מרק תימני אורגינל – טעמים של בית
בכל בית יש את המתכון המיוחד שלו, זה שעובר מדור לדור. מרק תימני הוא לא סתם מרק – הוא מסע בזמן. תארו לעצמכם את הריחות שמציפים את הבית כשמתחילים לבשל את המרק המדהים הזה. זו לא סתם מנה, זו מסורת ואותנטיות שמהן אפשר ללקט זיכרונות ילדות. המנה הזו היא מעלפת, משגעת ומושלמת לכל חורף, וכל מי שטועם אותה לא יכול להפסיק לבקש עוד!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 1 שעתיים
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שמתחילים, נוודא שיש לנו את כל הרכיבים, כי אין דבר יותר מעצבן מלהתחיל לבשל ולגלות שחסרים לנו דברים. אז הנה מה שאנחנו צריכים:
- 1 ק"ג בשר מרק (צואר או אוכף)
- 2 בצל בינוני, קלופים וחצויים
- 4 גזר, קלופים וחתוכים לקוביות
- 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 4 שיני שום קלופות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח (לפי הטעם)
- 2 ליטר מים
- חופן כוסברה קצוצה
- 2-3 כפות שמן זית
- אופציה: 1-2 פלפלים חריפים (למי שאוהב את הטעמים החריפים)
כמובן שאפשר לשדרג את הרכיבים! יש כאלה שמוסיפים קישואים או אפילו חיטה לעשיר את המרק. כל תוספת תיתן טוויסט למתכון, כך שתמיד אפשר להתנסות ולשחק עם הטעמים.
שלבי ההכנה
הגענו לחלק הכי מרגש – איך מכינים את המרק המעלף הזה? כך עושים את זה:
- בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצלים. טומנים אותם לתוך הסיר עד שהבצלים מתרככים.
- מוסיפים את הבשר ומזהיבים אותו מכל הצדדים.
- שמים את השום ומערבבים כ-2 דקות. הריח שמצטבר בשלב הזה הוא מדהים.
- מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה, יחד עם הכמון, הכורכום, הפלפל השחור והמלח. ממשיכים לערבב למשך 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- לאחר שהמרק רותח, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה.
- בוחנים את המרק – אם הבשר רך ונימוח, הוא מוכן. אם צריך, אפשר לבשל עוד קצת.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ואת הפלפלים החריפים (אם רוצים) ומבשלים עוד כ-5 דקות.
- מעבירים את המרק לקערות ומקשטים בכוסברה נוספת אם רוצים.
בתום כל שלב, המרק מקבל סמיכות וטעמים שגורמים לנו לשאול: "מתי אני אוכל?" למעשה, כל שלב הוא חוויה בפני עצמה – מהטיגון, לרתיחה ולבסוף הניחוח הממכר שעוטף את הבית.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בהקשר של התוספות, יש אינסוף אפשרויות לשדרוג המרק:
- תוספת של קוביות קישוא או דלעת לתוספת צבע וטעים
- תוספת של חזרת או שמן חריף לסגנון השף הצרפתי
- אפשר להגיש עם פיתות טובות ליד כדי לנגב את כל הנוזלים הטעימים
- למי שאוהב תוספת של אורז, אפשר לבשל אורז בסמטי בצד ולמזוג את המרק מעליו.
אתם רק צריכים לבחור את השדרוגים שלכם, וכל אחד יכול להתאים את המתכון לאופי שלו. כל טוויסט יוסיף עוד שכבת רובד לירק הזה!
שאלות ותשובות
איך אפשר להכין גרסה טבעונית למרק הזה?
לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בבלילת סייטן או קטניות, כמו חומוס או עדשים. זה ייתן טעם מדהים.
איזה סוג של בשר הכי טוב למרק?
הבשרים המומלצים הם צואר, אוכף או כנפיים. כל אחד מהם מוסיף טעמים שונים שהופכים את המרק למושלם.
למה אני צריך כורכום במרק?
הכורכום לא רק מוסיף צבע חם ומרגש, אלא יש לו גם יתרונות בריאותיים והוא עובד כנוגד דלקת. Perfect!
מה אם אני שונא את הטעמים החריפים?
אין בעיה! פשוט המנעו מהפלפלים החריפים – המרק עדיין יצא טעים ומדהים.
האם אני יכול לשמור את המרק למחר?
כמובן! המרק רק משתבח ביום למחרת. שימו לב לחמם על להבה נמוכה.
מה המינון המומלץ למרק כשיש אורחים?
כאמור, המתכון נותן 6-8 מנות, אבל אתם יכולים להכין כמות כפולה אם יש אירוע משפחתי.
פלפלים חריפים – כן או לא?
זה בעצם תלוי בטעם האישי שלכם. תמיד אפשר להוסיף אחד או שניים, או לא להוסיף בכלל!
מה הכמויות לשדרוג לאורז?
לשדרוג עם אורז, מספיק ל-2 כוסות אורז עם 3 כוסות מים, ולבשל עד שהמים מתאדים.
מתי בגלל המרק השנתי הכי טעים?
נכון, החורף עושה את העבודה. אבל גם סתם סופש גרוע יכול להיות תירוץ נהדר למרק.
מה אפשר לעשות עם שאריות המרק?
אם נשארת לכם אוכל, אפשר לגמור אותו עם פסטה אחרת למנה נוספת, של מרק פסטה מדהים!
סוף סוף, כשסיימנו להכין את המרק, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי כולם צריכים לדעת על המרק המושלם הזה! בואו נעשה חיים טובים יותר, ונפיץ את האהבה למזון שמחבר אותנו.