חינקלי גבינה במתכון קל ופשוט לכל טבח novice

חינקלי גבינה – מענג כל כך שלא תפסיקו לאכול!

חולמים על מנות מהמטבח הגאורגי שמענגות את הלב והחיך? הגיע הרגע להכיר את החינקלי גבינה המדהימים! מדובר במאפה מבושל שהפך לפופולרי מיום ליום, עם בצק טעים ומילוי גבינה משגע. כל ביס מהחינקלי הזה הוא חוויה וגם נוסטלגיה! מתכון זה, שנשען על מסורת ארוכה, הוא מתכון עוצר נשימה, שמיועד לאוהבי גבינה ולכאלה שלא יכולים לעמוד בפני טעמים ממכרים.

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 מנות

כדי להגיע לתוצאה מושלמת, נדרשת לא מעט אהבה והקפדה על פרטים. המתכון הזה הוא אגדי, ולא יאכזב אתכם. בני דודים, אחים או חברים – כולם יתחילו ללקק את האצבעות מקרוב. אז בואו ניגש למרכיבים!

הרכיבים הדרושים

  • 250 גרם קמח חיטה
  • 150 מ"ל מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 250 גרם גבינת פטה או גבינת מוצרלה מגוררת
  • 1 ביצה
  • 2 כפות עירית קצוצה (למי שאוהב טעמים חזקים)
  • שום קצוץ (לפי הטעם – מומלץ!)

אם אתם רוצים עניין נוסף, אפשר להתנסות בגבינות נוספות, כמו גבינת קממבר או גבינת פריזאית. למי שמחפש גרסה טבעונית ניתן להמיר את הגבינה בטופו או גבינת קוקוס, והמים הפושרים ניתנים להחלפה במים ממותקים או בתה חסר ק caffein.

שלבי ההכנה

בואו נצלול לתוך העבודה המענגת של ההכנה!

  1. לערבב את החומרים היבשים: קמח ומלח בקערה גדולה.
  2. להוסיף מים ושמן, וללוש בעדינות עד שהבצק מתאחד.
  3. ללוש את הבצק حوالي 10 דקות, עד שהוא חלק ולא דביק.
  4. לכסות את הבצק בניילון נצמד ולתת לו לנוח לשעה בחדר חם.
  5. בזמן שהבצק נח, לערבב את הגבינות, הביצה והעירית בקערה נפרדת.
  6. ליצור כדורים קטנים מהבצק, בגודל של כ tennis ball.
  7. לשטח כל כדור לעיגול בעובי של כ-2 מ"מ.
  8. להניח כף ממלית הגבינות במרכז כל עיגול.
  9. לקפל את הבצק סביב המלית, ללחוץ וללוש את הקצוות לכלפי מעלה כדי ליצור צורת חינקלי טיפוסית.
  10. הביאו מים לרתיחה בסיר גדול עם מעט מלח.
  11. לתת לחינקלים לשחות במים הרותחים כ-5-7 דקות.
  12. להסיר ולצנן – כדי להשאיר את כל הטעמים הטובים בפנים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  ערמונים בתנור מתכון קל ופשוט לשדרוג מסיבי

בסיסויד, בבקשה – עכשיו המנה המושלמת מוכנה להן!

תוספות ושדרוגים

מעבר לגבינות הרגילות, אתם יכולים להוסיף לבלילה גם תרד או פטריות. הומור מגניב הוא תוספת לסרטי 'סלסלת גבינות', שבהם תחליף גבינות בהתאם להעדפה. שילובי גבינות יכולים לשדרג את כל העסק! כמו כן, כדאי לנסות להוסיף למלית תבלינים עדינים כמו כמון או פפריקה כדי להקנות לה את הטוויסט המיוחד הזה.

שאלות ותשובות

מה עושים אם הבצק יוצא דביק מידי?
במקרה הזה כדאי להוסיף קצת קמח עד שהבצק יהיה נוח לעבודה. חשוב לא להגזים, כדי שלא יתקבל בצק כבד מדי.

האם אפשר למלא את החינקלים בבשר?
בהחלט! חינקלים עם בשר הם קלאסיים ומשגעים. אתם יכולים להשתמש בבשר טחון, להוסיף תיבול של שום, בצל ופפריקה.

מה הדרך הטובה ביותר לבשל את החינקלים?
מומלץ לבשל במים רותחים עם מלח, כך הם יישמרו על רכותם. אפשר גם לאדות על קדרת אידוי שהוסרה על הכיריים.

האם אפשר להכין את הבצק מראש?
בוודאי! אפשר להכין את הבצק כמה שעות לפני ההכנה, ולשמור אותו במקרר עטוף בניילון נצמד.

מה להגיש עם החינקלים?
חינקלים בדרך כלל מוגשים עם רוטב חריף או חמוץ ועלי פטרוזיליה קצוצים. התיבול הוא אישי וניתן לבחור מה שמתאים לכם.

האם ניתן להקפיא את החינקלים?
כן, ניתן להקפיא אותם לאחר הבישול. יש להקפיא בכמות הרצויה, ולחמם מחדש במקפיא או במיקרוגל.

איך יודעים שהחינקלים מוכנים?
כשחינקלים צפים על פני המים, הם מוכנים. תחושת הנימוחות היא המפתח למנה המושלמת.

מה הזמן הטוב ביותר לאכול חינקלים?
חינקלים טעימים בכל זמן – ארוחת ערב, בוקר או כחטיף לאורחים!

האם קיים דיאטה ייחודית לחינקלים?
אפשר להכין גרסאות דלות קלוריות על ידי שימוש בקמח כוסמין או קמח תפו”ח.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פילה לברק בתנור מתכון קל וטעים לכל המשפחה

איפה ניתן למצוא מתכונים או השראה לחינקלים?
רשת האינטרנט מלאה בעשרות מתכונים שונים – מומלץ לבדוק את הבלוגים המדריכים על מטבח גאורגי!

אז מה אתם מחכים? מתכון החינקלים שלנו מחכה לכם. עשו טובה וכשהכנתם, שתפו ותפיצו אותו ברשתות החברתיות, כדי שכולם ייהנו! ביותר מובן, תודו לי אחר כך.

Scroll to Top