מרק שעועית לבנה הונגרי שהופך סעודה למופלאה

מרק שעועית לבנה הונגרי

כולנו מכירים את התחושה הזו של לחזור הביתה אחרי יום ארוך, כשבדיוק מתחיל להחשיך והקור מתחיל לחדור לעור. התיאבון מרים ראשו, ואז…. מבשלים מרק! היום אנחנו עומדים להביא מערב של ניחוחות וטעימות, מרק שעועית לבנה הונגרי, שמחמם את הלב ונוגע בנשמה. זהו מתכון שמגיע היישר מהמטבח ההונגרי, שם הוא משמח משפחות רבות ונחשב לאחד האגדים במשפחות הונגריות. אז קחו סינרים, כי בעקבות המתכון הזה תמצאו את עצמכם מכינים את המנה המושלמת שתגרום לכולם ללקק את האצבעות.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: שעתיים
  • סך הכל: שעתיים וחצי
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנצלול לעולם המופלא של הבישול, לא נשכח את רכיבי המתכון. אלו הם החומרים שצריכים להיות ברשותכם להכנת המרק המדהים הזה:

  • 500 גרם שעועית לבנה (מומלץ לשים אותה במים למשך לילה)
  • 2 ליטר מים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 תפו”א בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 שיניים שום, קצוצות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה הונגרית
  • 1 כפית קימל (כמון) טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

שדרוגים ותוספות אפשריים

עכשיו, בואו נ פתוח אפשרויות לשדרוגים שיכולים לקחת את המרק הזה למקומות מרהיבים. אתם יכולים להוסיף לתוך המרק:

  • קצת חזה עוף קצוץ – לתוספת חלבון שמוסיפה טעם משגע!
  • פסטת פסטה – למי שאוהב את האיטלקי במרק.
  • תבלינים אחרים – אורגנו, רוזמרין, תימין – ליצור ערפל של ניחוחות שיסחף את כולם.

שלבי ההכנה

כדי שהכל יזרום כמו מים, הכנו עבורכם את השלבים להכנת המרק. עכשיו אתם רק צריכים לעקוב אחריהם וליהנות.

  1. משרים את השעועית במים למשך לילה שלם ואז מסננים אותה.
  2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל החתוך.
  3. מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף וזהוב, בנוסף מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.
  4. מוסיפים את הגזרים ותפו”א ומערבבים את הכל לכמה דקות.
  5. נוספים את השעועית, הפפריקה והמים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית.
  6. מבשלים במשך כשעה וחצי, עד שהשעועית רכה.
  7. מתבלים את המרק במלח, פלפל, וקימל.
  8. מבשלים לעוד 10 דקות, מסננים את המרק – ו… יאללה, כנסו לשולחן!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קרם קקאו לעוגה שייקח את המאפה שלך לשיאים חדשים

כאן מגיע רגע השיא! טועמים, מתבלים במידת הצורך, ונהנים מהמרק החם והמענג. זהו מרק כמו של סבתא, כזה שלא תשכחו לעולם!

שאלות ותשובות

מה לעשות אם אין לי זמן לבשל שעועית לילה קודם?
כמובן, אפשר להשתמש בשעועית קפואה או משומרת. פשוט הוסיפו אותה לכשהמים כבר סועים.

האם אפשר להכין את המרק הזה בקדרת סיר לחץ?
בוודאי! במידה ותשתמשו בסיר לחץ, הבישול יתארך לכחצי שעה בלבד.

האם המנה הזו מתאימה לילדים?
בהחלט! טעמים רכים ונעימים שהילדים בוודאי יתחברו אליהם.

איך ניתן לעשות גרסה טבעונית למרק הזה?
לאחר הוספת השעועית פשוט השמיטו את החלבון, זה עדיין מדהים, ממכר ואפילו בריא!

האם יש לי צורך במאכלים נוספים ליד המרק?
נשמע טוב מאוד! לחם פרוס הוא תוספת נהדרת. רק תנסו ותדעו.

מה אם שאריות נשארות? האם אפשר לחמם את המרק למחרת?
בהחלט! כמו הרבה תבשילים, המרק הזה רק מתקדש ביום שאחר כך.

האם ניתן להוסיף תבלינים אחרים?
בעוד הפפריקה היא בסיס נהדר, אתם יכולים לניסוי עם תבלינים שונים, כמו כמון או זעפרן.

איך אני יכול לדעת אם השעועית רכה?
כשהיא מתפוררת בקלות עם מזלג, זה הזמן שלכם לחגוג!

האם למרק צריך להיות צמוד לשום או בצל?
שום ובצל מוסיפים טעמים עשירים, כך שזו האופציה הכנראה "השיעור הראשון" בבישול מרק.

למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
כי יש לו את כל מה שצריך כדי להכין מרק אגדי שמשאיר טעם של עוד. אל תשאירו זאת לעצמכם!

אז למה אתם מחכים? הכינו את המרק המדהים הזה והפיצו אותו ברשתות החברתיות, ידידי! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה, וביחד נאכל נתיב אל מרק שעועית לבנה הונגרי הווינרי!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  לזניה בשרית עם גבינה כמו שתמיד חלמתם!

Scroll to Top