לחם עיראקי – כוכב המטבח הביתי
דמיינו את הריח הנפלא שעוטף את הבית כאשר הלחם העיראקי הטרי יוצא מהתנור. כל ביס מפלס אותנו לתוך אחת מהחוויות הקולינריות המדהימות ביותר, וזה לא סוד שסבתא הייתה יכולה להכין אותו מעולה. הוא מתפרץ בטעמים, נימוך בפה ומושלם להגשה לצד פלאפל, סלט מרענן או סתם בתוספת של שמן זית על צלחת טובה. אחר כך אתם שואלים את עצמכם – מה קרה כאן? איך פתאום כל העיראקיות זה פשוט משגע? אפשר בהחלט להגיד שזה לא סתם לחם, אלא לחם אגדי, שמחייב להשאיר אותו מהחיים שלנו.
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 90 דקות (כולל תהליך התפחה)
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הלחם העיראקי המשתגע הזה, אנחנו צריכים את הרכיבים הבאים, שיהפכו את כל התהליך למפעים במיוחד:
- 1 ק"ג קמח חיטה (עדיף קמח לחם)
- 600 מ"ל מים חמימים
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 1 כף סוכר
- 2 כפיות מלח
- 2 כפות שמרים יבשים
שלבי ההכנה
ברגע שסיימנו לשים את הידיים על כל הקסם הזה, נתחיל להכין את הלחם המהמם:
- נתחיל בכך שנחמם את המים לחום פושר, בסביבות 37 מעלות מרובות (אפשר שיגע את האצבעות) ונוסיף את השמרים והסוכר. ניתן להם לנוח במשך 10 דקות עד שהשמרים יתפשטו.
- בעזרת קערה גדולה, נערבב את הקמח והמלח יחד. לאחר מכן נוסיף את תוספת מים עם השמרים לתוך הקמח.
- גם נוסיף את שמן הזית בהדרגה תוך ערבוב עם כף עץ עד שהתערובת מתמזגת.
- נעביר את התערובת על משטח העבודה ונלוש את הבצק במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים.
- נכסה אותו במגבת לחה ונניח לו לתפוח בשעה, עד שהכמות שלו תוכפל.
- לאחר ההתפחה, נשתול את הבצק למקומות שווים – בינינו, תוכלו להכין ממנו לחמניות מגניבות, או פשוט לחם מרובע קלאסי.
- נסדר את הכדורים העיראקים אלו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ונפזר עליהם קמח כדי שלא ידבקו.
- כדי לנסות להפתיע, לוחצים קלות על כל כדור בעזרת היד, וכך נתן להם לנוח שוב במשך 30 דקות נוספות.
- בזמן שהלחם מתחיל להראות טוב, נבחין בתנור שלנו, ואנחנו מכניסים אותו לחום של 220 מעלות.
- נכניס את התבנית לתנור ונאפה במשך 15-20 דקות עד שהלחם מזהיב.
- מהתנור, ניתן לוצא את הלחם, והכוונה היא כמובן להמתין שניה (מאוד קשה, נכון?) כדי שזה לא ישרוף אותנו.
בריאת גרסאות אחרות
אפשר לשדרג את המתכון הזה עוד ועוד! לדוגמא, מי שרוצה להכין גרסה טבעונית יכול להשאיר את השמן ולהשתמש במים בלבד. גם אם אתם אנשים שאוהבים קצת יותר גירושים שמתערסלים, תוכלו להוסיף עשבי תיבול – כמו רוזמרין או בזיליקום – לתוך הבצק, שיתנו טעם עוצר נשימה. באותו אופן, תוכלו להוסיף לפנים כדוריות גבינת פטה שיתעלו את כל הטעמים!
שדרוגים אפשריים
אחד השדרוגים האפשריים הוא גערת השום – ניתן לערבב בתערובת השמן עם שום קצוץ כדי להעניק עוד עוקץ מדהים. אל תפספסו גם תוספה של אגוזי מלך קצוצים או חמוציות שיתנו יופי ופריכות את הטעם.
שאלות ותשובות
מה יעשה אם לא מצליח לי הבצק? לא להיבהל! לפעמים התפיחות לא מצליחות, ואתם יכולים לנסות שוב עם שמרים טריים.
האם אפשר להשתמש בקמח חצי חצי? בהחלט, אך שימו לב שהתוצאה תהיה קצת פחות אוורירית.
כמה זמן ניתן לשמור את הלחם? עד 3-4 ימים, אם תשמרו אותו באריזת פלסטיק.
איך אפשר לחמם ישן? אפשר לחמם במיקרוגל או בתנור כדי שיתחמם מחדש.
האם המתכון מתאים לילדים? בהחלט! ילדים אוהבים להשתתף בתהליך הלישה.
מה הטעם של הלחם בעצם? זהו לחם עם טעם עפתי, שמעט מתקתק והוא נמס בפה.
מה קורה אם אני שמה יותר מדי מלח? טעם הלחם עלול להיות מלוח וקשה יותר לאכול.
האם כדאי להשאיר לי מעט מקום לאכול? בהחלט – הלחם טעים כל כך, שאין מקום לדאגה!
אפשר להכין מנה כפולה? כן, אפשר להכין את הבצק אצלכם ולהקפיא את מה שלא צריך.
מה הכי טוב להגיש עם הלחם הזה? תשוו אותו עם חומוס איכותי, סלט ירקות טרי ואפילו עם טחינה!
נשמע טוב, נכון? קחו רגע, הכינו את הלחם העיראקי הזה, ושנו אותו עם חברים שתשמעו עד כמה זה טעים! אל תשכחו לשתף ולהפיץ את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, כי מה שנעים ללב – נשאר בקטע.