מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות טעים ומפנק

מאפה פילו עם תפוחי אדמה ופטריות

נשמע כמו שילוב של אהבה ואומנות טהורה, לא? מאפה הפילו המושלם הזה הוא לא סתם מנה – הוא חוויה משגעת לכל מי שטועם אותה. כל ביס הוא כמו ריקוד של טעמים בחיך, כששתי שכבות דקיקות של בצק פילו מתמזגות עם רכותם של תפוחי האדמה והפטריות. ועכשיו, כשאני מתאר את זה, אני כמעט יכול לשמוע את קריסת הפילו שמקפיצה את חושי הטעם וגורמת לכל אחד מהנוכחים סביב השולחן למסור את הסכין ולטבוע בטעם. אתם חייבים לנסות את זה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ונתוני הגשה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנגיע להכנה המהנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך. להלן הרשימה:

  • 450 גרם בצק פילו
  • 500 גרם תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 300 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 ביצים
  • 150 גרם גבינת פטה מפוררת
  • מלח ופלפל לטעם
  • 1 כוס חלב

מדהים, נכון? כל רכיב כאן מוסיף את המגע שלו, לתוצאה הסופית שתהיה אגדי. ואם אתם רוצים לגוון, תמיד אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין. הוספתם קמצוץ של ג'ינסנג? זה יכול להגביר את עוצמת הטעם!

שלבי ההכנה

וכעת, לשלב המעניין – ההכנה! הכינו את עצמכם לרגעים של ריח מפנק שמציף את הבית!

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים, כ-15 דקות.
  2. מסננים את תפוחי האדמה ומועכים אותם במזלג יחד עם תיבול של מלח ופלפל.
  3. במקביל, מחממים שמן זית במחבת ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הפטריות למחבת ומבשלים עד שהן רכות, כ-7 דקות.
  5. כשהפטריות מתרככות, מוסיפים את התפוחי אדמה הממועכים ומערבבים היטב.
  6. מקציפים את הביצים בקערה עם החלב, ומוסיפים את התערובת לתערובת תפוחי האדמה והפטריות. מערבבים.
  7. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  8. מתחילים לייצר את המאפה: מניחים דף פילו על תבנית עם מעט שמן זית, ומשמנים כל דף נוסף.
  9. מניחים 3-4 דפים בשכבות, ולאחר מכן מוסיפים את תערובת תפוחי האדמה.
  10. סוגרים את המאפה עם עוד שכבות פילו ומשמנים את הקצוות.
  11. מניחים בתנור ואופים כ-30-35 דקות, עד שהמאפה זהוב וקרמלי.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קינוח פרווה ב 5 דקות שיעשה לכם WOW

השלבים הללו הם הדרך הבטוחה לגרום למאפה הזה לשלום על שולחן הסעודה שלכם. ומי יודע? אולי גם לסבתא שלכם הייתה קוריוזה לא מוכרת לקראת השולחן.

תוספות ושדרוגים

אלו מכם שמחפשים לשדרג את המאפה הזה, אל תתביישו לנסות לגרסה טבעונית. פשוט החליפו את הביצים במעט קמח תפו”א או שטפו מחית שעועית, והשתמשו בחלב צמחי במקום חלב רגיל.

כמו כן, השקיעו באיכות הפטריות – פטריות פורצ'יני יוסיפו טעם ייחודי שמרגיש כמעט כמו ביס מגן עדן. פיסות גבינת פרמזן באפייה יוסיפו עוד גובה ורכות!

שאלות ותשובות

מה עושים אם אני לא מצליח למצוא בצק פילו?
אופציה מצוינת היא להכין בצק פריך מבית. זה ידרוש קצת יותר עבודה, אך יתממשב לבסיס קריספי וטעים לא פחות.

האם ניתן להקפיא את המאפה?
בהחלט! זהו מאפה מצוין לקפוא. לפני שתניחו לתנור, פשוט ארזו אותו בניילון נצמד והקפיאו.

אפשר לשים במילוי ירקות אחרים?
כמובן! הגזר, הקישוא והתרד יהיו תוספות מצוינות לטעמים שונים ומגוונים.

האם ניתן לשדרג את הטעם עם תבלינים נוספים?
מומלץ! תיבול עם כמון, פפריקה מתוקה או שטיח טחון יכול להוסיף לעושר הטעם.

מה עושים אם אי אפשר להימנע מתפוחי אדמה?
ניתן להמיר את תפוחי האדמה בחצילים קלויים או בטטות. כל דבר שיתן טעם ויציבות.

איך אני יודע אם המאפה מוכן?
אוטומטית הפילו צריך להיות זהוב והקצה צריכה להיות פריכה. עשו את הבדיקה הזו לפחות 5 דקות לפני הזמן המומלץ.

האם צריך להמתין שהמאפה יתקרר לפני החיתוך?
כן! זה קשה, אבל המתנה זו קריטית ותקנה למאפה להיות פחות מרקמי ויותר חזק.

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם את המאפה לאחר הקפאה?
החימום בתנור על חום בינוני יבטיח שהמאפה יחזור למצבו הטעים ביותר.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין לחם קיטו מתכון קל ובריא בבית

האם יכולים להוסיף בשר למאפה?
בהחלט, בשר טחון יכול להוות תוספת מצוינת. תוודאו לבשל אותו לפני השימוש כדי להיות בטוחים שהמאפה שלנו יהיה מבושל היטב.

האם יש דרך לקצר את זמן ההכנה?
כמובן! קונים תפוחי אדמה מהמדף המוכן (כאלו שהוכנו מראש) יכולים להאיץ את ההכנה.

אז מה דעתכם? למה להסס? שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ותעשו את כולם מאושרים! הטעמים, ההנאה והחוויה הם פשוט מדהימים. אתם תודו לי אחר כך!

Scroll to Top