חמין עם בשר מספר 5 – כל מה שצריך לדעת
מי מאיתנו לא זוכר את השבתות המשפחתיות, עם ריח החמין הממלא את הבית? החמין הוא לא סתם עוד מנה, הוא מסמל געגוע לתקופות חמות של משפחה וחום. היום אנחנו לוקחים את חוויית החמין המסורתית ומוסיפים לה טעמים מדהימים וחדשניים. מדובר במתכון מושלם, אגדי ומעלף, שמביאה עמה את כל החום והאהבה. תכינו את עצמכם לחמין שאי אפשר resist, כי הוא באמת ממכר!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 12 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את החמין המושלם, נזדקק למגוון עשיר של רכיבים. כל אחד מהם מתכתב עם המסורת ויוסיף עוד שכבת טעם מדהים למנה:
- 1 ק"ג בשר בקר (צוואר או אשקלון) – בחרו את הבשר האהוב עליכם!
- 500 גרם קטניות מעורבות (שעועית, חומוס, עדשים) – מרובות בריאות!
- 4 תפוחי אדמה בינוניים – שיביאו לעסיסיות מושלמת.
- 2 בצלים גדולים – כדי שישדרגו את כל העניין.
- 1 ראש שום שלם – טעם חזק, שום חדש זה ברור!
- 2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה – זה הזמן לשדרגו!
- 1 כף קימל – לתחושת תיבול נפלאה.
- מלח ופלפל לפי הטעם – כי תמיד כדאי.
- 1.5 ליטר מים – כדי שהכול יתמזג יחד.
- 1/4 כוס שמן זית – לפינוק נוסף.
ובכן, אפשר גם לחשוב על רכיבים חלופיים. אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את הבשר בטופו או בשר סויה. כמו כן, ניתן להוסיף ירקות כמו טכנוקי גזר ודלעת, שיהפכו את המנה לבריאה יותר.
שלבי ההכנה
בשלב הזה תכינו את עצמכם לתהליך פשוט ומרגש. משפחה מצטופפת במטבח, ריחות טובים נדבקים לקירות, אין כמו זה:
- מניחים את הקטניות במים למשך 3 שעות לפחות להשריה.
- חותכים את הבצל לקוביות קטנות, ולאחר מכן קוצצים את השום.
- מחממים שמן זית בסיר רחב על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל והשום ודואגים להזהיב אותם.
- חותכים את הבשר לקוביות גדולות ומוסיפים לסיר – מקפיצים 5 דקות.
- מוסיפים פפריקה, קימל, מלח ופלפל ומשבחים את הריח.
- מוסיפים את הקטניות המושרות (מוסיפים את המים), המתבלים אפקטיבית.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה ומניחים על התערובת.
- נוספים מים עד שהרכיבים מכוסים.
- מביאים לרתיחה, ולאחר מכן מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 12 שעות.
- מומלץ להכין את החמין בלילה, כך שהארומה תתפשט כל הבית.
- מבחינים בתוצאה הסופית, איך זה נראה? עזבו הכל, החמין מוכן!
תוספות ושדרוגים אפשריים
נכון, החמין שלנו כבר מושלם, אבל מי לא אוהב טוויסט או שדרוג? הנה כמה רעיונות שיכולים להביא את המנה הזו לרמות חדשות:
- תוספת של בשר כבש – למי שאוהב את הטעם החזק!
- דלעת או גזר שחותכים לקוביות – יוסיפו צבע ורעננות.
- שזיפים יבשים – יהפכו את המנה למס sweet and savory.
- תוספת של כמון ותבלינים נוספות שנותנים את הפאנצ' הנוסף.
- אפשרות להגשה עם חריף בצד – למי שאוהב את זה עם טיפה יותר חום.
גם להגיש עם לחם טרי יכולה להיות בחירה מצוינת – ככה שכולנו ללקק את האצבעות!
שאלות ותשובות
למה חשוב להשרות את הקטניות לפני הבישול?
ההשריה עוזרת לקטניות להתבשל בצורה אחידה, מונעת התנפצות ומאפשרת לבסוף ליצור תוצאה נימוחה להרבה יותר!
אפשר להכין את החמין בתנור במקום על כיריים?
בהחלט! רק זכרו להנמיך את הטמפרטורה ולבשל לאורך זמן רב יותר כדי לשמור על טעמים עזים.
איזה סוג בשר עובד הכי טוב?
בשר בקר צואר או שוק תמיד יביא את התוצאה המושלמת, כי הם מטבילים הארוח דרך הבישול האיטי.
מה אפשר להוסיף לחמין כדי להפוך אותו לקיץ?
אפשר לשים ירקות עונתיים כמו קישואים ודלעות יחד עם תיבול קל יותר.
האם ניתן להכין גרסה דלת פחמימות?
כמובן! פשוט ותרו על תפוחי אדמה והוסיפו יותר ירקות במקום.
כמה זמן ניתן לשמור חמין במקרר?
החמין יכול להחזיק במקרר 4-5 ימים, אבל כדאי לחמם אותו על חום נמוך כדי לשמר את הטעמים.
האם אפשר להקפיא חמין?
בוודאי! תנו לו להתקרר לחלוטין ואחסנו בכלי סגור. כשאתם רוצים לאכול, פשוט הוציאו מהמקפיא и חממו.
יש לכם רעיונות לנשנושים בסוף הארוחה?
אפשר להגיש סלט ירקות רענן או קוסקוס בצד. מתכון נהדר לצד חמין!
איך אני יודע אם החמין מוכן?
מדי פעם בדקו את המרקם של הקטניות והבשר: הבשר צריך להיות נמס ויש לשים לב שהקטניות רכות.
מה לעשות אם החמין מתייבש בבישול?
אם במהלך הבישול אתם שמים לב שהחמין יבש מדי, הוסיפו מעט מים ותערבבו בעדינות.
תשתפו את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות, תגרמו לכולם לנסות להכין אותו, זה באמת אחד מהחמין הכי טעימים שיש!