טורטיות שיבולת שועל קלות להכנה בבית

מתכון טורטיות מדהימות משיבולת שועל

שום דבר אינו משגע כמו טורטיות רכות וטעימות, שמביאות את טעם העונג לכל ביס. אז תארו לכם שאתם מכינים את הטורטיות הכי טובות שיש, אך הפעם עם טוויסט בלתי צפוי – שיבולת שועל! אלו לא סתם טורטיות, אלא טורטיות שפשוט נמסות בפה, משאירות אתכם עם רצון לעוד ועוד. אם חשבתם שאי אפשר לשדרג את המתכון הקלאסי הזה, אתם טועים. בואו נצלול יחד אל תוך המתכון אל היצירה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 8 טורטיות

הרכיבים הדרושים

נשמע מעניין? תנו לנו לברך אתכם על הבחירה המושלמת! בואו נראה מה אנחנו זקוקים כדי להכין את הטורטיות המופלאות הללו:

  • 1 כוס שיבולת שועל (על מנת שנוכל להכנה לשם עוד ערך תזונתי)
  • 1/2 כוס מים
  • 1/4 כוס קמח חיטה (או קמח אחר אם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמן זית (לגרסה בריאה יותר)
  • הוספות: כמון, פפריקה, מלח גס לפיזור מבחוץ

אם אתם מזמינים את כל המרכיבים הללו, אתם בדרך אל הטורטיות הכי טובות שיש. אם יש לכם אורחים, הם יתמוגגו מהטעם המיוחד! כמו כן, ניתן לשדרג את המתכון עם טעמים נוספים כמו תבלינים שאתם אוהבים. אל תהססו לנסות!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להפעיל את היצירתיות שלנו במטבח! בואו נתחיל:

  1. מכינים קערה גדולה, שמה את שיבולת השועל ומעבירים למעבד מזון.
  2. מעבדים את השיבולת שועל לפירורים דקים.
  3. מוסיפים מים, קמח ומלח, ומעבדים הכל יחד עד שההכנה מתאחדת.
  4. מעבירים את התערובת על משטח מקומח.
  5. מחלקים את התערובת ל-8 חלקים שווים ועוטפים בכדורים.
  6. לוחצים כל כדור לצורת פיתה שטוחה בעזרת מערוך.
  7. מחממים מחבת על חום בינוני ומשמנים קלות.
  8. מטגנים כל טורטיה במשך 2-3 דקות מכל צד עד שהתחתית משחימה.
  9. מניחים את הטורטיות החמות על צלחת עם מגבת כדי לשמור על חום.
  10. הגישו עם המילויים האהובים עליכם – חביתה, ירקות, או כל מה שעושה לכם את זה!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מאפינס גזר בריא שינצחו כל חופשה!

ואי, אם אתם נתקלים בקשיים, זיכרו, טורטיה אחת נפלה, טורטיה אחת עלתה. לא נורא, השמן זורם. נסו שוב!

תוספות ושדרוגים

זה הזמן להקפיץ את המתכון שלכם! אם אתם רוצים לשדרג את הטורטיות המדהימות הללו, יש כל כך הרבה אפשרויות:

  • אפשר להוסיף עשרה גרם גבינת פטה לכל טורטיה – זה מוסיף טעם אגדי!
  • לגרסה ירקות, מוסיפים קוביות של פלפל חריף או זוקיני קצוץ לתערובת – משפר את הטעם בצורה משגעת.
  • מומלץ להוסיף קצת תבלינים כמו כמון או פפריקה קסומה – זה ישדרג את הטורטיות ויוסיף להן ריח מתוק של מתוק.
  • לגרסה טבעונית אפשר לוותר על שמן ולתבל את הטורטיות בסויה מדליקה.

אל תחששו לשלב בין טעמים, לעולם אין לדעת מה יצא מהתערובות שלכם!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את הטורטיות מראש ולשמור במקרר?

כמובן! ניתן להכין את הטורטיות מראש, לעטוף היטב בניילון נצמד ולשמור במקרר עד 2-3 ימים. לפני השימוש, פשוט תחממו במחבת.

מה ניתן לשים בטורטיות?

התשובה כאן היא: הכל! החל מחביתה ירוקה, סלט טונה, קציצות ירקות, פסטרמה, גבינות וכל תוספת שתעבור לכם בראש – הרי אנחנו לא מסננים, נכון?

האם אפשר להכין את הטורטיות ללא גלוטן?

אף בעיה! כל מה שעליכם לעשות הוא להחליף את קמח החיטה בקמח תפו”א או קמח שקדים – כך תקבלו טורטיות דל פחמימיות מדהימות!

כיצד ניתן לשמור על רכות הטורטיות לאחר הבישול?

השתדלו לשמור על הטורטיות במגבת נקייה אחרי הבישול. כך הן שומרות על רכותן ונשארות נימוחות.

האם ניתן להכין טורטיות בשיטה שונה?

בהחלט! אם אתם מעוניינים, ניתן לאפות את הטורטיות בתנור על טמפרטורה של 180 מעלות במשך 8-10 דקות, אך באופן אישי אני מעדיף את העיגולים המטוגנים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פרגיות בנינג'ה גריל: מתכון קל שישרה עליכם טעמים!

האם יש צורך במעבד מזון להכנת הטורטיות?

No worries! אפשר גם לערבב בידיים ולאסוף את הכל לכדור. זה שיטה פחות מהירה, אבל בהחלט אפשרית!

האם ניתן להקפיא טורטיות?

אכן כן! תוכלו להקפיא את הטורטיות המוכנות ארוזות היטב – זה שומר על טריותן.

אילו סלטים מתאימים עם הטורטיות?

כמובן! סלט ירקות קצוץ או סלט אבוקדו הם אדיבים ביותר עם הטורטיות המופלאות הללו.

מה הוא הסוד להצלחת הטורטיות?

הסוד הוא חום מדויק ואי יותר מדי ערבוב! פשוט תנו לתערובת להתאחד, וזהו.

האם יש טיפים לגיוון בטעמים?

כן! השתמשו בתבלינים האהובים עליכם, וכמובן אל תחששו לשלב ממרחים כמו חומוס או רסק עגבניות בפנים.

אז כך, חברים, אתם בשמים! אם ניסיתם את המתכון, אל תשכחו לשתף בחוויות, בתמונות ובתובנות שלכם מהטיול במטבח למטעמים המופלאים הללו. שתפו את המתכון ברשתות החברתיות כדי שתהיה לכן שכלול טעים נוסף!

Scroll to Top