מקלות בצק עלים עם שוקולד – מתכון קל וטעים!

"`html

מקלות בצק עלים עם שוקולד – מתכון אגדי!

אם אתם מחפשים את הקינוח המושלם שיהפוך כל אירוע לחגיגה של טעמים, אז הגעתם למקום הנכון! מקלות בצק עלים עם שוקולד הם מתכון מדהים, שנמס בפה ויוצא אוורירי ומתקתק. כל ביס הוא הרמוניה של קריספיות ורכות, עם טעם שוקולד משגע שמלווה אתכם בכל נגיסה. מדובר בקינוח שיזכה בכל הזדמנות להרבה מחמאות, וגם באירועים משפחתיים – הוא פשוט ממכר!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: כ-15 מקלות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המקלות האגדים הללו, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 1 חבילת בצק עלים (450 גרם)
  • 200 גרם שוקולד מריר או חלב קצוץ דק
  • 1 ביצה (לחילוף טבעוני ניתן להשתמש ב-1/4 כוס רסק תפוחים)
  • 2 כפות סוכר חום (או סוכר רגיל)
  • 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אך מוסיף טעם נהדר)
  • מלח קטן

כדי להעניק למקלות טאץ' מיוחד, אפשר להוסיף גם אגוזים קצוצים או שוקולד לבן יחד עם השוקולד המריר. האופציות רבות, רק תנו לדמיון שלכם להפעיל את השף הפנימי.

שלבי ההכנה

להכנה פשוטה ומהירה, הנה השלבים שתצטרכו לעבור:

  1. למקד את התנור על טמפ' של 200 מעלות צלזיוס.
  2. למלא משטח עבודה בקמח כדי למנוע הידבקות של הבצק.
  3. לפרוס את בצק העלים לחתיכות בערך ברוחב 3 ס"מ.
  4. לפזר כמות נדיבה של שוקולד קצוץ על כל רצועת בצק.
  5. לגלגל את הבצק סביב השוקולד, כך שהשוקולד ייעטף היטב.
  6. לערבב את הביצה עם הסוכר, הקינמון והמלח בקערה קטנה.
  7. למרוח את התערובת על המקלות לפני האפייה כדי להשיג צבע זהוב ומשגע.
  8. להניח את המקלות על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. לאפות בתנור במשך 15-20 דקות או עד שהמקלות משנים צבעם לזהוב.
  10. להניח למקלות להתקרר לכמה דקות לפני ההגשה.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון ממליגה שכבש את ליבי: הכנת שלב אחר שלב

השלב הבא הוא פשוט – נווטו לעולם הטעמים ואל תשכחו ללקק את האצבעות בין ביס לביס!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון קלאסי, אפשר לשדרגו עם רכיבים נוספים! כאן כמה רעיונות:

  • לסדר שוקולד לבן קצוץ לתוך המקלות יחד עם השוקולד המרהיב.
  • להשתמש בשוקולד בטעם מנטה או תפוז להוסיף טוויסט מעניין.
  • מעל המקלות אפשר לפזר קוקוס טחון, אגוזי לוז קצוצים או שקדים דחוסים.
  • אפשר גם לבזוק עליהם אבקת סוכר לאחר האפייה כדי להוסיף להם מראה מרהיב.

האפשרויות רבות, רק תנו לדמיון שלכם להשתולל! כל תוספת מוסיפה עדינות, צבע וטעם.

שאלות תשובות

מה ניתן לשים במקום ביצה למי שלא אוכל ביצים?
כמובן, אפשר להשתמש ב-1/4 כוס רסק תפוחים או ב-1/4 כוס אצל. זה ישמור על לחות הבצק ויתאים לגמרי.

האם אפשר להכין מקלות בצק עלים עם שוקולד מראש?
כן, בהחלט! אתם יכולים להכין את המקלות מראש ולשמור אותם במכל סגור במקרר. כך תוכלו להפתיע את האורחים שלכם ברגע האחרון!

איך אני יודע אם המקלות מוכנים?
העיניים שלכם הן הכלי הטוב ביותר כאן! תשימו לב שהמקלות מקבלים צבע זהוב כהה ונפלא.

אפשר לשים פרי קצוץ בתוך המקלות?
עדיף להימנע מפרי עסיסי כמו בננות, זה עלול להרטיב את הבצק. עם זאת, פירות יבשים כמו תאנים או משמשים קצוצים יכולים להוסיף טעם מדהים.

האם אפשר להכין את המקלות זוגיים?
כמובן! אתם יכולים לשים את השוקולד וחתיכות בצק אחת על מעל השנייה לפני הגלגול, וזה ייתן לכם מקלות גבוהים ומרשימים.

האם אפשר לאפות את זה בתבנית מתוקה?
בהחלט! במידה ויש לכם תבנית מתוקה, הכניסו לתוכה והקפיצו את המתכון למקום המיוחד!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  חזה עוף ממולא בשר טחון ניקי ב בטעמים גן עדן

כמה זמן יחזיקו המקלות לאחר האפייה?
שלל המקלות יישארו טעימים ושמורים כ-3-5 ימים אם ישמרו במיכל אטום במקום קריר – אבל מהניסיון שלי, הם נעלמים הרבה יותר מהר!

האם יש צורך להפשיר את הבצק עלים לפני השימוש?
בהחלט, מומלץ להפשיר את הבצק כמה שעות לפני השימוש כדי להבטיח שהוא יימנע מלהתקרקח.

מה אפשר להגיש עם המקלות?
אפשר להגיש את המקלות עם כדור גלידה קרמי או רוטב שוקולד חם להעניק להם טאץ' מענג נוסף.

האם מתכון זה מתאים לילדים?
בהחלט! זהו מתכון שמשגע את הילדים. הם אוהבים לקחת חלק בהכנה ולעזור בכל התהליך.

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! תנו לחברים שלכם לגלות את הקסם של המקלות המדהימים הללו – הם יודו לכם על כך!

"`

Scroll to Top