לחם ללא גלוטן בריא – המתכון המושלם!
לא תאמינו כמה קל להכין לחם ללא גלוטן בריא, טעים וממכר בבית. הגעתם למקום הנכון שבו תגלו את המתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות ולשוב למטבח שוב ושוב. ברגע שתבינו את התהליך, תקלטו שזה מתכון שמומלץ גם לאלה שאינם רגישים לגלוטן, הודות לטעמו המדהים והמטקיים. אז בואו נצלול לתוך העשייה המרגשת של לחם בריא, שמרגיש כמו חיבוק חם מהאמא כשהיא מכינה את לחם הסבתא במטבח. זה הזמן להוציא את קערות הערבוב!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- המתנה: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מניב: 8-10 פרוסות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הלחם האגדי הזה, נצטרך כמה רכיבים פשוטים אך רבי ערך. ההתמקדות כאן היא כחומרי גלם בריאים, שישאירו אתכם והאורחים שלכם בתחושת רעננות ומשוגעים לטעמים. אז הנה מה שאנחנו צריכים:
- 250 ג' קמח שקדים – הוא נותן לחם אוורירי ונימוח.
- 100 ג' קמח קוקוס – זהו קמח עשיר בסיבים תזונתיים.
- 1/2 כוס מים פושרים – לא חמים מדי, כדי לא להרוס את הקמחים.
- 2 ביצים – ליצירת מרקם רך ומעלף.
- 3 כפות שמן זית – שמן בריא שיעשיר את הטעם.
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה – זאת הסוד ליצירת אוויר בלחם.
- 1 כפית מלח – זה הכרחי כדי להדגיש את הטעמים.
- 2 כפות דבש או סירופ מייפל (לגרסה טבעונית) – לחן מתוק וידידותי.
- 2 כפיות חומץ תפוחים – לשיפור הספיגה והמרקם.
מעבר לכך, אם אתם מחפשים גרסה ללא ביצים, ניתן לשים 60 ג' של טחינה גולמית במקום ביצים. לא משנה איזו גרסה תבחרו, הלחם הולך להיות מדהים!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לגולת הכותרת! הנה השיטה הפשוטה שתוביל אתכם ללחם המושלם:
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את קמח השקדים וקמח הקוקוס.
- מוסיפים את אבקת הסודה לשתייה ואת המלח, ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, טורפים את הביצים עם השמן, המים, החומץ והדבש עד שהכל מתאחד בצורה מושלמת.
- יוצרים חור במרכז תערובת הקמחים, ושPourים לתוך החור את נוזלי הביצים.
- מעבדים בעזרת כף עץ או במערבל עד שהתערובת אחידה.
- מעבירים לתבנית לחם מרופדת בנייר אפיה.
- אופים במשך 35-40 דקות או עד שהלחם מתייצב ומקבל צבע זהוב.
- מניחים לו להתקרר בטמפ' חדר במשך 20 דקות, ואז חותכים אותו בגובה לפרוסות ולעונג החושים!
אפשרויות שדרוג ותוספות
האם אתם יודעים שהלחם הזה הוא בסך הכל הבסיס? אתם יכולים לשדרגו בדרכים רבות! אמנם זה כבר מדהים כפי שהוא, אבל הנה כמה רעיונות:
- להוסיף אגוזים קצוצים כמו אגוזי לוז או פקאנים – הם מוסיפים פריכות מדהימה.
- אפשר להוסיף תבלינים כמו רוזמרין או טימין לקבלת טעם מעניין וייחודי.
- שדרגו עם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או בזיליקום לקצת חיות.
- Add seeds – כמו שומשום או פשתן, למראה מרהיב וטעם עשיר.
- לצקת גבינת פטה או צהובה בין הקערות לארוחת בוקר ממכרת.
שאלות ותשובות
מהי השיטה המומלצת לאחסון הלחם?
אנו ממליצים לעטוף את הלחם בניילון ולשמור במקום יבש, במקפיא, כך שתשמרו על הטריות שלו.
האם ניתן להקפיא את הלחם?
בהחלט! ניתן להקפיא את הלחם ולפרוס רצועות פרוסות כך שיהיה קל להפשיר בכל פעם שתרצו.
האם ניתן להכין את הלחם עם קמח אחר?
כן! ניתן לשלב קמח העדשים או קמח תפו”א, אבל יש לקחת בחשבון שהמרקם עשוי להשתנות.
מהם יתרונות הבריאות של לחם זה?
זהו לחם בריא ומלא בחומרים מזינים. קמח השקדים עשיר בשומנים בריאים וחלבון, והקוקוס מוסיף גם סיבים.
האם ניתן להכין גרסה ללא ביצים?
כן! אתם יכולים לשים טחינה גולמית במקום הביצים. הלחם יצא מדהים גם כך.
האם יש לשים יותר מים אם מוסיפים קמח קוקוס?
כן! קמח קוקוס סופג הרבה נוזלים, ולכן יש להשאיר את הנוזלים נוספים כדי לשמור על מרקם לח.
מתי הכי טוב לאכול את הלחם?
באופן כללי, הכי טעים לאכול את הלחם טרי וחם, אבל תוכלו גם ליהנות ממנו בטמפרטורת חדר.
האם זהו לחם דל פחמימות?
בהשוואה ללחמי חיטה קלאסיים, מדובר בלחם שמכיל פחות פחמימות ומספק מרכיבים מזינים.
מה ניתן להגיש לצד הלחם?
אפשר להגיש אותו עם גבינות, רטבים ייחודיים או סלטים טריים, זה משתלב נהדר!
האם זה יכול להיות בסיס לכריך?
בדיוק! אם אתם אוהבים כריכים, זהו הלחם המושלם למבצע מיני-בתים או כריכים דלי פחמימות.
אם אתם מאוד אוהבים את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ולפשט את האהבה לאוכל הבריא! כל אחד יכול לנסות את המתכון ולהיזכר בטעמים היפים של בבית, אז שתפו את ההצלחה שלכם ברשתות החברתיות!