מתכון לקציצות בשר על האש
דמיינו את עצמכם יושבים על מרפסת, ריח הבשר המוקפץ עולה באוויר, ובאמתחתכם קציצות שמשגעות את החיך. מדובר בקציצות בשר עסיסיות, מתובלות היטב, שמצליחו להערים עליכם עד שלא תדעו מתי נגמרו המנות הראשונה והמנה השנייה. זהו מתכון שלא תצליחו לשכוח, מושלם לארוחה משפחתית או למסיבת ברביקיו עם חברים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל-4 מנות
לא משנה היכן תכינו את הקציצות האלו – במטבח הביתי או על גריל בחוץ, התוצאה תהיה מדהימה. לא צריך להיות שף על מנת ליצור מתכון מינימום ממכר.
המרכיבים הדרושים
- 500 גרם בשר טחון (אפשר חזה עוף או בשר בקר)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 ביצה גדולה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 3 כפות פירורי לחם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל טחון לפי הטיול
- מעט שמן זית
ובינינו, הרי קל לשדרג את הקציצות גם עם תוספות כמו פרוסות ירקות קלויים או גבינת פטה לפנים. אל תהססו להוסיף את מה שאתם אוהבים!
חלופות מרכיבים
אם אתם מדברים על תזונה בריאה ורוצים לנסות גרסה טבעונית, פשוט החליפו את הבשר בטופו מרוסק או בתערובת קטניות. השילוב ייתן לכם טעם שונים, אבל עדיין יישאר טעים וממכר. ואנחנו מדברים על קציצות מהמרכיבים הכי מגניבים שיש!
שלבי ההכנה
עכשיו כשהמרכיבים מוכנים, הגיע הזמן לצלול לתוך הכנת הקציצות המושלמות.
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מניחים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש, מבשלים עוד כ-2 דקות ומסננים.
- ערבבים בקערה את הבשר הטחון עם הבצל והשום המטוגן, כעבור 5 דקות נוסיף פנימה את הביצה, הפטרוזיליה, פירורי לחם והתבלינים.
- מעבירים את הקטניות המוכנות למקרר ל-30 דקות כדי שהקציצות יתייצבו.
- מעצבים קציצות מהתערובת בקוטר של כ-4 ס"מ.
- מחממים גריל או מסבירים את המנגל.
- צולים כל קציצה כ-5-7 דקות מכל צד עד שהן זהובות.
- מגישים עם רוטב יוגורט או סלט ירקות לקישוט.
- נשאר רק ללקק את האצבעות!
בערך עכשיו, כשהקציצות רותחות, תבינו למה כולם מתלהבים מהמתכון הזה. האדים שמתרוממים מהן נראים כאילו הם שואלים: "מי רוצה לקחת ביס ראשון?"
תוספות ושדרוגים אפשריים
לא משנה איזה שדרוג תבחרו – בתהליך הזה, כל שדרוג רק ישדרג את החוויה. תוכלו להוסיף לתערובת קציצות גם גזר קצוץ דק או קישוא מגורר. זה לא רק יעשיר את הטעם אלא גם יוסיף הרבה נוסטלגיה לתוצאה הסופית. קצת גבינת פטה לתוך הקציצות עצמן? מדהים! אז תנסו להמציא את השדרוגים שלכם.
שאלות ותשובות
אילו תוספות מתאימות לקציצות בשר?
כמובן שבין משקאות כמו יין אדום לתוצאה הסופית, סלט ירקות טרי, טחינה, או אפילו פיתה מחממת יעשו את העבודה נפלא.
האם ניתן להקפיא את הקציצות?
לגמרי אפשר! הכינו כמות כפולה והקפיאו קציצות לא מבושלות. כאשר תרצו לחמם, פשוט הסניסו אותן במחבת עם מעט שמן זית.
מהו הטיפ הכי חשוב להכנת קציצות?
שמרו על תיבול מאוזן בכדי שהקציצות לא יצאו מגוונות בחוסרים.
עם איזה רטבים כדאי להגיש את הקציצות?
רטבים כמו רוטב יוגורט, טחינה או רוטב חריף יחמיאו לקציצות.
האם יש אלטרנטיבה לבשר טחון?
בוודאי! אפשר להשתמש בטופו, קמצץ של קינואה או אפילו תערובת קטניות.
האם יש אזורי שונות להכנת קציצות?
בחלק מהמזרח התיכון, ניתן לשלב קציצות עם נענע טרייה, מה שייתן טוויסט מדהים.
איך לדעת מתי הקציצות מוכנות?
ברגע שהן מקבלות צבע זהוב ומאפשרות לעצמן להתרחק מהמנגל – זה הזמן להוציא אותן!
כמה קציצות אפשר להכין מהכמות?
מהכמויות שמפורסמות, אפשר להכין כ-12-15 קציצות בקלות.
איזה טיפ יש לך להכנת קציצות רכות ונימוחות?
הגעתם למקום הנכון! תוודא שהבשר שלו נקי משומנים והתחל בנוכחות ביצים ורכיבי שומן זולים.
האם כדאי להשרות את הקציצות לפני הבישול?
אם תרצו להוסיף שום או לימון, זה יהפוך את הקציצות ליותר עסיסיות.
אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ברשתות החברתיות. הגיע הזמן להפיץ את הבשורה על קציצות הבשר המעלפות והאגדיות האלו! אתם יודעים שהן פשוט משגעות!