ממכרים במיוחד: המתכון המושלם לטריפולטאית
מי לא אוהב את החוויה הקולינרית שמביאה עמה המנה המדהימה הזו? הטריפולטאית, שמגיעה אלינו מהמטבח לובאי, היא אחת המנות הכי טובות שיש – נמרצת, מרשימה וכמובן… ממכרת בטירוף! מדובר בקוביות נמסות בפה, מושרות ברוטב עשיר ומיוחד, שעוטף את המנה בצורה הכי אגדה שיש. כאן אנחנו, מתוארים כמאכילים את החיך, ובואו נגיד שכשהרוטב פוגש את הבשר – מדובר בשידוך משגע!
לא משנה אם אתם חובבי אוכל מזרחי או אם אתם סתם רוצים לפנק את החיך שלכם – המתכון הזה הוא שילוב מנצח של טעמים, צבעים וריחות. דמיינו את עצמכם יושבים סביב השולחן עם אנשים אהובים, כל אחד לוקח פיתה, טובל ברוטב שמן זית, ומלקק את האצבעות. זהו רגע שלא תשכחו במהרה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
אז מה צריך להכין כדי לייצר את הטריפולטאית הכי טעים שיש? הנה הרשימה המלאה:
- 500 גרם בשר טחון (בקר או תערובת עם חזיר)
- 1 בצל קטן קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 גזר בינוני קצוץ דק
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
- ¼ כוס כמון
- ¼ כוס כורכום
- ½ כוס קמח
- 2 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ½ כוס שמן זית
- לרוטב: 1 קופסה של רסק עגבניות, 2 כוסות מים, 2 כפות סוכר, מלח ופלפל, ותבלינים כמו סלרי וגם כמון.
מרכיבים חלופיים
אם בא לכם להשתעשע קצת עם המתכון, אפשר להמיר את הבשר בחלופה צמחונית כמו טופו או שניצל סויה. תופתעו לגלות כמה טעים זה יוצא! מכיוון שמדובר ברוטב עשיר, כיכרות הלחם יכולות להיות נטולות גלוטן! מהם עוד דברים שאפשר לשנות? תתפרעו!
שלבי ההכנה
כדי שתהנו מהחוויה המושלמת של טריפולטאית, הנה השלבים שיש לבצע:
- מחממים את השמן זית במחבת רחבה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עד שהשום מתחיל להתפשט ריחו.
- מוסיפים את הגזר ומבשלים מספר דקות נוספות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים עד שהוא מתפורר ומבושל.
- מוסיפים את התבלינים, פטרוזיליה, מלח ופלפל, ונותנים לשילוב להיכנס יחד לעוד דקה.
- מעבירים את התערובת לקערה ומניחים לה להתקרר.
- לאחר שהתערובת התקררה, מוסיפים קמח וביצים ומערבבים היטב.
- יוצרים קציצות קטנות עם התערובת ומניחים על נייר אפייה.
- מקפיאים את הקציצות למשך 30 דקות.
- בינתיים, מכינים את הרוטב על ידי ערבוב כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות הלאה לרוטב ומבשלים על חום נמוך למשך 30-40 דקות, עד שהן מושרות ברוטב.
- מגישים חם עם פיתה טרייה או אורז לבן לצד סלט רענן.
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם אתם מחפשים דרכים לשדרג את המנה המדהימה הזו, אני ממליץ לצרף לה המון ירקות! בגזר אתם יכולים להוסיף קישוא, חציל קלוי, ולעשות את המנה אפילו בריאה יותר. אפשר גם להגיש עם סלט ירוק רענן, כך שתהיה לכם מנה מושלמת לארוחה. ואם בא לכם לערבב עם עיסות לחם בתוספת שיניים חזקה של שום – אתם במסלול הנכון לחוויית ביס אחד מפנק!
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש עם הטריפולטאית?
יכול להיות מופלא להגיש עם פיתות טריות, סלט ירוק רענן, ואפילו אורז לבן פשוט. כל מנה תוסיף טעמים משגעים וכמובן קרם או רוטב גבינות במידה ואתם רוצים.
האם אפשר להכין את הקציצות מבעוד מועד?
בהחלט! אפשר להכין את הקציצות מראש ולשמור במקפיא. כך תוכלו לחמם אותן ברוטב לפני האירוח – מושלם ובלי לחץ!
האם יש גרסה ללא בשר?
בהחלט, ניתן להמיר את הבשר בטופו או שניצל סויה טחון. התוצאה תהיה טעימה לא פחות!
מהו הסוד של רוטב מוצלח?
ערבוב נכון של תבלינים ורסק עגבניות במים – זה הסוד כאן. אל תשכחו להוסיף סוכר, זה מאזן את החמיצות.
כמה זמן ניתן לאחסן את המנה במקרר?
המנה נשמרת היטב במקרר במשך 3-4 ימים. אל תשכחו לחמם לפני ההגשה.
האם יש דרכים ליצור מנה חריפה?
אם דוברים חלומיים חריפים, הוסיפו פלפלים חריפים לאנטי! והפכו את החוויה ליותר מעניינת.
האם אפשר להכין את המנה על פני שני ימים?
ודאי! אתם יכולים להכין את הרוטב והקציצות ביום אחד, ולאחר מכן לבשל יחד ביום_AFTER.
מה לעשות אם התערובת רטובה מדי?
נשמע שצריך להוסיף עוד קמח או פירורי לחם למטרות יותר תהליכיות!
מה עושים אם אין לי פטרוזיליה?
מומלץ להחליף אותה בשמיר או באורגנו. טעם שונה, אבל ייחודי!
איך להמנע מקציצות שקורסות?
שימוש בקמח וביצים בהתאם חשוב, וגם הקפאה של הקציצות לפני הבישול תעזור בשלב זה.
אז מה אתם מחכים? השיגו את החומרים, גייסו את החשק והתחילו להכין את הטריפולטאית שרבים כל כך דברו על הכישרון שלכם. אני בטוח שאחרי שתסיימו, תישארו ללא מספיק פיתות לקיבולת!
אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, כי כולנו יודעים שהפיתוי מתחיל במשהו רעב באוויר. המתכון הזה חייב להיות מרובד בפייסבוק ובאינסטגרם – רק כך תוכלו להרגיש את גלי אהבת האוכל מוטעמים לכל עבר!