"`html
מרינדה לעוף שלם בתנור
מישהו אמר עוף בתנור? אין כמו הרגע הזה כשהעוף מתבשל באיטיות בתנור, מפיץ את ריחו המדהים בכל הבית, כשכל בני המשפחה מתגלגלים בשולחן, מחכים בסבלנות לרגע המושלם שבו יוכלו לטעום את האוכל הממכר הזה. זה ממש כמו סצנה מתוך סרט, ואנחנו לא צריכים להיות שפים מקצועיים כדי להפוך את זה למציאות. במתכון הזה תלמדו להכין מרינדה שהופכת את העוף למושלם, מאודה, נימוח ונשאר מלא בטעמים המשגעים. למה דווקא מרינדה? כי אין דבר יותר אגדי מעוף שמזין, מבלגן את הפה בתערובת של טעמים ולרגע פשוט גורם לנו לשכוח את כל העולם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנת המתכון: 15 דקות + 2 שעות מרינדה + 1.5 שעות בישול
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
המנה המושלמת שלכם – המרכיבים הדרושים
לא ציפיתם שאת בהרכב הזה תמצאו את הבסיס למנה כזאת גבוהה? הרי מדובר במתכון שמיליונים מכינים, אבל בכל פעם מחדש, הוא מצליח להפתיע ולהרגיש כמו הדבר הכי טעים שיש! בואו נתחיל להכיר את המרכיבים:
- 1 עוף שלם במשקל כ-1.5 ק"ג
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 4 שיניים של שום קצוץ או מרוסק
- מיץ מחצי לימון
- 1 כוס יוגורט טבעי (לגרסה רכה יותר)
- 2 כפות דבש (מייעל את המתיקות!
- 2 כפיות מלח
- 2 כפיות כמון טחון
- 2 כפיות פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית חרדל (למטבע חויייב!)
- מעט פלפל שחור טחון לפי הטעם
- תבלינים נוספים לפי רצון (כגון: אורגנו, טימין)
כמובן, שימו לב שאם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את העוף בחלקי קישואים או תפו”א ולטבל גם אותם בדיוק באותם טעמים. מדובר באמת בחוויה שתשאיר אתכם רעבים לעוד!
שלבי ההכנה
עכשיו, כל מה שצריך לעשות זה להכין את העירבוב הכי מתוק – והעוף בדרך להצלחה. קחו נשימה ארוכה, וצאו לדרך!:
- נחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- נחתוך את העוף בדיוק מהחלק האחורי, בעזרת מספריים חזקים (לא רצוי להשתמש בסכין!).
- בקערה קטנה, נכניס את כל המרכיבים המרכיבים מרינדה ונערבב היטב.
- נמרח את המרינדה על העוף מכל הצדדים, נחדר לתוך העור ונתעקש עד שכל חלק יהיה מלא בטעם.
- נניח את העוף בקופסה סגורה וניתן לו להשרות במקרר לפחות שעתיים (עדיף לילה שלם!).
- נניח את העוף בתבנית ייעודית, הוסיפו כמה ירקות מדהימים כמו תפוחי אדמה, גזר ובצל מסביב.
- נשפוך מים מהברז לתוך התבנית כדי שהעוף לא יתייבש בזמן הבישול – זה יוסיף לו טעמים מדהימים.
- נאפה בתנור כשעה ורבע עם כיסוי בנייר כסף, ולאחר מכן נוריד את הכיסוי לעשרים דקות נוספות כדי לקבל את הצבע החם והנפלא.
- בינתיים, נעקוב אחרי המסך כמו ילד שממתין למצעד – העוף שלנו כמעט מוכן לתצוגהสุดית!
- כשהעוף מוכן, ניתן לו לנוח כחמש דקות, ואז נחתוך אותו ונהנה מהתוצאה המושלמת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כגודל המנה כך גודלים האפשרויות שלכם. כן, תוספות לא מסכנות כאן, אלא ממש משגעות! הכי כדאי להוסיף לו צלחות של סלט ירוק רענן עם רוטב לימון ושום, לשלוח לתנור פוקאצ'ות למזוג על העוף, ואפילו לערבב כמה אגוזים קצוצים כקישוט על הצלחת. ואז, כמובן, ספרו לנו אם הוספתם עוד תבלינים שאהבתם במרינדה!
שאלות ותשובות
מה לעשות אם אני רוצה להכין את זה ללא גלוטן?
קל מאד! המרינדה עצמה היא ללא גלוטן, אז הבעיה תהיה רק עם מה שאתם מגישים לצידה. אפשר להחליף את הלחם בסלט ירקות שמן זית.
האם אפשר לשים במרינדה עוף חלקים ולא עוף שלם?
בהחלט! כל חלק שעובר מרינדה ונצלה בתנור יוצא סוף הדרך.
מה אם אני שוכח להשרות את העוף? זה שישודרג פחות?
אם אתם שוכחים, לא נורא! העוף עדיין יצא טעים, גם אם הוא לא משרה שעות, אבל אם יש לכם סבלנות, זה מוסיף לאיכות!
מה עושים עם עודף מרינדה?
מזרים טיפה במרינדה מעל העוף בזמן הבישול, או להשתמש בה לתיבול ירקות לשולחן.
מאיזה גיל אפשר לתת לילדים עוף בתנור?
הילדים יכולים לטעום במתינות מגיל שנה וחצי, אבל תוודאו שהכל נחתך בצורה נכונה ועדינה להם!
כמה זמן צריך בישול על פי מידת העוף?
קובעים באופן כללי חצי שעה על כל ק"ג, אז עשו את החישוב בעצמכם.
האם העוף יתייבש אם יישאר יותר זמן בתנור?
על מנת למנוע ייבוש, יש לנצל את הנוזלים בתבנית ולשים נייר כסף לכיסוי בהתחלה.
איך לדעת אם העוף מוכן?
ודאו שהמיץ שנוזל מהעוף שקוף, ולא ורוד, והשתמשו במדחום בישול – סביב 75 מעלות מצביע על מוכנות!
האם אפשר להכין את זה ביום קודם?
בהחלט, אפשר להכין את העוף יום לפני, להשרות ולהשאיר במקרר.
איך יודע אם מותרים את הבשר לפני הבישול?
מומלץ לתת לו מנוחה בסביבות 5-10 דקות כדי שהמיצים יישמרו בבשר.
כעת כל מה שנשאר הוא להכין את המרינדה, להשרות את העוף ולתת לתנור לעשות את הקסם שלו. הכנתם את העוף המושלם והבאתם את הטעמים המדהימים לשולחן? אל תשכחו לשתף בתמונות ובחוויות, ואם זו הפעם הראשונה, ספרו לנו איך זה היה. תהנו ונשלח ברכות!
"`