חזה עוף ממולא באורז – מתכון מדהים וממכר!
איזה סיפור נפלא מתממש כשעוף, אורז ותבלינים נפגשים יחד! כשמתממשים את המתכון הזה, אנחנו לא פשוט מכינים מנה – אנחנו יוצרים חוויה קולינרית שמספקת כל כך הרבה טעמים. חזה עוף ממולא באורז הוא לא רק מאכל; הוא מסע לתוך עולם טעמים ומרקמים שמשאיר אותנו עם טעם של עוד. כשהעוף מתבשל, האורז שואב את כל הנוזלים ועשבי התיבול, והמנה הופכת ליצירת אמנות על הצלחת. המילוי שומר על העוף רך ונימוח, ואתם שואלים את עצמכם איך אפשר לא לאכול את כל הצלחת?!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה אנשים המתכון מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כשאתם מכינים חזה עוף ממולא באורז, אני ממליץ על שילוב עוצמתי של טעמים. בואו נרכז את כל המצרכים הנדרשים, וכל אחד מהם מוסיף את הנגיעה המיוחדת שלו למנה:
- 4 יחידות חזה עוף (סוג מדהים למשקה השראה)
- 1 כוס אורז בסמטי (או כל סוג אורז אחר שהולך טוב)
- 2 כוסות מים (לזיקוק טעמים)
- 1 בצל קטן קצוץ דק (מושלם בתור בסיס)
- 3 כפות שמן זית (לדגשים עזים)
- 2 שיני שום קצוצות (ללהט)
- 1 כפית כמון (אחלה תיבול)
- 1 כפית קימל (נגיעות בלתי נשכחות)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם (לפי הבקשה שלכם)
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (לתוספת רעננות)
- 1/4 כוס צנובר קלוי (עונג פריך)
לא לשכוח! אם אתם רוצים לעשות את המתכון הזה בגרסה טבעונית, אתם יכול להמיר את העוף בטופו או חלבון צמחי, והאורז יישאר כמובן.
שלבי ההכנה
עכשיו הגענו לחלק המרגש! השלב בו אנחנו באמת מתחילים לבשל. כדי שתהיה לכם חווית בישול מהנה, אני ממליץ לכם לשים מוזיקה נעימה ברקע וליהנות מהתהליך.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה.
- מטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים 1 דקה נוספת.
- שמים את האורז ומערבבים היטב.
- מוסיפים 2 כוסות מים ותבלינים (כמון, קימל, מלח ופלפל) ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות עד שהאורז סופג את הנוזלים ומתרכך.
- בקערה, מערבבים את האורז המבושל עם פטרוזיליה וצנובר קלוי.
- חותכים כיסים בחזה העוף וממלאים את המילוי באורז.
- מחממים שמן זית במחבת וטגנים את חזה העוף מכל הצדדים עד שהן משחימות.
- מעבירים לתבנית ואופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך 20 דקות נוספות.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
ואם אנחנו כבר מדברים על שדרוגים, אני ממליץ לשקול להוסיף בדרך כלל ירקות, ספציפיות כמו גזר קלוי או זוקיני. הם יכולים לשדרג את המנה בצורה מדהימה! תוספת של שמן כמהין יכולה להעניק לאורז טוויסט אגדי, ואת יכולה גם לשקול להוסיף לתוך המילוי מעט גבינת פטה, אהבה אמיתית שמוסיפה ניחוח משגע.
שאלות ותשובות
איך ניתן לשדרג את המנה הזו?
אפשר להוסיף גבינות חריפות לתוך המילוי, ירקות קלויים או תבלינים מגוונים כמו פפריקה או צ'ילי.
האם ניתן לשמור שאריות במקרר?
בהחלט! המנה נשמרת מעולה לשבעה ימים במקרר. פשוט חימום מחדש והמנה כמעט כמו חדשה!
האם יש גרסה ללא גלוטן?
בהחלט, רק וודאו שהאורז הוא אורז ללא גלוטן, והשתמשו בתיבולים נקיים מגלוטן.
מה אני יכול להגיש לצד המנה הזו?
סלט ירוק רענן יכול להיות תוספת נהדרת. או לחם פריך, אם אתם מתחברים לחם.
האם ניתן להקפיא את המנה?
ודאי! המנה מתאימה להקפאה וגם לאחר מכן, היא תשמור על הטעמים.
מה אני יכול לעשות אם אין לי פטרוזיליה?
תוכלו להמיר את הפטרוזיליה בבזיליקום או כוסברה לקבלת טעם שונה ומרענן.
כמה זמן אני יכול לאפות את חזה העוף?
20-25 דקות, תלוי בגובה החום בתנור ובעובי העוף שלכם.
האם אני יכול להשתמש בסוג אחר של עוף?
אני בהחלט ממליץ, אז תנסו עוף הודו או אפילו חלקים כמו ירך עוף במילוי דומה.
כמה זמן לוקח להכין את המנה?
כ-60 דקות, כולל הכנה ובישול.
מה נותן את הטעם המיוחד למילוי?
הכמון והקימל, בשילוב עם טיגון הבצל והשום, יחד עם האורז, נותנים ניחוח מדהים למנה כולה!
אז למה אתם מחכים? תכינו את חזה העוף הממולא הזה, תבקשו מהחבר'ה להתאגד סביב שולחן האוכל ותנו להם ללקק את הצלחת! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כי כל אחד צריך לדעת על היצירה המשגעת הזו!