מאפה בשר טחון וחצילים בבצק פריך שלא תפסיקו לאכול

"`html

מאפה בשר טחון וחצילים בבצק פריך – המתכון המושלם והאגדי!

חוזרים הביתה אחרי יום ארוך של עבודה? רעבים ולא יודעים מה להכין? מצאנו עבורכם את הפתרון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות! שילוב של בשר טחון, חצילים ובצק פריך, יחדיו יוצרים מאפה שאי אפשר לעמוד בפניו. מדובר במנה מדהימה, ממכרת ומעלפת שתהפוך את ארוחת הערב שלכם לחוויה קולינרית בלתי נשכחת. מצוידים במתכון הזה, תצליחו להרשים גם את המשפחה, גם את החברים, וגם את עצמכם. על המנה הזו סבתא שלי הייתה אומרת "ככה נכון לעשות".

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כעת, נצלול לעולם הטעמים המשגע של המטבח. המנה הזו זקוקה למס' רכיבים פשוטים ובסיסיים, אך יחדיו הם יוצרים הרמוניה מושלמת. הנה מה שנצטרך:

  • 500 גרם בשר טחון (עגל, הודו או שילוב של שניהם)
  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום ממש טחונות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס ציפורן (כניסה לא חובה)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית שטוחה של פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (לגרסה מעט יותר קרמית)
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח חיטה
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס מים קרים

אוהבים חצילים? אז הנה קטע מעניין – חצילים מכילים סיבים ממילא, כך שהמנה הזאת היא גם בריאה וגם טעימה. מי היה מאמין שמה שנראה כמו ירק עולמי יכול להיות כ"כ万能? תארו לעצמכם גם גרסה טבעונית של המתכון – במקום בשר טחון, השימוש בטופו או פטריות יכול להוסיף אפקט שמיימי!

שלבי ההכנה

השלבים כאן הם קלים לפעולה כמו הגעת החמסין לחיים שלנו! אז בואו נצא לדרך:

  1. מניחים את החצילים על מגבת, מתבלים במלח וממתינים כ-20 דקות, עד שהמלח סופג את המרירות של החציל.
  2. משתפים את הבצלים והשום על מחבת עם מעט שמן זית ומבשלים על חום בינוני עד שהבצל מתרכך.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון למחבת ומערבבים היטב עד שהבשר מתבשל לחלוטין.
  4. סוחטים את החצילים בעזרת מגבת, מייבשים ושמים אותם במחבת יחד עם הבשר. מוסיפים את התבלינים ופטרוזיליה הקצוצה, מערבבים עד שהכל מתאחד כמו שצריך.
  5. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את הגבינה המפוררת, ביצים וקמח – לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
  6. מניחים את הבצק המוכן על משטח מקומח, רושמים לרצועת בצק בעובי 3 מ"מ.
  7. פורסים את הבצק בתבנית אפייה בצורה מרובעת ומחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  8. מניחים את תערובת הבשר על הבצק ויוצרים חורים קטנים במרכז.
  9. מקפלים את קצוות הבצק על התערובת ככל האפשר בכדי ליצור צורת עגל רוסי.
  10. מכניסים לתנור למשך 35-40 דקות, או עד שהבצק מזהיב ומקבל צבע משגע.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוף בקארי ירוק וחלב קוקוס שיהפוך את ערבכם למיוחד

נפלא! עכשיו נשאר לנו רק לשמש סבלנים ובזמן שהמאפה אופה, תוכלו להתעמק בקצת מוסיקה או ספר.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שאפשר לגוון! הוספת ירקות כמו קישואים מטוגנים או גזר מגורר לתוך המילוי תורמת לעוד שכבת טעם ובריאות.

  • צ'ילי חריף עבור חובבי החריף
  • אגוזי פקאן קצוצים – יוסיפו קראנץ' משגע
  • תערובת תבלינים ערביות כמו כמון או קנמון – פשוט אגדי!

אחרי שאפו את המנה המדהימה, אפשר להציע לצד סלט ירקות טרי או יוגורט גרני, שיביאו רעננות נוספת למנה.

שאלות ותשובות

אפשר להשתמש בבצק קנוי?
בהחלט! זו דרך מהירה ופשוטה להכין את המאפה. ניתן לרכוש בצק פילו או בצק פיצה ולחסוך זמן.

המאפה הזה בריא?
אם משתמשים בבשר רזה וחצי כוס של חמאה – בהחלט! אפשר גם להחליף את הבצק לכזה מכוסמת, לשדרוג במטבח הבריא!

האם זה מתכון פליאו?
לא בהכרח. אם אתם רוצים, תוכלו להמיר את הבצק בקולצ' לגמרי מחומרים טבעיים ובכך להתקרב למטרה.

האם אפשר להקפיא את המנה?
מאוד! אחרי שהמאפה התקרר, יש לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולהקפיא.

כמה זמן מספיק אם אני רוצה להכין מראש?
אפשר בהחלט להכין יומיים מראש, להחזיק במקרר ולהכניס לתנור ישירות לפני ההגשה.

האם אפשר להשתמש בבשר הודו במקום?
כמובן! בשר הודו מביא טעם עדין ומיוחד יותר.

למה נכון להניח מלח לחצילים?
מלח נועד לספוג את המרירות בחציל – שימו לב למים שיצטברו עליו.

האם ניתן לשדרג את המילוי?
לגמרי! חובבי הדגים יכולים להמיר את הבשר בטונה משוגעת או סלמון קצוץ.

מה עושים עם שאריות המאפה?
אל תדאגו! משאירים במקרר, או קוצרים אותו לחתיכות קטנות ומבושלים והופכים אותו לנשנוש אגדי!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה מה אפשר להכין עם 100 גרם תפוח אדמה

באיזה תוספות אפשר לשדרגו?
יוגורט עם שמן זית ולימון לארוחת ערב, זה מה שיש!

נסו את המתכון הזה, ואנחנו בטוחים שתשדרגו את הסטטוס הקולינרי שלכם! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות, ותנו גם לחברים שלכם לטעום את המאפה המושלם הזה!

"`

Scroll to Top