מרק עדשים כתומות ותפוחי אדמה שמח暖 את הלב

מרק עדשים כתומות ותפוחי אדמה – חווית טעם שמענגת את הלב

הקרירות של החורף מחייבת אותנו לחפש את הדברים שיחממו את הלב, ומרק עדשים כתומות עם תפוחי אדמה הוא התשובה המושלמת לכך. דמיינו לעצמכם: מנה חמה, אטומה שמביאה את ריח הבית, את התחושה של סבתא במטבח. מרק שכולו עשוי מחומרי גלם פשוטים, אך ממלא אותנו בכל כך הרבה אהבה. המרק הזה הוא אגדי, מעלף, מדהים… פשוט מושלם! אפשר להגיש אותו בסוף יום ארוך, או סתם סוף שבוע חורפי שבו רוצים להתפנק.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ודירוג מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

נתחיל במרכיבים שלנו, ששמים דגש על טריות ואיכות. כל מרכיב כאן הוא חלק מהסיפור הקולינרי שאנחנו רוצים לייצר. מאוד חשוב להכין את המרק הזה עם אהבה, אז בואו נביא את המקצועיות שלנו למלאכה!

  • 250 גרם עדשים כתומות, שטופות ומסוננות
  • 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות היטב
  • 2 גזרונים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 ליטר מים או ציר ירקות
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית כמון (אופציונלי)
  • לימון לסחיטה при подаче

וכעת, אם אתם בין האמיצים ורוצים לשדרג את המנה, אפשר לנסות להוסיף גם קינמון, שמוסיף עומק ועושר טעמים. כך תשלבו את החדש עם המסורתי ותגיעו לתוצאה הכי טעימה שיש!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן לראות איך המתכון הזה מתממש! בואו נצלול לתוך הכנת המנה המופלאה הזו.

  1. מניחים סיר גדול על כ burner ומחממים את שמן הזית.
  2. לאחר שהשמן חם, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך שקוף.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת, עד שהשום מפיץ את ניחוחו המדהים.
  4. כעת, מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומערבבים כ-2 דקות.
  5. מוסיפים את העדשים הכתומות ומערבבים לכולם יתחברו בטעמים.
  6. מוסיפים את המים או ציר הירקות ומביאים לרתיחה.
  7. כאשר המים רותחים, מנמיכים את הלהבה מכסים ומבשלים למשך 30-40 דקות, עד שהעדשים ותפוחי האדמה רכים.
  8. אם תרצו, מוסיפים את הכמון ומערבבים, ואז טועמים ומתקנים את התיבול במלח ופלפל.
  9. כאשר המרק מוכן, מפנים אותו לכלי הגשה ומוסיפים סחיטת לימון כאשר מגישים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  גלה את המתכון המושלם לכרישה בתנור עם שמן זית

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, המרק הזה הוא 100% טעים ובריא, ואין בו רכיבים מהחי. פשוט תשלבו את התוספות שאתם אוהבים ותהנו מהמנה הנפלאה.

שדרוגים ותוספות מומלצות

אתם יכולים לשדרג את המרק הזה בכמה דרכים שונות! הכוונה היא לפרוס פרוסות דקות של לחם עם קצת טחינה שתלווה את המנה. או שצ'יפס של בטטה יכול להוסיף מרקם קראנצ'י גאוני.

שדרוג נוסף יכול להיות להוסיף עלי פטרוזיליה קצוצים דק לקישוט על המרק, או אפילו יוגורט סויה עם נענע לחילופי טעמים ייחודיים. התוצאה הסופית היא מתכון כל כך מענג ומיוחד, שתרצו לשמור אותו קרוב אליכם, אולי אפילו לסבתא!

שאלות ותשובות

מה ניתן להוסיף למרק נוסף על הרכיבים העיקריים?
בהחלט אפשר להוסיף ירקות כמו קישוא או קולרבי, יש התגובות נכנסו את הטעמים בצורה מדהימה.

האם אפשר להכין את המרק ביום הקודם?
כן, המרק הזה נשאר טעים גם לאחר ששמרתם אותו במקרר. אפילו יומיים-שלושה לאחר מכן, הוא פשוט נעים!

האם יש סיכוי שהמרק יתייבש בפעם הבאה שאחמם אותו?
אם אתם חוששים מכך, אז הוסיפו מים או ציר ירקות במהלך החימום עד שהמרק חוזר למרקם הרצוי.

האם אפשר להמיר את העדשים הכתומות בעדשים אחרות?
כמובן! ניתן להשתמש בעדשים ירוקות או חומות אך יש לציין שהזמן בישול עשוי להשתנות.

מה ניתן להוסיף במקום כמון?
אם אתם לא אוהבים כמון, ניתן להוסיף פפריקה מתוקה או עשבי תיבול כמו אזוב או תימין.

איך ניתן להכין מרק זה בפסח?
המרק הזה הוא דל פחמימות באופיו, צדפות הבשר, תוכלו לקצוץ ירקות אחרים שלא מכילים פחמימות גבוהות.

האם המרק הזה בריא?
בהחלט! הוא עשוי מירקות טריים ועשיר בסיבים תזונתיים, עדשים הן מקור מצוין לחלבון צמחי.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצק פילו שמרית מתכונים מתוקים שיביאו מתוק לחייך

מה ניתן להחליף במידה ואני רוצה להכין אותו ל"גרסה מזרחית"?
למה לא לנסות להכין את המרק עם תבלינים כמו אגת או אזוג? תוספת של לימון תוסיף חיים ועסיסיות.

איך ניתן לשמור על החום של המרק?
מומלץ לכסות את הסיר במכסה או להעביר את המרק לכלי תרמי העדיף חום.

האם המנה היא טובה מיטבח ילדים?
בהחלט! המרק הנפלא הזה מתוק מדי ואי אפשר שלא לאהוב אותו. אפשר להגיש אותו עם לחם פריך בצד.

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ומשפחה ברשתות החברתיות! תנו להם גם להרגיש את הטעמים המדהימים האלה ולזכות במרק הזה, שממש אפשר ללקק את האצבעות אחריו!

Scroll to Top