לקרדה מעושנת – מתכון סודי שלא תרצה לפספס!

"`html

מתכון לקרדה מעושנת – טעים, מדהים ומושלם!

האם אי פעם ניסיתם להכין מתכון שתופס אתכם בעיניים? כזה שמלא בטעמים מעושנים ועשבי תיבול מרעננים, שיגרום לכם להזיל ריר על הצלחת? אם לא, אז אתם במקום הנכון! המנה הזו, לקרדה מעושנת, היא השילוב האגדי של ניחוחות מעוררי תיאבון ומרקמים מושלמים. כשאני מכין את המנה הזו, היא פשוט מעלה זכרונות של חופשות בהן הכל היה נראה מלא חיים – מצלים הבהירים ועד לריחות המזון המעושן. אז למה לחכות? בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות?

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, נוודא שיש ברשותנו את כל הרכיבים הנחוצים כדי ליצור את המנה המדהימה הזו. אלו הם הרכיבים שיעשו את העבודה:

  • 500 גרם עגבניות אדומות, קצוצות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום, קצוצות
  • 1 פלפל חריף, קצוץ (אופציונלי)
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס חומוס מבושל (או מוכן משימורים)
  • 1 קופסה (400 גרם) טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 2-3 כפיות פפריקה מעושנת
  • 1 כוס מים
  • 1 קמצוץ סוכר (למתיקות)

שלבי ההכנה

הגיע הזמן להכין את הלקרדה מעושנת במו ידינו. שיעור פשוט עם צעד אחר צעד, אך מלא בטעמים!

  1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל וטוחנים אותו עד שיתרכך (כך ניגודיות המרקמים תתחיל לנצוץ).
  3. מצרפים את השום הקצוץ, ומערבבים יחד למשך דקה נוספת על מנת להשאיר את הניחוחות.
  4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, לפלפל החריף, מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
  5. מבשלים את התערובת עד שהעגבניות מתחילות להתרכך, כחמש דקות.
  6. מוסיפים את החומוס המבושל, מים, פפריקה מעושנת וסוכר, ומערבבים.
  7. מבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות, עד שהעיסה מסמיכה!
  8. כשהיא מוכנה, הסירו מהכיריים והוסיפו את מיץ הלימון, הפטרוזיליה והכוסברה.
  9. מגישים חם או בטמפרטורת החדר עם טחינה גולמית מעל.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כמה זמן ניתן לשמור אורז במקרר לפני שרוטב?

מרכיבים חלופיים

אם יש לכם מגבלות תזונתיות או שאתם פשוט רוצים לגוון, תנו לי לשתף אתכם בכמה רעיונות למרכיבים חלופיים:

  • גרסה טמפופה: ניתן להוסיף קוביות טופו או טמפה במקום חומוס.
  • לגרסה ללא גלוטן: פשוט וודאו שהטחינה שאתם משתמשים היא ללא תוספות שלא מתאימות.
  • כדי להפוך את המנה לעשירה יותר: הוסיפו אגוזים קצוצים או זרעי חמניות.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את הלקרדה המרהיבה הזו צעד נוסף קדימה, הנה כמה רעיונות לתוספות:

  • לרכיב שמגיע לסיר: הוסיפו קוביות בטטה או דלורית בזמן הבישול. זה יקנה טעם מתוק ואיזון בטעמים.
  • שמוסיפים פרוסות של חסה רעננה מעל המנה לפני ההגשה, נותן פצצה של צבע וטעם.
  • אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו עוד פלפל חריף או פלפל מתוק לקישוט.
  • אל תשכחו את הלחם! המנה הזו נוגעת בלבביות, ויש לה דיון נהדר עם פיתות או לחם מחמצת.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הלקרדה ימים לפני ההגשה?
נכון, אפשר להכין את הלקרדה יום לפני! היא תהיה אפילו טעימה יותר אחרי שהטעמים התמזגו יחד במשך הלילה במקרר.

אילו תוספות מתאימות ללקרדה?
נכון שאפשר להוסיף סלט ירקות טרי, טחינה גולמית, וגם טבעות בצל פרוסות. זה יוסיף פולי שדרוג למנה.

מה עם גרסה ללא חומוס?
כמובן! אפשר להשמיט את החומוס ולהוסיף הרבה ירקות אחרים כמו קישוא, פטריות או חצילים.

האם המנה מתאימה להגשה קיץ?
בהחלט! הלקרדה מושלמת לחום הקיץ, ואפשר להגיש אותה כשחם או קר. זה מנה מרעננת!

כיצד ניתן לשמור את הלקרדה?
אפשר לשמור את הלקרדה במקרר בתוך קופסה אטומה. היא מחזיקה לנצח ומצוינת גם ביום שאחר.

אפשר לשדרג את הלקרדה עם דגים או בשר?
בהחלט! קצת דג בתנור יוסיף לארוחה את העושר שלה, ואפשר להשאיר גם בשר עוף קצוץ בשביל הוספת טעם.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט עגבניות שרי מוצרלה ובזיליקום שהכי תאהבו לעונה

מהי הדרך הטובה ביותר לאכול את הלקרדה?
תשבו ליד השולחן, עם פרוסות לחם טרי, טחינה רעננה והנאה כל קונפי הקיץ!

באיזו צלחת כדאי להגיש אותה?
צלחת שטוחה או קערה יפיפייה. מה שחשוב, שזה ייראה כמו מסיבת טעמים!

האם אפשר להקפיא את הלקרדה?
כן, גם ניתן להקפיא! רק שימו לב לעטוף היטב את הקופסה ולא לכנות מעל!

למה שהמנה הזו תוגש לארוחה חגיגית?
היא פשוט משגעת, מעלפת ומושלמת! המנה יכולה להיות על השולחן גם בארוחת חג, ואפילו חגיגית!

לא משנה איך תבחרו לשדרג, הטעם יהיה משגע ולא תפסיקו ללקק את האצבעות! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות עם החברים שלכם, על מנת שגם הם יהנו מהטעמים האגדים של הלקרדה המעושנת!

"`

Scroll to Top