טעמים מפתיעים במתכון לאתרי אוכל שאתם חייבים לנסות

מתכון למרק ירקות מדהים וקייצי

עכשיו, כשמזג האוויר נעשה חם, איפה אפשר למצוא את הנשמה שלנו? במרק ירקות! זהו מתכון שמעלה את הבריאות, טועם טוב להפליא, מעלף בכל ביס וממכר ברמות שירגשו אתכם! כאשר הכנו את המתכון הזה בבית, זה היה בדיוק המקום שבו התכנסו כל החברים אחרי יום ארוך, ולחמם את הבטן במשהו מושלם.

זמן הכנת המתכון

  • משך זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

המרכיבים במתכון זה הם כל כך פשוטים ומוכרים, אבל יחד הם יוצרים משהו אגדי!

  • 2 כוסות גזר קלוף ומקולף
  • 2 כוסות קישואים חתוכים לקוביות
  • 1 כוס סלרי קצוץ
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 4 כוסות מים או מרק ירקות (אפשר גם מרק עוף כמובן)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כמון (אל תוותרו עליו, הוא מוסיף ערך מוסף מדהים!)
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה לקישוט

גרסה טבעונית

  • השתמשו במים או במרק ירקות במקום במרק עוף.

עכשיו, כשהבנו מה אנחנו צריכים כדי ליצור את המרק הזה, הגיע הזמן לגלות את שלבי ההכנה.

שלבי ההכנה

אל תפספסו את הזמן שלכם, זה יקרה כאן ודבר אחד בטוח – תלקקו את האצבעות!

  1. חתכו את כל הירקות לאורכים שווים ומשאירים צדדים בשוליים.
  2. בסיר גדול, חממים את שמן הזית על להבה בינונית.
  3. מוסיפים את הבצל והשום, מטגנים עד שהבצל שקוף (בערך 5 דקות).
  4. מוסיפים את הגזר והסלרי, מבשלים דקה נוספת.
  5. מוסיפים את הקישואים ומערבבים הכל יחד.
  6. מוסיפים את המים או המרק, מביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים את התבלינים – מלח, פלפל וכמון. מבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.
  8. מוסיפים את הפטרוזיליה לקישוט ומערבבים לפני ההגשה.
  9. מגישים חם עם לחם טרי.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון לפוקצ'ה ללא התפחה שתעשה לכם את היום

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמובן, קיימים הרבה שדרוגים שאנחנו יכולים להוסיף למרק הזה כדי להפוך אותו למשגע! אם רוצים להפוך אותו ליותר עשיר, אפשר להוסיף כמה פיסות של אספרגוס, בטטה או אפילו גרגרי חומוס. אפשר לנסות להוסיף קצת צ'ילי מתוק למי שאוהב טעמים חריפים.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את המרק במקרר? כן, המרק שומר טוב במקרר למשך שלושה ימים. פשוט חיממו לפני ההגשה.

מה לעשות אם אני לא אוהב סלרי? אפשר פשוט להשאיר אותו החוצה, המרק עדיין יהיה טעים!

איך אפשר להפוך את המרק ליותר עשיר? אפשר להוסיף שמנת מתוקה או גבינת פרמזן לקישוט.

האם יש תחליף למה שאינו טבעוני? כן, מבשלים במים בלבד והמרק עדיין ייצא טעים ונפלא!

האם ניתן להקפיא את המרק? בהחלט! ניתן להקפיא את המרק לקראת העתיד לשימוש נוח.

מה ניתן לשים במקום הקישואים? בטטה או דלעת יכולים להיות תחליפים מצוינים.

איך אפשר להגיש אותו? עם לחם טרי או קרקרים בצד, זה מאוד מוסיף!

אם אני רוצה מרק חריף, איך אני עושה את זה? פשוט הוסיפו קמצוץ של צ׳ילי חריף או כמה טיפות של סרירצ׳ה למרק.

מה ההבדל בין מרק ירקות למרק קישואים? מרק קישואים ממוקד יותר עם קרם קישוא במרכז, בעוד שמרק ירקות כולל מגוון רחב של ירקות אחרת.

האם יש טיפים לשדרוג המתכון הזה? נוסיף מצקת של חציל קלוי או כוסברה קצוצה לקישוט, זה מוסיף טעמים מדהימים!

אם נהניתם מהמתכון הזה, שתפו עם חברים ופרסמו אותו ברשתות החברתיות! יש כאן משהו ממש מיוחד שלא תרצו להחמיץ.

Scroll to Top