מתכון לבצק פיצה אוורירי
דמיינו לכם ערב חמישי, המוזיקה ברקע, והניחוחות של בצק טרי שנאפה בדיוק לרגע הזה בחלל הבית. מדובר ברגע המושלם שבו כל המשפחה מתכנסת סביב השולחן, כל אחד בתורו בוחר את התוספות האהובות עליו, וכל אחד מביא את האופי האישי שלו ליצירת הפיצה שלו. מתכון זה לבצק פיצה אוורירי לא רק שיביא אתכם למרכז תשומת הלב, אלא גם יגרום לכם להרגיש כמו שפשף בשרני באיטליה. הוא מדהים, ממכר, ויכול להפוך כל ערב רגיל לערב מעלף של טעמים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן התפחה: 1 שעה
- זמן אפייה: 10-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 פיצות בגודל בינוני
הרכיבים הדרושים
לפני שנחל בהכנה, חשוב לציין שכדי להכין את הבצק אוורירי וטעים, יש להשתמש בחומרים טריים ואיכותיים. בנוסף, יש המון אפשרויות לטיול עם המתכון, אבל נתחיל עם הבסיס הקלאסי:
- 500 גרם קמח חזק (ללחם, לא קמח לבן רגיל)
- 300 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם מלח
- 10 גרם סוכר
- 7 גרם שמרים יבשים
- 30 מ"ל שמן זית
- אופציונלי: עשבי תיבול כמו אורגנו או רוזמרין לטעם משגע
גרסאות שונות של הבצק
ניתן לשדרג את המתכון על ידי החלפת הקמח. אנשים שרוצים לבשל גרסה ללא גלוטן יכולים להשתמש בקמח תפו״ח או בקמח ללא גלוטן. כך תצליחו לשלב בבצק את הטעמים המיוחדים והמרקם המיוחד שכולם מתמכרים אליהם. אני ממש ממליץ לנסות!
שלבי ההכנה
אחרי שהבנו אילו רכיבים אנחנו צריכים, בואו ונעבור לשלבי ההכנה המפתיעים שיביאו אתכם לבצק המושלם:
- בתוך קערה גדולה, אנו שופכים את הקמח, מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים היטב.
- בתוך קערה נפרדת, אנו מערבבים את המים הפושרים עם הסוכר עד שהתמוסס לגמרי.
- יוצקים את המים עם הסוכר לתוך הקמח ומערבבים היטב עם כף עץ או בלנדר עם וו לישה.
- מוסיפים את שמן הזית והמלח ומשיכים ללוש את הבצק בידיים או במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות.
- אם הבצק דביק מדי, ניתן להוסיף קמח בהדרגה עד שמקבלים מרקם חלק ואוורירי.
- לשים את הבצק בכדור, מכסים אותו במגבת ומניחים לו לנוח ולהתפיח בשטח חמים במשך שעה.
- לאחר שעה, הבצק אמור להיות גבוה ומרשים! חותכים אותו ל4 כדורים בגודל שווה.
- שוטפים את הידיים ומנתבים כל כדור לבצק שטוח סביבי בעובי הרצוי.
- מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת ברבע מנות רוטב טומטו (או רוטב פיצה) משתייחים את התוספות האהובות – גבינה, פפרוני, או ירקות.
- אופים בתנור מחומם מראש ל220 מעלות צלזיוס למשך 10-15 דקות עד שהגבינה נמסה וקיבלה צבע זהוב.
שדרוגים ותוספות
אחד מהדברים המהנים ביותר בהכנת פיצה בבית הוא האפשרות לשדרג את התוספות בהתאם להעדפות האישיות שלנו. לדוגמה, אפשר להניח על הפיצה ירקות קלויים כמו זוקיני או פטריות, וכן להשתמש בגבינות שונות כמו מוצרלה, פרמזן או גבינת פטה. חובבי בשר יכולים להוסיף פסטרמה או מתכונים דלי שומן כמו עוף קצוץ. תוספת של פסטו או מחית שום תרים את המנה לרמה חדשנית ומאלפת!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבצק התפח מספיק?
תוך שעה הבצק אמור להכפיל את עצמו. בדקו אם הוא קל למגע, רך ואוורירי.
מה לעשות אם הבצק לא מתפח?
אם הבצק לא מתפח, ייתכן שהשמרים לא היו פעילים. נשמעו טריים: אם דודו לא פותח את הקופסה תוך חודשיים – תלכו על חדש.
אפשר לערבב טעמים שונים לבצק?
בהחלט! מומלץ לשלב עשבי תיבול כמו אורגנו או רוזמרין למרקם מדהים.
באיזה קמח מומלץ להשתמש?
הקמח המומלץ הוא קמח חזק ללחם בכדי להקנות לבצק את חוזקו ואוורירותו.
כמה זמן לנוח את הבצק?
מומלץ לנוח בין 60 ל90 דקות, תלוי בטמפרטורה בסביבה; ככל שהיא חמה יותר, הבצק יתפח быстрее.
מה צריך לעשות אם אין לי שמרים?
אפשר להשתמש בשמרים טריים (כפול מהכמות), או לשקול סודה לשתייה, אבל זה ישפיע על מרקם הבצק.
איך מבצעים את האיור של הפיצה בצורה טובה?
הקצוות צריכים להיות עבים יותר וסוגרים את התוספות בפנים כדי להשיג בצק נימוח.
האם ניתן להכין את הבצק מראש?>
כן, בהחלט! ניתן להכין את הבצק יום מראש, ואז לבשל את הפיצה ביום שמרשים.
יצא בצק דביק מה עושים?
מוסיפים קמח בהדרגה ולשים היטב עד שהבצק חלק ואוורירי.
באיזו טמפרטורה לאפות את הפיצה?
מומלץ לאפות בטמפרטורה של 220 מעלות צלזיוס.
זו יכולה להיות חוויה משגעת וטעימה להכין פיצה בבית! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולפזר את הטעם המושלם הזה בכל מקום. לכו על זה ותהנו מהבצק המדהים הזה!