כמה זמן להשרות עדשים ירוקות לפני הבישול

הניסוי המופלא: כמה זמן להשרות עדשים ירוקות?

בכולנו יש את הרגע הזה, שבו אנו מנסים להכין מנה בריאה, זמינה ונעימה לחיך, ורק כשאנחנו מסתכלים על הקופסה של העדשים, מתעורר בנו החשש: כמה זמן עלינו להשרות אותן? האם הכנו את הכל נכון? כאן אנחנו נכנסים לתמונה, ומביאים לכם מתכון מדהים, שמסביר את כל מה שצריך לדעת על עדשים ירוקות, על ההשקה שלהן, והמנה המושלמת שהן יכולות להיות חלק ממנה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנת המתכון: 10 דקות
  • זמן השרייה: בין שעתיים ל-12 שעות
  • רמת קושי: קליל לחלוטין
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהשמש זורחת והיא מאירה את כל מיני הכיכרות והשווקים, זה הזמן הנכון לבחור את העדשים הירוקות הטובות ביותר למתכון שלנו. כמו תמיד, אנחנו לא רוצים לבזבז זמן – אז בואו נצלול ישר לרשימת המרכיבים:

  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 5 כוסות מים (לשרייה)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קלופים ומגולגלים
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • תוספות שאפשר לשקול: פטרוזיליה קצוצה, לימון, טחינה, ואתם יודעים מה – אולי אפילו קצת פיקנטי!

מרכיבים חלופיים

ובכן, יש המון דרכים להנעים את הפלאים של העדשים! אם תרצו להיות טבעונים, אפשר להשאיר את הבצל והגזרים כמו שהם, ולשדרג את המנה עם קוביות טופו. ואם מישהו מכם מחפש אפשרות ללא גלוטן, אתם ממש בכיוון הנכון – פשוט קח את כל המצרכים והם כל כך טבעיים וכמובן ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

נתחיל את המסע שלנו במטבח. יש משהו ממש אגדי בהכנת מאכלים עם עדשים. אני זוכר את הפעם הראשונה שזכיתי להכין מרק עדשים עם אמא שלי, והמנה יצאה כל כך מצליחה, שהייתי בטוח שאני גאון שף. אז ביצענו ביחד את השלבים הבאים:

  1. נשטוף את העדשים במים קרים ואחר כך שימו אותם בקופסה עם מים למשך שעתיים (או עד ל-12 שעות, אם אתם מספיק סבלניים).
  2. לאחר ההשריה, מסננים את העדשים ומניחים בצד.
  3. בסיר גדול, מחממים את שמן הזית.
  4. מטגנים את הבצל עד שזה נהיה שקוף.
  5. מוסיפים את השום והגזר, ומבשלים עוד 5 דקות.
  6. מוסיפים את העדשים, הכמון, מלח ופלפל, ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים 3-4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  8. מבשלים על חום נמוך כ-20 דקות עד שהעדשים מתרככות.
  9. לפני ההגשה, אפשר להוסיף פטרוזיליה, מיץ לימון, ואולי גם קצת טחינה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות טחינה ללא קמח וסוכר – מתכון קל ונפלא

מוכנים? עכשיו נתחיל לדמיין את המנה היפה הזו בקערה! מעשה אומנות שנראה כאילו יצא מעבודת ידה של סבתא נהדרת, ואפשר ממש לטעום את אהבתה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כבר דיברנו על תוספות מדהימות, אבל אני רוצה להרחיב את הדיבור ולהציע עוד כמה רעיונות!

ת_Mאדה של אגוזי מלך קצוצים יכולה להוסיף קראנץ' למנה.

וטחינה חלומית לא רק שתשדרג את הטעם, אלא גם תעשה את המנה לנימוחה במשמעות העמוקה ביותר.

יש הנוהגים לקשט עם רצועות של פלפל חריף, למי שאוהב טעמים מפעימים. אז אתם רואים, אפשריות התוספות הן למעשה בלתי נגמרות!

שאלות ותשובות

מה היתרונות הבריאותיים של עדשים ירוקות?
בעדשים יש ערכים תזונתיים מדהימים כמו חלבון, ברזל וסיבים תזונתיים, מה שהופך אותן למרכיב מצוין בתפריט בריא.

איך יודעים שהעדשים מוכנות?
עדשים מתבשלות מתרככות והופכות לאווריריות. אם אתם נוגעים בעדשה והיא נשמעת פריכה, זה הזמן להוסיף אותה למרק או לסלט!

האם עדשים ירוקות מתאימות לדיאטה?
בהחלט! הן דלות בפחמימות ומלאות בחלבון, מה שעוזר לספק תחושת שובע.

האם אפשר להקפיא עדשים מבושלות?
כמובן! הן נשמרות מעולה במקפיא. הכינו כמות רבה ותחגגו בכל פעם שתרצו לגלות את המנה שוב.

מה ההשפעה של השריית העדשים?
השריית העדשים לא רק מקצרת את זמן הבישול שלהן אלא גם מסייעת להפחית את הגזים! פרסמו את הידע הזה לכל העולם!

איך אפשר למנוע מעדשים להיות רכות מדי בבישול?
שימו לב לבשל אותן עם מספיק מים, ובדקו אותן כל כמה דקות – ברגע שהן רכות ומוכנות, נסו להוציא אותן מהכיריים.

האם אפשר לשלב עדשים עם בשר?
אכן! עוגל בשר טחון עם עדשים יכול להפוך למנה משגעת שגם תבצע פלאים לשולחן!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת קפה ושוקולד 10 דקות שתשנה לכם את היום

אם אני שוכח להשרות לילה קודם?
לא נורא! אפשר להשרות בעדשים למשך שעתיים באותם מים רותחים או במשך שעות עם מים קרים.

כמה זמן באמת לוקח לבשל עדשים ירוקות?
בדרך כלל, 20 דקות הן מספיקות על חום נמוך, תלוי בעדשה.

האם אפשר להכין עם עדשים אורגניות?
בהחלט! הן בריאים יותר, וכשאתם מכינים מהן, אתם משקיעים בתזונה טובה.

אז אם חוויתם את החוויה המדהימה של הכנת מתכון זה והעדשים הפכו להיות חלק מהחיים שלכם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים שלכם ברשתות החברתיות ולהפיץ כאן את הטעמים המרגשים שהכנתם!

Scroll to Top