"`html
המתכון המושלם לסלומון על האש – טעמים שממכרים!
אם פעם ימי הקיץ היו עוברי עלינו עם בשר וההמבורגרים על המנגל, הגיע הזמן לשדרג את חוויית הברביקיו שלכם עם סלומון על האש. מדובר במנה מדהימה שיכולה להפתיע את החברים והמשפחה, וחוץ מזה, היא גם בריאה! את הסלומון ניתן להכין בקלות ובמהירות, והוא מתמכר במרקמו הנימוח ובטעמים המשגעים שלו. אז מישהו מוכן להוציא את המנגל מהמרפסת?
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10-15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסלומון על האש שיהיה אגדי, קחו את הרשימה הבאה ותכינו אותה מראש:
- 4 קוביות סלומון טרי (כולל עור אם אפשר)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1/2 כוס דבש
- 3 כפות סויה (תהיו יצירתיים, יש מגוון סוגים)
- 3 שיני שום כתושות
- מיץ מחצי לימון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כף זעתר או תיבול על פי העדפה אישית
אפשרויות חלופיות: גרסה טבעונית
אם אתם על תפריט טבעוני, אתם יכולים להחליף את הסלומון בנתחי טופו או פטריות פורצ'יני. הן מקבלות טעמים מעולים, ועם התיבול הנכון, יהיו לא פחות משגעות!
שלבי ההכנה
בואו נתחיל עם הכנת המנה המושלמת הזו. תתכוננו לטעמים מהפנטים!
- ראשית, מכינים את המר marinade. במע mixing bowl, מערבבים את שמן הזית, הדבש, סויה, שום ולימון.
- מתבלים במלח ופלפל, ובוחרים גם את הזעתר (או תיבול מדליק אחר).
- משרים את קוביות הסלומון בתערובת במשך 15 דקות – בזמן הזה הריחות פשוט יתפשטו בכל הבית.
- מחממים את המנגל או טאבון לגריל.
- אם אתם משתמשים בגריל, שמים את הסלומון על רשת כך שהעור יפנה כלפי מטה – העור שמגן על הסלומון ייתן לו להישאר עסיסי.
- בישול קצוב: 10 דקות, או עד שהסלומון רך ונפער במרכזו.
- מוסיפים עוד תיבול לפי טעמכם (אפשר לשים על זה קצת שומשום קלוי!) לפני ההגשה.
- מגישים את הסלומון עם צלחת ירקות לאחר גריל – ושיהיה לכם בתיאבון!
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם אתם רוצים להעניק למנה שלכם טאץ' נוסף, שקלו להוסיף רוטב חוויתי כמו רוטב חריף-מתוק או איולי שום, שיכולים להוסיף את המומנטום הנכון. יש לכם ירקות? אפשר להניח שיעניקו טעמים מרעננים לחלוטין. פילה של זוקיני, או קישואים על המנגל ישתלבו פה ובטח יוצרו מותה מטרפת על הצלחת.
שאלות ותשובות
מהו סוג הסלומון המומלץ?
בבחירת סלומון, כדאי לבחור בסלומון נורווגי או סלומון פראי התופס את טעמיו בזכות תנאי גידול טובים. מדובר באופציה הכי טעימה ומעניינת שיש.
איך אני יודע שהסלומון מוכן?
שימו לב שהבשר משנה את צבעו לורוד ולהיראות מבריק, בנוסף מתאים לבדוק שהמרכז רך, אם הוא עדיין תפוס, תנו לו עוד כמה דקות על המנגל.
האם ניתן להקפיא סלומון טחון למאוחר יותר?
בוודאי, בסופו של דבר זה יישמר מצוין במקפיא. שימו לב לתנאים הנכונים, ואם יש לכם מצב שבו הסלומון הוא אלטרנטיבה שטחית יותר, מקום מבודד במקפיא יאריך את חיי המנה.
מהי הדרך הטובה ביותר לשמור סלומון מהמן?
מומלץ לשמור אותו על טמפרטורה של 4 מעלות, אבל אם אתם רוצים להבטיח אותו למהירות, אפשר גם לגגל את המנה עם רוטב חמצמץ שנשאר מהבישול. זה ישתחל לגרסה עדיין רותמת ומיוחדת.
איך אני יכול לשדרג את התיבול?
שדרוגים פשוטים כמו תוספת של שמן קוקוס נקי או שומשום קלוי יכולים להרים את הביס לגבהים חדשים! בחרו ספציפית לפי טעמכם האישי.
מה אם אני רוצה להכין סלומון נטול גלוטן?
פשוט השתמשו בסויה שהוגדרה כנטולת גלוטן וגם את הדבש לא חובה להסיר. תהיה עקרונית הכנה מתקכין, כך שהמנה שלכם תישאר מדהימה!
איך אני מגיש את הסלומון בצורה אסתטית?
הוגשו בצלחת שטוחה או כוסות כהרצוי או עם תוספות כמו אורז לבן, מלפפונים חמוצים, וניחוח של שטיחוני עלי עשב. התצורה אסתטית תדגיש את הטעמים של כל מנה.
מה לעשות אם נשאר סלומון ופילאט?
אל דאגה, הסלומון נשאר טעים. אפשר לגרום לכך להיכנס לתוך סלט טרי, באחד וריאציות אומץ של סלטים יפניים, במילוי טורטיה על מצה, או כפתן במרגרינה. מסודר, נכון?
לאיזה סוגים של אגרוף מים אני יכול להוסיף את הסלומון?
אגרוף מים על בסיס חלב קוקוס עם רבע לימון – מהנה ואפילו בריא. אפשר להפוך אותו למעין מרק עשבוני או גם קוקטייל, כך שיתאימו להן בצורה סלומית.
אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. נמאס מההמבורגרים? אתם יודעים עכשיו איך להפתיע!
"`