כרוב כבוש רוסי מתכון שישדרג כל ארוחה

כרוב כבוש רוסי – מתכון מזרח אירופי ממכר

אין כמו לפתוח צנצנת של כרוב כבוש רוסי המדיף ניחוחות חזקים ומלאי טעמים. יש משהו קסום במנת ירק פשוטה כזו, שמזכירה לנו ניסיונות עקרוניים במטבח של סבתא, שבדקה תמיד את הרוטב, החשיבה על המרכיבים ולבסוף הוציאה צלחת ענקית שמילאה את כל הבית בניחוחות לאורך כל השכונה.

כשמדובר בכרוב כבוש, מדובר במנה שמציעה יותר מרק טעם; היא עוטפת אותנו סיפורים מזרח אירופיים, מאורח חיים מסורתי, וטעמים מותאמים אישית जिन्हוונו וצובעים את השולחן החגיגי שלכם. קחו את הזמן לטעום ולגלות את ההיסטוריה של כל ביס, זה בהחלט מושלם!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות הכנה, 10 ימים התססה. רמת קושי: קלה. למספר סועדים: 10-12 אנשים.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן התססה: 10 ימים
  • רמת קושי: קלה
  • כמות מנות: 10-12 אנשים

המרכיבים הדרושים:

באופן כללי, כרוב כבוש הוא מנה שבהחלט אפשר לבצע אותה בבית! בעזרת כמה מרכיבים פשוטים ניתן להכין מתכון מדהים, ממכר ואגדי. לפניכם המרכיבים החיוניים:

  • כרוב לבן בנפח של 1 ק"ג
  • 2-3 גזרי בינוניים, קלופים וגרוסים
  • 3 כפות מלח לא מכורסם
  • 1 ליטר מים (מומלץ מים מינרליים)
  • 2-3 ציפורן שום קלופות
  • 1-2 כפות סוכר (לפי הטעם)
  • וכמובן, תבלינים כגון: כמון, פלפל שחור, תימין, או כוסברה (בין אם קצוצים ובין אם שלמים)

אפשר גם לבצע שינויים במרכיבים, כמו שימוש בכרוב סגול או הוספת קפיצים שונים של פירות יבשים. זה בהחלט משגע להוסיף טעמים נוספים!

שלבי ההכנה:

על מנת להכין את הכרוב הכבוש, חשוב לדעת לנהל את הזמן שלכם ולבצע את השלבים בסדר הנכון. כאן הם מובאים בפירוט, שלב אחרי שלב.

  1. נחתוך את הכרוב לחצי, ולאחר מכן לרבעים ולאחר מכן אנחנו קוטעים לקוביות בגובה של כ-2 ס"מ.
  2. נסחוט את קוביות הכרוב עם מלח במיכל גדול, עד שהמלח יפשט את טעמי הלחם.
  3. נוסיף את הגזר הכתוש ושיני השום, ונמשיך לסחוט את כולם יחד.
  4. נוסיף את המים והסוכר, ונערבב בצורה יסודית.
  5. נעביר את התערובת לצנצנות במילוי עד כ-2 ס"מ מהקצה, משאירים מקום להתפשטות.
  6. נשקול את הצנצנות עם אבן או אשקרונית, להגביל את התפשטות הגזים.
  7. נשאיר את הצנצנות במשך כ-10 ימים במקום כהה ובחום קיץ קל יחסית.
  8. במשך הזמן תקפוץ מנטל הריח! תנו לזה לעבור חקרה.
  9. לאחר 10 ימים, נפתח את הצנצנות, נוודא שהכרוב לא מתסיס יתר על המידה, ונאכיל את עצמנו בכף גדולה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף שלם בנינג'ה: מתכון מנצח לכל ארוחה

אפשרויות לשדרוגים ותוספות:

מעבר למתכון הבסיסי, תוכלו לשדרגו בכמה אופנים. הכנתן בעצמכם נכון לטעום, ולראות מה עובד הכי טוב! ~ איזה מגניב!~

  • אפשר להוסיף קמצוץ של פלפל חריף כדי להקנות לכרוב טעם חריף ועז.
  • אפשר להוסיף כמה גרגרי אניס לשם אינטונציה עשירה.
  • אם אתם אוהבים פירות במנות שלכם, נסו להוסיף כמה רצועות של תפוחים שטופים.
  • אפשר גם להוסיף רצועות חתוכות של כרישה או צנונית חתוכה.
  • וכמובן, לא לשכוח להסתדר עם הצבעים! הוספתו חתיכות סלק לבישול לתוספת נפלאה בנושא.

שאלות ותשובות:

מהו זמן ההמתנה לאחר הכנת הכרוב הכבוש?
ההמתנה הכרחית היא 10 ימים, אך אפשר להתחיל לטעום אותו לאחר 5 ימים. כל יום שיגיע בו, ההמתנה תיתן עוד יותר טעם ונפלאות!

האם אפשר להשתמש בכרוב סגול?
בהחלט! זה בהחלט יכול להביא טעמים ייחודיים וצבעים עזים. הוא גם בריא יותר.

האם המנה מתאימה לדיאטה?
כן, מדובר במנה בריאה דלת פחמימות במיוחד, שמצויה בשימוש ברפואה מסורתית.

מה אם יצרתי טעם סופר מחמיץ?
זה בסדר, במקרים כאלו פשוט הוסיפו סוכר לפי הטעם, ויחד עם הגוף הקטנוע ת להרגישם סוף סוף סוג של עונג.

איפה ניתן לאחסן את הכרוב הכבוש?
הכרוב הכבוש יכול להישמר במקרר למספר חודשים. צנצנת אטומה תסייע לשמור עליו בצורה טובה.

האם נדרש מידע מפורט לגבי מרכיבים נוספים?
כמובן! ניתן להוסיף עשבי תיבול כגון כוסברה, פטרוזיליה, או תמציות ליים לקבלת טעמים נוספים.

עד כמה התהליך הוא קבוע?
כן, תהליך זה הוא קבוע והקפיצים משתנים רק במנה אחת ממתכון ליצר הבא.

האם אפשר להתחיל מהיר עדיף?
כולכם מוזמנים לנסות זאת חלילה אם טטאים חדשים, אך עשבי תיבול שנרקחו יתרמו לכמה שעות איכות טובות.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק עלים בריא: חטיף מושלם בקלות ובמהירות

האם אפשר להזמין הירקות בכל סוגי הג'ונגל?
לא כולם יתאימו, אך אפשר לשלב כמויות של מלפפונים, דלעת וחציל לחמיצות מרעננת!

האם ניתן להשתמש מים מסוננים או מינרליים?
בהחלט! ועדיין, מים מינרליים יוסיפו לעומת מים מדודים יותר חיות רעננה!

אותנו אתם כבר מוכינים טעימים! אתם עדיין יכולים לשתף את המתכון עם חייכם ברשתות החברתיות. התהליך פשוט, הבריאות מושלמת, והטעמים מעלפים! אחרי הכל, יש מקום לשדרוגים והרפתקאות חדשות במטבח שלכם!

Scroll to Top