  וופל עשיר במילוי קרם ריבת חלב שלא תפספסו!

מרכיבים חלופיים

האם אתם טבעונים? אין בעיה! המתכון הזה מתאים גם לכם. פשוט השתמשו בחומץ שהוא לא מבושל ועשו את כל השאר כמו שצריך. בנוסף, תוכלו לשדרג את המתכון הזה עם מספר אפשרויות:

  • הוסיפו גזר או כרוב בסיר – הם הוסיפו קראנץ' מדהים!
  • תשקלו לשלב טעמים נוספים – כמו ג'ינג'ר מרוסק או כוסברה.
  • אם אתם אוהבים מתיקות, ניתן להוסיף טיפה של דבש או ממתיק אחר.

שדרוגים ותוספות אפשריות

למי שמחפש לגוון, אפשר להכין רוטב נוסף על הבסיס. לארוחה נוכל לשדרגו עם גרגירי חמניות קלויים, בצל ואפילו גבינת מוצרלה פריזאית!

שאלות ותשובות

מה לעשות אם אני לא מוצא ארטישוק טרי?
ארטישוקים קפואים בהחלט יעשו את העבודה! הם עשויים לא להיות באותה רמה, אבל עדיין שווים כל ביס.

האם אפשר להשתמש בחומץ אחר?
בוודאי! חומץ בלסמי או חומץ רימונים יכול לתת טוויסט שונה אך טעים למנה!

כמה זמן נשמרים הארטישוקים המוחמצים?
אם שמרתם אותם בצנצנת סגורה טוב במקרר, הם יכולים להחזיק בין שבועיים לשלושה.

האם ניתן להכין את המתכון בכמויות גדולות?
כמובן! הכנה בכמויות גדולות היא אפילו מומלצת לחגיגות משפחתיות. רק ודאו שהצנצנת שלכם גדולה מספיק.

מה אפשר לעשות עם הארטישוקים אחרי ההכנה?
אפשר להגיש אותם כתוספת, לשלב בסלטים או פשוט לנשנש ככה לבד. הם גם מצויינים על לחם עם גבינה.

האם זה מתכון מסובך להכנה?
הכנה קלה מאוד! עם הכוונה נכונה וסבלנות המנה המדהימה הזו ממש לא בעיה.

האם אני יכול להחליף את סוכר בממתיקים אחרים?
ברור! ממתיקים כמו סירופ אגבה או סוכר קוקוס יעבדו יופי.

האם ישנו מרקם ספציפי שארטישוק מוחמץ צריך להיות?
לארטישוק מוחמץ יש מרקם פריך ומעט מתוק. הוא חייב להיות נעים ולא סמרטוטי.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  הסוד לחצילים מטוגנים עם פירורי לחםperfectos

האם יש מספר שלב גירוד לפני טעימה?
הקפידו על המתנה של לפחות 24 שעות, זה חיוני לטעמים להתמזג!

האם השימוש בנענע מתאים כעשב תיבול?
בוודאי! נענע מוסיפה טעם מרענן ובו זמנית משוגע – בהחלט טוויסט מעניין.

אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים והרשתות החברתיות שלכם! תנו לכולם להכיר את הטעמים שמתעוררים מארטישוק מוחמץ ותזכו בתשואות מרובות! ללקק את האצבעות ושיהיה בתיאבון!

Scroll to Top