חצילים בתנור עם פטרוזיליה – המנה המושלמת של הקיץ!
נכון שכולנו רואים כל כך הרבה מתכונים לחצילים? ובכל זאת, בשביל מה לטרוח לחפש מתכון נוסף אם אפשר לקחת את הידע שלנו ולהתמקד במשהו מדהים? נגלה לכם סוד – החצילים בתנור עם פטרוזיליה שלנו הם פשוט אגדים. לא רק שהם מושלמים עם פיתות חמות, אלא גם משתלבים היטב עם מנות עיקריות, ולהם יש את הכוח לעורר זיכרונות מטעמים מהבית. כל ביס פשוט נמס בפה, אוורירי ונימוח, והם כל כך ממכרים שלא ניתן להפסיק לאכול מהם! בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
מרכיבים דרושים
בכנות, בגלל שהמרכיבים הם כל כך פשוטים, זה מה שעושה את המנה הזאת למושלמת. כל אחד יכול להכין אותה בבית, עם רכיבים שמדברים בשפה של טעמים גליליים. אז מה אנחנו צריכים?
- 4 חצילים בינוניים
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- 4 כפות زيت זית
- מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
- 2 שיני שום קצוצות
- מיץ מלימון אחד
- ½ כפית פפריקה מתוקה
מרכיבים חלופיים
כבר היינו רוצים שתהיה לכם האפשרות לגוון את המתכון הזה. אז אם אתם טבעוניים, פשוט תוכלו להחליף את השום לשום קונפי, ושמן הזית יכול להיות גם קוקוס, לסוגי טעמים שונים. אם אתם שומרים על דיאטה דלת פחמימות, תשמחו לדעת שהחצילים הם בחירה מצוינת, מבית סבתא שלנו שאוהבת לקנות חצילים מהשוק.
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן לגשת למלאכה המהנה! הכנת חצילים בתנור היא לא רק קלילה, אלא גם מרגשת, והטעמים שהולכים להשתחרר מהתנור פשוט משגעים.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- חותכים את החצילים לחצאים ומניחים אותם על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מפזרים מלח על החצילים ומניחים להם לנוח כחצי שעה, כדי שהמלח יוציא את המרירות.
- שוטפים את החצילים במים קרים ומייבשים עם מגבת נייר.
- בצלחת נפרדת, מערבבים את שמן הזית, פטרוזיליה קצוצה, שום, מלח, פלפל, פפריקה ומיץ לימון.
- מרימים את החצילים בעזרת כף ומפזרים את התערובת עליהם.
- מכניסים לתנור ואופים כ-20-25 דקות, עד שהחצילים זהובים ורכים.
- מוציאים מהתנור ומניחים מעט להתקרר.
- מגישים עם עוד פטרוזיליה קצוצה מעל.
תוספות או שדרוגים אפשריים
עכשיו כאשר החצילים שלכם מוכנים ויוצאים מהתנור, אתם יכולים להרגיש חופשיים לשדרג את המנה הזו. מתכונים מדהימים מחדר הבישול של סבתא יכולים לכלול תוספת של גבינת פטה מעל הירקות או אפילו כמה אורגנו יבש כדי להרים את הטעמים לגבהים חדשים. ואם אתם רוצים לקחת את זה צעד נוסף קדימה, צלפו כמה עגבניות בשמנת מתוקה על מנת ליצור רוטב אוורירי ומרענן.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בחצילים קטנים יותר? כמובן! חצילים קטנים, כמו חציל ירושלמי, יכולים להוסיף גוון מרענן וטעם נוסף. רק הקפידו לקצר את זמן האפייה.
האם החצילים בתנור ניתנים להקפאה? בהחלט! אחרי שהמרכון יתגבש, אתם יכולים להקפיא את החצילים ולהשתמש בהם מאוחר יותר עבור פשטידות או תוספות אחרות.
האם אפשר להוסיף עוד ירקות? בהחלט! גזר, קישוא וקולורבי מתאימים נהדר לדרישה שלנו בטעמים וצבעים.
איך אני יודע אם החצילים מוכנים? הדרך הכי פשוטה לבדוק היא בעזרת מזלג. אם הוא נכנס בקלות, אז החצילים מוכנים.
מה אפשר להגיש עם המנה? החצילים בתנור יתאימו להפליא לצד אורז, פיתות או סלט יווני מתבוול ליחד עם זיתים?
איך אפשר להפוך את המנה ליותר חריפה? אם אנו מדברים על מנצחים של חום, הוסיפו פפריקה חריפה או שטיחי צ'ילי קצוצים לשום שצירפנו?
מהי האפשרות הטובה ביותר ללא גלוטן? החצילים עצמם עונים על הקריטריונים כי הם טבעיים, אבל אם תרצו לפזר קמח עליהם, השתמשו בקמח תפו”א ללא גלוטן.
מה אפשר לעשות עם חצילים שנשארו? ממליץ על פשטידת חצילים, סלט או סנדוויץ' טעים ביל זה. זה זמן גמיש לצרף אותם למנות אחרות!
האם ניתן להשתמש בשום יבש במקום בשום טרי? אולי, אבל השום הטרי נותן טעם הרבה יותר טוב, אז השתדלו להשאיר אותו במסגרת המתכון!
האם אתם מוכנים לנסות את המתכון המהמם הזה? אני בטוח שתאהבו את החצילים בתנור עם פטרוזיליה. שתפו את המתכון עם חברים וברשתות החברתיות, ואל תשכחו לספר איך יצא!