לחמניות באן מתכון ללא סיר אידוי שכולם אוהבים

לחתוך את הרמות – לחמניות באן מתכון ללא סיר אידוי!

נדמה לי שהאוכל הסיני הפך להיות אהבה חדשה של ממש, והלחמניות באן הן בהחלט כוכבות ברגע! הם נראים, ניחשים, נכון? כמו פלאים קטנים, מלאים בכיף ובחשק לטעום אותם. אז איך אנחנו מצליחים להכין אותן גם בלי סיר אידוי? זו השאלה שגם אותי שגעה! אחרי חיפושים אין-סופיים, וכמובן, המון ניסיונות ומסעות בין מתכונים – הגעתי למתכון מדהים, מושלם ומעלף שכולם פשוט מתמגנטים אליו! מדובר בלחמניות נימוחות, שהן אגדה בפני עצמן. לכלל המזל שלנו, תהליך ההכנה כה פשוט, שלא תאמינו שזה מתכון של סוכנת מתכונים מקצועית!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 12 לחמניות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את הלחמניות המהממות הללו, נדרש להכין את הרכיבים הבאים. אני יודעת, אתם בטח מתלהבים והפנמתם שאפשר גם להכין גרסה בריאה, אז ניגע גם בצד הזה!

  • 500 גרם קמח חיטה (כדאי לשקול את האפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן)
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 40 גרם סוכר
  • 250 מ"ל מים חמים
  • 30 מ"ל שמן (שמן קוקוס או שמן זית יכול להיות גם רעיון מצוין)
  • ½ כפית מלח
  • שומשום לקישוט (אופציונלי)

שימו לב שבמידת הצורך אפשר להשתמש בחלב צמחי (כמו חלב שקדים) במקום מים עבור גרסה טבעונית לגמרי. היתרון של המתכון הזה הוא הגמישות שבו!

שלבי ההכנה

לאחר שצברנו את כל הרכיבים הנדרשים, הגיע הזמן לעבור לתהליך ההכנה הקסום שלנו! אל תדאגו, זה כל כך קל שתרגישו כמו שפים מקצועיים בבית!

  1. מניחים את הקמח בק碗 גדול ומערבבים עם השמרים, הסוכר והמלח.
  2. יוצרים גומה במרכז היבשים ומוסיפים את המים החמים והשמן.
  3. לשים את התערובת בידיים במשך כ-10 דקות או עד שהבצק רך וגמיש.
  4. מניחים את הבצק בק碝 עם מכסה למשך כשעה להתרומם.
  5. לאחר שהבצק תפח כפול, לוקחים פיסות מהבצק בגודל קונצפציה (בערך 40 גרם כל אחד).
  6. מעצבים כל פיסת בצק לכדור שטוח.
  7. מניחים את הכדורים על נייר אפייה שמונח על תבנית.
  8. מניחים להם לנוח 30 דקות, כדי שיתפחו קצת.
  9. בינתיים, מחממים סיר עם מים (לא חובה להביא לרתיחה)
  10. מתקינים רשת אידוי באורך הסיר ומניחים את התבנית עם הלחמניות בתוכה.
  11. אדים את הלחמניות במשך 15 דקות.
  12. מוציאים את הלחמניות ונותנים להן להתקרר לטיפה לפני שאתם מטעימים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  לגלות מתכון לכדורי שוקולד פרווה בלי מרגרינה

אפשרויות שדרוג

אפשר לשדרג את הלחמניות באן במגוון דרכים. בעבור חובבי תבלינים, ניתן להוסיף שום קצוץ או ג’ינג’ר מגורר לתוך הבצק. כמו כן, מי שאוהב מתוק, יכול להרתיח פנינים של קוקוס ולהוסיף לתוך הלחמניות, כי באמת שאי אפשר לעמוד בפני הטעם המדהים הזה שנמס בפה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בקמח מחיטה מלאה? כן, בהחלט! זה ייתן ללחמניות טעם טעים ובריא יותר, אך עשוי לשנות את מרקם הלחמניות.

מה לעשות אם הבצק לא תופס? ייתכן שהשמרים לא פעילים. שימו לב להשתמש בשמרים חדשים. אם משתמשים בשמרים יבשים, תנו להם "לעבוד" עם מים חמים וסוכר קודם.

מה ניתן להגיש עם הלחמניות? אפשר למלא אותן במילויים שונים, כמו עוף מוקפץ, טופו וירקות, מנת דים סאם או אפילו לקשט ברוטב סויה.

אפשר להכין את הבצק יום לפני? כן! ניתן להכין את הבצק יום לפני ולהשאירו במקרר. לפני ההכנה, תנו לו להתחמם לטמפרטורת החדר.

האם ניתן להקפיא את הלחמניות המוכנות? בהחלט! כדאי להקפיא אותן לאחר קירורן. כשמתחשק, פשוט להפשיר ולאדות!

איך אני יודע שהן מוכנות? הלחמניות מוכנות כאשר הן מתפעלות ועשויות אך נראות רכות ולא קשות.

מה הטעם האהוב עליכם בלחמניות? טעמים קלאסיים כמו עוף ברוטב סויה, אך גם מילוי של קרם אגוזי לוז פנטסטי!

מהי הדרך הקלה ביותר להכין לחמניות באן? המתכון הזה נחשב לאחד הקלים ביותר! פשוט עוקבים אחרי שלבי ההכנה, ואנחנו רואים ביזארים של לחמניות!

יוצא לי יותר מדי אם אני רוצה להכין עבור הרבה אנשים. לא בעיה! אפשר להכפיל את כל הרכיבים בקלות!

זה הזמן שלכם לדרוך על הבמה ולגרום לכולם להתמוגג מחוויה של לחמניות באן המושלמות! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כי כמו שאתם יודעים, מה שנעים לעין נהיה גם טעים יותר!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  דגנים בריאים שיעשו לכם טוב כל יום

Scroll to Top