ברוקולי בנינג'ה – מתכון מופלא שלא תרצו להפסיק לאכול
האם אי פעם נתקלתם במצב בו מגיע לכם להרשים את האורחים שלכם ואין לכם מושג מה להכין? נו, אתם יודעים, רצות המחשבות בראש: "מה עושים עם כל הברוקולי הזה שהבאתם מהשוּק?" אז כאן אנו מציגים בפניכם מתכון מדהים של ברוקולי בנינג'ה שיהפוך את המנה הזו למנות הממכרות ביותר על השולחן! במתכון הזה אנו לוקחים את הברוקולי לטיול שלא תשכחו, עם טעמים שמעלים חיוך שמו לקולינריה הביתית. ומי יודע? אולי הבן או הבת שלכם אפילו יתחילו לבקש את זה שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון
זמן הכנה: 20 דקות
רמת קושי: קלה
כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי לייצר מתכון אגדי כמו זה, נזדקק למספר רכיבים פשוטים, אך הסוד הוא בדרך ההכנה! אז בואו נדבר על כל מה שצריך:
- 500 גרם ברוקולי טרי (או קפוא, אם אין לכם זמינות)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מיץ מחצי לימוןFresh
- 1/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים (אופציה, אבל מושלם!)
- גבינת פרמזן מגוררת (אופציה למי שאוהב גבינות)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גיוון או רוצים להתאים את המתכון לקהל מסוים, הנה כמה אופציות: גרסה טבעונית – ניתן להשמיט את הגבינה ולהשתמש באגוזי פקאן כתחליף למרקם המיוחד. ללא גלוטן – המתכון הזה כבר טביעות רגליים שלו. כל מה שעליכם לעשות זה להקפיד על חומרי הבסיס!
שלבי ההכנה
לאחר שהאספנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן להתקדם לשלב ההכנה. זהו שלב שממש קל לעקוב אחריו.
- חולצים את ברוקולי הטרי מהשקית שברשותכם. אם חיכיתם שוב ושוב עד שהגיע הזמן להוציא אותו – תזרמו. זו שעתו של הברוקולי!
- חותכים את הברוקולי לפרחים קטנים, ואם יש לכם נאלצים להסניף את הריח – אל תהססו, זה ניחוח מעלף!
- בינתיים מחממים את הנינג'ה על טמפרטורה גבוהה.
- מוסיפים לשמן זית את השום הקצוץ ומערבבים על להבה גבוהה במשך 1-2 דקות.
- מוסיפים את הברוקולי ומערבבים היטב, לוודא שהברוקולי מצופה בשום.
- מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מערבבים שוב.
- מכסים את הנינג'ה ומבשלים למשך 6-8 דקות, עד שהברוקולי מתרכך אך שומר על הפריכות שלו.
- אם בחרתם באגוזי פקאן, זה הזמן להוסיף אותם. מערבבים להנאה שלכם.
- מגישים מיד בעוד שברוקולי לוהט ממתין בצלחת – משגע לכל טועם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הברוקולי הזה הוא הכי טעים שיש, אבל למה לעצור כאן? יש כל כך הרבה דרכים לשדרג את המנה הזו. לקחתי כמה רעיונות מעניין:
- אם אתם אוהבים חריף, הוסיפו פלפל חריף קצוץ יחד עם השום.
- אפשר לקשט עם נענע קצוצה שאוהבת לסיסם את הברוקולי בחן.
- מומלץ להוסיף מעל כל צלחת גבינת פרמזן מומס שמסגיר ניחוחות מעודנים.
- למי שקצת רעב יותר – למה שלא תשלבו. פסטה?! קצת פסטה חמה עם הברוקולי כמובן!
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
בוודאי! ברוקולי קפוא הוא פתרון מצוין כאשר אין לכם אפשרות לגשת לשוק. רק שימו לב להשרות אותו במים חממים למשך כמה דקות.
כמה זמן ניתן לשמור את הברוקולי לאחר הבישול?
לאחר הכנה, אפשר לשמור את הברוקולי במקרר עד שלושה ימים. אך אם אתם שואלים אותי – הוא ממש טעים מיד אחרי שהכנתם אותו!
האם אפשר להכין את המנה על גחלים?
בהחלט! הכנת הברוקולי על הג charcoal תוסיף טעמים מעושנים ומרתקים. תוספת של שום ומיץ לימון מעל תעשה את העבודה!
למה כדאי לי לנסות את המתכון הזה?
מכירים את המצב שאתם משקיעים במתכון מדהים וכולם מודעים? ברוקולי בנינג'ה הוא מתכון כזה. הוא קל, מהיר, ובריא – תנו לסבתא שלכם את הכבוד!
האם ישנן גרסאות נוספות של המתכון?
יש אפשרות להוסיף עגבניות, תפו”א או אפילו קישוא כדי לגוון את אנשי הברוקולי. תעזו לנסות!
האם אני יכול להכין את המנה ללא שמן?
אם תשימו את הברוקולי על תבנית אפיה עם נייר אפיה, אפשר להכין אותו גם ללא שמן, אך זה עלול להוציא טעמים שונים מהמנה.
מה העלות המשוערת של המתכון?
באיזור של 25 שקלים. ואם באמת קיבלת את תמצאו את המצרכים על פי מידה, זה גם יהיה זול יותר!
מהם הסיבים התזונתיים שיש בברוקולי?
ברוקולי הוא מקור מצוין לסיבים תזונתיים, ובכך משפר את העיכול שלכם. תוספת מעולה עבור כל דיאטה!
האם ניתן להשתמש בתבלינים אחרים?
בהחלט! תבלינים כמו קומי, פפריקה או אפילו כמון – זה לגמרי בסדר – כל אחד יכול למצוא את הטעמים המועדפים עליו.
האם צריכה להיות לי מכונת נינג'ה במיוחד או שרגילה מספיקה?
כל מכונת סוויד פעילה תאפשר לכם להכין את הברוקולי פש לכלי הטברנה המשרד על כמות שלא תבזה!
ועכשיו, כשאתם יודעים איך להכין את המנה פשוט ה-מושלמת הזו, אל תשכחו לשתף עם החברים ברשתות החברתיות! תנו למתכון להרים גלים של טעמים בכל בית!