"`html
מתכון מענג לסמוסה ביתית
יש רגעים בחיים שמצריכים אותנו לחפש משהו חדש, טעים ומרגש למדי. אז בואו נדבר על סמוסה! אה, הסמוסה, אותה מאפה מדהים וממכר אשר נחשב לאגדי במדינות שונות. התמחות בחתוך קפיצי, שבירה של שכבות קריספיות ותחושה של מילוי עשיר שמפציץ את החיך. בסכנת בחירה נראה כי לאחר שסוגרים את הפה, המוח מתחיל להפעיל את כל החיישנים, ומעלית ריח ממכרת מציפה אותנו. הסמוסה הזו, שנכנסת בדיוק ברגע המתאים, תגרום לכם לחייך וללקק את האצבעות. נתחיל בהכנה!
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 50 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 12 סמוסות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון טוב, מדובר בלקיחה של רכיבים פשוטים והפיכתם ליצירת מופת. בשביל הסמוסות המעלפות שלנו, אנחנו נצטרך:
- כוס קמח חיטה (לגרסה ללא גלוטן ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, מבושלים ומועכים
- חצי כוס של אפונה קפואה (או עגבניות קצוצות)
- בצל בינוני, קצוץ דק
- שן שום קצוצה
- כפית כמון טחון
- כפית כורכום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
- מים לצורך לישה
- שמן לטיגון עמוק
שלבי ההכנה
כעת, נתחיל בתהליך ההכנה מעורר ההדרכה. כל שלב מבוצע באהבה, ותנו לדמיון שלכם להנחות אתכם!
- במיקסר או בקערה, נערבב את הקמח עם מלח ומעט מים עד שנשיג בצק אחיד.
- נכסה את הבצק בניילון נצמד ונשאיר חצי שעה נפילה לחם, זה הזמן למרקם האוורירי.
- בינתיים, נחמם שמן זית במחבת ונטגן את הבצל והשום עד לריכוך.
- נוסיף את התפוחי אדמה האמיתיים והאפונה, ונערבב עם התבלינים עד שהתערובת משגעת.
- נוציא את הבצק ונתחלק אותו ל-12 כדורים שווים.
- נרדד כל כדור לדיסק דק, נניח במרכזו כף מהמלית, ונקפל לחצי – אלא אם כן תבחרו לעשות את ה”סמוסה” המשוגעת ומיוחדת שלכם.
- נחמם שמן בטיגון עמוק ונטגן את הסמוסות עד השחמה.
- מניחים על מגבת סופגת לספיגת השמן ובכן, הן מוכנות!
זה הזמן לתת לידיים שלכם את החופש להכין גרסאות שונות של סמוסה. אפשר לנסות מתכונים טבעוניים, להוסיף גבינות למילוי, או לשדרגו עם תבלינים מיוחדים שתקועים במטבח שלכם. כל טוויסט נוסף רק ישדרג את הסמוסה!
שדרוגים ותוספות אפשריים
- להוסיף קוביות גבינת פטה למלית – מהמם!
- לצקת מעל יוגורט או רוטב חם בתוספת עשבים טריים – חוויה נפלאה.
- למלא בשוקולד ולמכור כממתק פתאומי – מומלץ למי שאוהב את הפינוקים!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין סמוסות קפואות?
בהחלט! אם אתם לא מתכוונים להכין את כל הכמות, אפשר להקפיא את הסמוסות הלא מבושלות. פשוט הניחו אותן על מגש במקפיא עד שהן מתקשות, ואז העבירו לתיק קפוא. כשיתחשק לכם, פשוט טגנו אותן ישירות מהקפאה.
מה לעשות אם הבצק נקרע?
לא להיבהל! אפשר לקחת חתיכת בצק ולדחוף אותה לתוך הפערים. גם רצועות בצק יכולות לשרת כפתרון. אלד והטעמים ידרשו את הכבוד שלהם.
מה מספר החומרים הסודיים?
על פי ניסיון אישי, זה האפשרות להוסיף תבלינים כמו קיממון, פפריקה מתוקה ואפילו מעט סוכר. השילוב המיוחד יוצר עניין נוסף!
האם אפשר להכין סמוסות ללא טיגון?
כן! ניתן לאפות את הסמוסות בתנור בחום גבוה. הן לא יהיו פריכות כמו אלה המטוגנות, אבל עם ציפוי של שמן זית, המוסדבנים מתגלה גם כאן.
מה אם לא אוהבים תפו”א?
אין בעיה! ניתן להשתמש בקישואים מבושלים, גזר או אפילו קוביות קאפצ’ין ששמרתם לשבר את השגרה.
אפשר להכין סמוסות עם סביח?
בהחלט! אל תפחדו לשלב ירקות שורש וביצים קשות יחד עם תבלינים וכמובן חצילים!
מה קורה עם השקפות תזונה מיוחדות?
ניתן לקחת מצפון ולהשתמש בקמח קולי או קמח תפו”א להכנת סמוסות שמתאימות לדיאטה. תוספת של ספירולינה תוספת בריאה שאי אפשר לפספס.
איזה רוטב מתאים ללווית הסמוסות?
לאחר טיגון, סמוסות מתאימות עם רוטב יוגורט ותיבול בצל ירוק, אבל בהחלט לנסות רוטב חום חריף לשדרוג!
כמה בזמן ינשכו את הסמוסות?
לרוב לאחר שידעתם עליהם, ייקח בין יומיים לשלושה עד שייעלמו לחלוטין מהשולחן.
אם אתם מרגישים שהמתכון הזה פשוט מדהים, תפנו לחברים ובני המשפחה שלכם! שתפו את המתכון ברשתות החברתיות ותנו לכולם לטעום מהטעים הזה! נסו את המתכון, שתפו את החוויות שלכם, ודאגו להפיץ אותו לאחרים!
"`