הרפתקה במה שנקרא גרנגלי
נכון, אתם לא שומעים על זה כל יום! גרנגלי הוא המצאה חדשה גורפת שיכולה לשדרג את הארוחה שלכם למעלה מ-100%! תארו לכם את הטעמים המדהימים, את הקיר איכות של המנה העשויה כולה מבוססי סיבים וקטניות – בחיים לא תבקשו יותר דבר! עד כדי כך שזה בכלל לא נורא לגלות שאחרי הארוחה אתם מרגישים שבעים ומרוצים, בלי עול המחשבה על הרעב שיגיע שוב צמוד למנה שזה עתה סיימתם לאכול. הגרנגלי הוא גרסה מופלאה, ממכרת, "אמא של סבתא" לכל מה שאתם מכירים. ארוחה שיש בה את הפוטנציאל לגרום לכם ללקק את האצבעות וליהנות מעוד ביס!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 4-5
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
אי לכך ולזכור, עלינו לדאוג שכל רכיב במתכון שלנו יהיה מדהים, הכי טעים שיש ויפה לא פחות מלצמוח לאור השמש. להלן הרשימה של כל מה שנצטרך:
- 250 גרם של קטניות מבושלות (חומוס, עדשים או פולים, בחרו מה שתרצו, כולם משגעים)
- 200 גרם של תפוחי אדמה קלופים ומבושלים (אפשר ורצוי לשלב עם בטטה)
- 100 גרם של בצל קצוץ דק (מעדיפים לא בצל? אפשר לנסות פטריות!)
- 2 שיני שום קצוצות (כי שום טוב לכל דבר)
- 1 כף פפריקה מתוקה (המנגינה המושלמת למנה שלכם)
- מלח ופלפל לפי הטעם (אל תשכחו את המלח ההוא, זה לא נעים להרגיש שזה חסר)
- 2 כפות שמן זית (שמן זית לא רק לזיתים, כאן הוא יוסיף טעם אגדי)
- 4 ביצים (הן אלה שיתנו לנו את הלחם הנפלא!)
כל רכיב סרטוני התהילה של המנה כולם יחד. הם בקבוצה הזו מתאגדים ויוצרים מתכון משגע שיעניק לכם טעמים חדשים כל פעם. בין הקטניות לנקודות המיוחדות שבכל רכיב תוכלו לגלות ממש עולם חדש של טעמים.
מרכיבים חלופיים
אם אתם נמנעים מגלוטן או צמחוניים, בהחלט יש אפשרויות:
- קטניות: אפשר לשלב קווינה בשביל לקחת את המנה שלכם לדרגה גבוהה.
- ביצים: המתכון טעים גם ללא הביצים, אפשר להקפיץ חומוס מבושל במקום!
- תפו”א: אפשר לשלב פירות ירקים למיניהם (חומוס ירוק, סלק)
שלבי ההכנה
וכעת, הגענו לחלק המהנה – להכין את כל זה. בואו נתערבב ונחתום את ההרפתקה עם טעמים שיגרעו לנו כל ביס!
- יש לחמם את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
- להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד שהבצל מתרכך.
- להוסיף את השום הקצוץ, ולבשל עד שהתערובת מקבלת צבע חביב.
- להוסיף את תפו”א והקטניות ולערבב היטב.
- להוסיף מלח, פלפל ופפריקה מתוקה ולערבב שוב, כדי להטמיע את הטעמים.
- ליצור בעזרת כף קלח אחד גדול ונחמד.
- לגרום לביצים להיות מנות בצד ולבשל כרבע שעה.
- להגיש מעט חם, להינות בזהירות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כבר יש לכם גרנגלי מדהים, אבל למה לא להעביר אותו לשלב הבא? באפשרותכם לשדרגו עם:
- סלט ירקות טרי בצד – הוא לא רק יוסיף צבע, אלא גם טריות שמשתלבת נהדר עם הגרנגלי.
- אגוזי מלך קצוצים – זכרו, זה מעלף להוסיף קצת קראנץ’!
- רוטב טחינה על בסיס טחינה גולמית – זה יהיה פשוט שדרוג שיחשוף את המתכון למדע החד קליני!
שאלות ותשובות
מה זה גרנגלי?
גרנגלי הוא בעצם רעיון עם קטניות ותפו”א שנחבאי ומפיצה טעמים מדהימים וערכים תזונתיים מרשימים.
האם ניתן לשלב את המנה עם בשרים?
בוודאי, בצד של גרנגלי אפשר לשים נתחי עוף קלויים או פרוסות דקיקות של נתח בקר.
כמה זה בריא באמת?
זה דל פחמימיות, עשיר בסיבים תזונתיים ואף מסייע בתחושה מאוזנת של שובע.
איפה אני יכול למצוא קטניות?
אפשר לקנות בחנויות תבלינים משוכללות, או כדבר הכי נעים שיש, בשווקים.
האם זה בטוח לצמחונים?
בהחלט! המתכון נוצר תוך כדי מחשבה על הצמחוניים והטבעוניים.
מה ניתן לעשות אם אני לא אוהב שום?
פשוט תחליפו אותו במעט זנגביל – התוצאה תפתיע אתכם.
האם ניתן לשמור את המנה במקרר לאחר הבישול?
בהחלט! ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים, אני ממליץ!
כיצד אני יודע אם הקטניות מוכנות?
אם הן רכות והצבע שלהן צבעוני, יאללה ללקק את האצבעות!
מה סוד הטעם המיוחד?
זה התערובת הטובה של כל מרכיב שמתחבר בצורה מדהימה.
האם אני יכול להכין גרנגלי עם סלק?
בהחלט, תוספת סלק סוחפת תשדרג את המנה ברגע.
אני מאוד מקווה שתהנו מהמתכון ושהגרנגלי שלכם יתפוס מקום חם במטבח. אל תשכחו לשתף עם חברים, עושים זאת כדי שגם הם יתנסו בחוויות חדשות וטעימות!