חזה עוף ואורז בסיר אחד ניקי בקלות ובמהירות

מתכון לחזה עוף ואורז בסיר אחד – ניקי המושלמת

דמיינו את זה: יום שבת בבוקר מתקרב, הבית מלא בניחוחות מדהימים, הילדים משחקים בסלון, ובמטבח אתם מתמודדים עם מתכון כמו מקצוענים. החזה עוף ואורז בסיר אחד הוא המנה המושלמת שכולנו צריכים בסופי שבוע. זה מתחיל בניחוחות שמטריפים את החושים וממשיך עם טעמים אגדיים שמעבירים אותנו למחוזות הקולינריים של סבתא, ושם כל ביס מרגיש כמו נשיקה של השמש. לא סתם אומרים שזה מהמאכלים הכי טעים שיש. אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 50 דקות
  • רמת קושי: פשוט מאוד
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל בשלב ההכנה, נבין מה אנחנו צריכים. מדובר במרכיבים פשוטים שכולנו מכירים, שהם בעצם הגיבורים של המנה הזו:

  • ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות
  • 2 כוסות אורז (בתחום האורז ניתן לבחור בין אורז בסמטי, אורז חום או אפילו אורז פרסי)
  • 4 כוסות מים או ציר עוף
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום, מרוסקות
  • 2 גזר בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 פלפל ירוק, קצוץ
  • 5 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • תבלינים לבחירה (פפריקה מתוקה, כמון, עגבניות מיובשות)

מרכיבים חלופיים

כמובן שניתן לשדרג את המנה הזו באופן כל כך מגוון! אם אתם טבעוניים, אפשר להחליף את עוף בטופו או נתחי סויה. בשביל חוויה ללא גלוטן אפשר להשתמש באורז בר או אורז קוס קוס. וכל אלו שוחרי בריאות ימצאו שהשימוש בירקות כמו קישואים, דלעת או ירקות שורש אחרת הוא משגע לגמרי.

שלבי ההכנה

כדי להגיע לתוצאה מדהימה, אתם צריכים לעבור על הצעדים הללו בצעדיות, כך שהכנת המנה תהיה באמת חוויה מעלפת. ולאחר מכן, תוכלו לשתף חוויות עם משפחה וחברים, או סתם להרוס את הדיאטה!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים עד שהוא מתרכך ומשנה צבעו.
  3. מוסיפים את השום המרוסק ומערבבים במשך כדקה.
  4. מוסיפים את קוביות חזה העוף ומבשלם עד שהן משנה צבען מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את הגזר והפלפל ומערבבים כל הזמן במשך 3-4 דקות נוספות.
  6. שמים את האורז לסיר ומערבבים יחד עם כל החומרים.
  7. מוסיפים את המים או הציר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  8. לאחר שהמים רתחו, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות.
  9. במהלך הבישול, ודאו שהאורז לא נדבק לתחתית הסיר.
  10. מכבים את הלהבה, ומניחים למנה לנוח בסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שיבולת שועל ללא סוכר שהכל יאהבו

תוספות ושדרוגים אפשריים

מבחינת תוספות, יש אינספור אפשרויות! אפשר להוסיף צנוברים להוספת קרנצ'יות, רוטב סויה אחרי הבישול או אפילו עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה קצוצה. כשאתם משפשפים את הכוסברה, הקטנה המהממת הזאת, תשימו לב איך היא משדרגת את המנה לחלוטין!

שאלות ותשובות

יכולה המנה להיות מוכנה מבעוד מועד?
בהחלט! אפשר להכין את המנה יום קודם ולהשאיר במקרר. התוצאה תהיה אפילו יותר מושלמת, כשכל הטעמים מתמזגים יחד!

אפשר לשמור את המנה במקפיא?
בוודאי, את מנת חזה העוף ואורז אפשר לשמור בקופסה סגורה במקפיא למשך כ-3 חודשים. כשהגעתם להכנה, פשוט מחממים על להבה נמוכה או במיקרוגל.

האם ניתן להחליף את האורז באורז אחר?
כמובן! תשקלו לשים קינואה, אורז חום או קוסקוס. תתנסו ותראו מה הכי מוצא חן בעיניכם.

כמה זמן ביוצא מן הכלל לבשל את המנה?
אם אתם עוקבים אחרי ההוראות, תוכלו להכין מנה מדהימה ב-50 דקות. זהו ממש הזמן לשדרוגים נוספים!

יש לכם טיפים לשדרוג?
בהחלט! תוכלו להוסיף תיבול של קימל או כורכום להגברת טעמים ולגווני זהב שיעשו נעים לעין.

אם אני לא אוהב את הבשר, מה אפשר לשים במקום?
לגמרי אפשר להיעזר בטופו, נתחי פולק ועוד המון מרכיבים שונים – נסו גם ירקות שורש!

מה ניתן לשתף בעבודה עם הילדים?
הילדים יכולים לעזור במדידת המרכיבים ובחיתוך הירקות. זה כשלעצמו יכול להחזיק אותם עסוקים במשך שעות!

אפשר לשדרג את המנה לברים בריאותיים?
כמובן! הוספת ירקות, כמו קישואים נשמע מדהים, זה יהפוך את המנה לא רק טעימה, אלא גם בריאה.

איך אני יודע שהבשר מוכן?
כדי לוודא שהוא מוכן, יש לוודא שהפנימית של העוף חתכת במרכז, אם היא לבנה והנוזלים ברורים – הוא מוכן!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלו את המתכון לכרובית אפויה בתנור הכי טעימה

איזה נוזלים להוסיף אם נראה יבש?
אם זה נראה קמוץ, פשוט להוסיף מעט מים או ציר עוף. זה ישמור על הלחות!

עד כאן המתכון המהנה שלנו לחזה עוף ואורז בסיר אחד! אם אהבתם אותו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, ולהפיץ אותו בכל מקום אפשרי. תיהנו ואל תשכחו ללקק את האצבעות! הכי טעים שיש.

Scroll to Top