הכרובית המושלמת: איך להכין כרובית שלמה בנינג'ה
כשהרחה זורמת באוויר, וריחות משגעים ממלאים את המטבח, זה סימן שיצא לנו מתכון אגדי במיוחד! מה אם נגלה לכם שהכרובית יכולה להיות הכוכבת של הערב? כרובית שלמה, שנצלתת בנינג'ה, מציעה טעמים מדהימים ומרקם נימוח. אנו רוצים לשתף אתכם במתכון שמישהו יחשוב עליו כעל המנה הכי טעימה שיש, שתשאיר את כולם פעורי פה!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- סך הכל זמן: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו מתקדמים לשלבי ההכנה, נבחן את הרכיבים. כרובית שלמה דורשת כמה פריטים פשוטים, אבל עם תיבול מדויק אפשר להגיע לתוצאה שמעלפת! כל רכיב במתכון הזה מוסיף נופך נוסף ועדיף שלא נוותר על אף אחד מהם.
- 1 כרובית גדולה שלמה
- 4 כפות שמן זית איכותי
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה מרוקאית (או חריפה אם אתם אוהבים את זה)
- 2 שיניים שום, קצוצות
- מיץ מלימון טרי
- קמצוץ כמון נוסף להגשה (אופציונלי)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, המתכון הזה כמובן מתאים לכם! כל המרכיבים כשרים וטבעיים לחלוטין. אפשר גם לשדרגו בסוגי תיבול אחרים כדי לקבל טעמים שונים – נסו להוסיף תבלינים כמו כורכום או תבלין קארי!
שלבי ההכנה
הכנת כרובית שלמה בנינג'ה היא פשוטה וכדאי להתנסות! נצא לדרך!
- הניחו את הכרובית בסיר עם מים ומלח. בשלו במשך 10-15 דקות, עד שהתבשל מעט אבל עדיין נשארה פריכה.
- הוציאו את הכרובית ותנו לה להתייבש כמה דקות.
- בקערה נפרדת, ערבבו את שמן הזית, המלח, הכמון, הפפריקה והשום כדי ליצור משרה.
- הניחו את הכרובית על צלחת שטוחה ומזגו עליה את המשרה, דאגו שהיא תהיה מכוסה היטב מכל הצדדים.
- כשהנינג'ה מוכנה, הניחו את הכרובית בתוכה ובחרו בתכנית הצליה (Air Fry) במשך 20-25 דקות, עד שהיא משחימה ומקבלת צבע זהוב.
- ברגע שהכרובית מוכנה, סחטו מעליה מיץ מלימון להגברת הטעם.
- אם תרצו, פזרו מעל קמצוץ כמון להוספת כל טעם נוסף.
והנה זה! כרובית רכה, נימוחה ואוורירית שיכולה לשדרג כל ארוחה! אבל, לפני שאתם מתפנים לשולחן, יש לנו עוד כמה רעיונות איך לשדרג את המנה המשגעת הזו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
על מנת להקנות לכבושית טעמים שונים, אנחנו ממליצים לנסות:
- להגיש עם טחינה מלמעלה – זה נותן טעם אגדי!
- פזרו על הגבינה מגוררת או צנוברים קלויים להוספת פריכות.
- הוסיפו חצילים קלויים או תפו”א שהיו שודים עם הכרובית.
- ניהלו מופע של תבלינים: ניסו לשלב עם רוזמרין או טימין.
האפשרויות רבות, רק תשתמשו בדמיון שלכם ותשחקו עם הטעמים!
שאלות ותשובות
מה קורה אם אני רוצה להכין את המנה לפני זמן והאם אפשר לחמם אותה אח"כ?
בהחלט, אפשר להכין את הכרובית כמה שעות לפני הארוחה ולשמור אותה מכוסה במקרר. לחמם בתנור או בנינג'ה שוב לפני ההגשה.
האם אפשר להחליף את השום באלטרנטיבה ללא אלרגיה?
אפשר להמיר את השום במחית של גזר או פטריות קצוצות אם אתם מעוניינים בטעם יותר מתוק.
מה אם אני רוצה להכין את המתכון ללא גלוטן?
המתכון הזה הוא טבעית ללא גלוטן! במידה והשום הוא לא בעייתי, זה מושלם.
האם אפשר להוסיף גבינה למתכון?
בהחלט, גבינת פטה תעבוד נהדר. פשוט מפזרים אותה מעל בשלב ההגשה.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
כדאי לשמור את הכרובית במקרר עד יומיים. חייבים להקפיד על עטיפה טובה!
האם אפשר להכין כרובית קפואה?
כן, אבל לפני ההכנה יש להפשיר היטב את הכרובית ומומלץ להתחיל בישול במים.
מה הכי טוב להגיש עם הכרובית?
אני ממליץ להגיש עם קוסקוס, אורז חום, או סלט ירקות מרענן – זה המושלם!
מה היתרון של שימוש בנינג'ה?
נינג'ה מאפשרת לנו לקבל תוצאות פריכות ומושלמות לאורך זמן בלי הרבה שמן. פשוט מדהים!
האם אפשר להכין ממנה מנות אישיות?
מומלץ לחתוך את הכרובית לראשי כרובית קטנים ולהשתמש באותו תהליך. כולם יהנו!
מה הכי חשוב להקפיד עליו כדי שהתוצאה תהיה מועילה?
השלב של בישול הכרובית במים הוא קריטי, הוא מאפשר לקבל מרקם רך ואוורירי במהלך הצלייה.
אחרי שהכנתם את המתכון המגניב הזה, אל תשכחו לשתף עם חברים ברשתות החברתיות ולשתף את הקסם! בואו ננדב לאנשים קצת אהבה שמגיעה בשילוב אסתטי של ירקות! בואו ננסה את כל מה שמדובר במתכון הזה ונהפוך אותו למומחיות שלכם.