מרק שעועית מרוקאי – מתכון מדהים, אגדי וצמוד לסבתא
למי מאיתנו אין זיכרונות ילדות נגעים במרק שעועית מרוקאי? הריח שנישא באוויר, כמו סוד נוסטלגי של אוכל שמסב את הלב. כשהיינו יושבים סביב השולחן, והסבתא שלנו לקחה את הזמן להכין את המנה הזו, ידענו שאנחנו הולכים לחוות חוויה מעלפת. מתכון שלתוכו נכנסת אהבה, חום ואפילו טיפה של זיכרונות – זה מרק שעועית של סבתא, והיום נלמד כיצד להכין אותו, בדיוק כמו שהיא הכינה. אז תכינו את הסירים, כי הולך להיות משגע!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המדהים הזה, נצטרך מספר רכיבים שכולם טמבול בצבעים, טעמים וריחות. המשפט שאומר "הכל מתחיל במרכיבים" הוא אכן נכון. אז הנה מה שנזדקק לו:
- 1 ק"ג שעועית לבנה (מומלץ להשרות אותה במים למשך לילה)
- 2 בצל גדול, קצוץ דק
- 4 שיני שום, כתושות
- 2 גזר גדול, קצוץ לקוביות
- 1 קישוא, קצוץ לקוביות
- 2 תפוחי אדמה, קלופים ומעוכים
- 1 עגבנייה גדולה, קצוצה
- 3 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית קימל (אם רוצים להוסיף עושר לתוך טעמי המרק)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמינית כוס שמן זית (כדי למנוע מלהיות מדוכא)
- 2 ליטר מים (או יותר, תלוי באיזו סמיכות אתם אוהבים את המרק)
- צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
חילופים אפשריים
אם אתם רוצים גרסה טבעונית, פשוט אל תוסיפו רצועות בשר מרוקאי שיכולות לעטוף את המרק שלכם. במקום זה, הוסיפו טופו או קטניות נוספות שיגוונו את המרק. ואם אתם רוצים גרסה דל פחמימות, אפשר לא ללכת על תפוחי אדמה ולהשתמש בקישואים בלבד. לדעתי, זה יכול להיות מוצלח בטירוף!
שלבי ההכנה
הכנת המרק הזה היא פשוטה מאוד. די בלהקפיץ, לבשל ולחכות שהקסם יקרה. הנה השלבים:
- משרים את השעועית במים במשך לילה שלם.
- מבשלים את השעועית במים במשך 40 דקות עד שהן רכות.
- במחבת נפרדת, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שהוא become שקוף.
- מוסיפים את השום והגזר ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
- כשהגזר מתרכך, מוסיפים את הקישוא, תפוחי האדמה והעגבנייה.
- מוסיפים את הרסק, הכמון, הפפריקה והקימל ומערבבים.
- מעבירים את התערובת לסיר עם השעועית ומערבבים היטב.
- מוסיפים מים, מלח ופלפל ומחכים שהמרק ירתח.
- לוקחים את הזמן. מבשלים על להבה נמוכה למשך כ-50 דקות עד שהמרק מתעבה.
- לאחר שהמרק מוכן, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים לפני ההגשה.
אפשרויות שדרוג והגשה
המרק הזה משגע בפני עצמו, אבל תמיד יש מקום לשדרוגים. אפשר להוסיף שרימפסים או רצועות עוף מטוגנות כדי להעשיר את החוויה. תוספת של פרוסות לימון מפרות גם תיתן טעם מרענן. והכי חשוב – לא לשכוח את הלחם הטרי שמתחנן להתמקם ליד המרק.
שאלות ותשובות
מה עושים אם השעועית לא מתרככת?
אם אתם רואים שהשעועית לא מתרככת אחרי הבישול, ייתכן שלא השריתם אותה מספיק זמן. השתדלו להשרות לפחות 12 שעות, או יותר.
האם ניתן להקפיא את המרק?
כן! המרק הזה מצוין בהקפאה. מומלץ להקפיא portions קטנות, כך שלא תאלצו לחפש הביל בגרם.
איך ניתן לגרום למרק להיות יותר חריף?
אם אתם אוהבים טעמים חריפים, הוסיפו פפריקה חריפה או פלפל חריף טרי במהלך הבישול. זה בהחלט יוסיף למרק את הבעירה שהוא זקוק לה!
האם אפשר להכין את זה מבעוד מועד?
בהחלט! ממליצים להכין את המרק יום לפני ההגשה, זה ייתן לטעמים להתמזג ולהתעצב.
מה לעשות אם יש לי ערכת תבלינים מרוקאית?
זוהי הזדמנות נהדרת! הוסיפו את התבלינים הרלוונטיים מבלי לחשוש. כמו כן, מרק שעועית יכול להשתלב נהדר עם תבלינים כמו כורכום או קינמון למי שבעניין.
האם חייבים לשים שמן זית?
אם אתם מעדיפים, ניתן לשים יותר מרגרינה או שמן קוקוס.
איך יודעים אם המרק מוכן?
אם טעמתם והטעמים מתאזנים, אז המרק מוכן!
יש המלצות נוספות למרק?
מרק נגיעות עם נפלא כמו קציצות דג או צנוניות יכולים לגרום לעונג נוסף.
מה התוספות המומלצות?
מומלץ להגיש עם לחם פרנץ‘ טרי או פיתות חמות.
האם זה מתאים לאירוח?
בהחלט! קשה למצוא מישהו שיסרב למרק שעועית כזה, וזה מצוין לארוחות משפחתיות.
אז יש לנו מרק שעועית מרוקאי, כזה שכאשר תגישו אותו, אתם תמצאו את עצמכם מוקפים באנשים שירצו עוד ועוד. שתפו את המתכון המושלם הזה בפייסבוק או אינסטגרם, ותנו לעולם להרגיש את הקסם. מי יודע? אולי גם לכם יהיו זכרונות חדשים לאכול עליהם!