עוף עם ירקות בסיר בישול איטי: אפרופו קיץ ומרק חם
אף פעם לא הצלחתי לקבוע אם זה הקסם של הבישול האיטי או הטעמים המדהימים שעולים מהסיר, אבל רגעים שבהם אנו מתיישבים לאכול עוף עם ירקות בסיר בישול איטי הם ממש אגדיים. דמיינו לעצמכם נתחי עוף שהיו משרים שעות רבות באהבה ותשומת לב, עם ירקות טריים, ריחות שמשאירים אתכם בטעימה הראשונה. זה משגע כל פעם מחדש. והכי חשוב? מדובר במתכון שהופך כל ערב למשגע, כזה שיגרום לכם לרצות ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 6-8 שעות בסיר בישול איטי
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נכיר את המרכיבים המושלמים שלנו. כל רכיב מספר סיפור, והחיבור ביניהם יוצר מנה שהיא הטיפוסית לארוחת ערב משפחתית, שמתאימה לכל גיל. כמובן, תמיד אפשר להוסיף שינוי פה ושם כדי להתאים את המנה לתקופות שונות או לטעמים אישיים.
- נתחי עוף (כחצי ק"ג)
- גזר אחד בינוני, קצוץ לפרוסות
- תפוח אדמה גדול, קלוף וקצוץ לקוביות
- קולורבי, קצוץ לקוביות (אם בא לכם לחדש)
- בצל קטן, קצוץ דק
- שיני שום (על כל חצי ק"ג עוף, 2-3 שינים במקסימום)
- תיבול: פפריקה, מלח ופלפל שחור (לטעמכם)
- כוס מים או ציר עוף
- שמן זית (בערך 2 כפות)
כמובן, אתם יכולים להמיר רכיבים כמו עוף בנתחי טופו או קוביות דג אם מתחשק לכם להכין גרסה טבעונית או בריאה יותר.
שלבי ההכנה
בואו נחתור לעבר ההצלחה! הבישול האיטי התחיל, והשלב הראשון הוא פשוט. כל שלב בספירה יורדת להצלחות הקודמות. חשוב לשים לב לדקויות ולא להחמיץ שום נקודה.
- בשלב הראשון, אנו נתחיל בשטיפת נתחי העוף במים קרים ואתם יכולים להניח להם להתייבש מעט.
- מטגנים את הבצל והשום בשמן זית עד שהבצל מתמוסס ומשחים.
- מעבירים את הבצל והשום לסיר הבישול האיטי ומניחים את נתחי העוף מעל.
- מערבבים את הירקות הקצוצים ומניחים על נתחי העוף.
- מתבלים את הכל בתיבול אהוב עליכם.
- שופכים את המים או ציר העוף (אם אתם רוצים לשדרגו) לסיר.
- מפעילים את הסיר על חום נמוך למשך 6-8 שעות, או חום גבוה לשעה-שעתיים.
במהלך הזמן שתרגישו את הריחות הפופולריים מתפשטים בבית שלכם, תרגישו את הטעמים מתמזגים. זה כמו לספר למישהו סיפור יפה עם ידיים עוטפות!
שדרוגים ותוספות למנה
קצת לא נעים, אבל אי אפשר לדבר על אוכל טוב בלי להזכיר שאפשר לשדרג אותו. המתכון שלנו לדוגמה מאפשר טווח רחב של שדרוגים:
אולי תוספת של קישואים חתוכים לקוביות תיתן למנה מגע ירוק ונעים. אפשר גם לשים בתוספת של עשבי תיבול טריים כמו רוזמרין או טימין, שידגישו את הטעמים הנפלאים.
אם אתם מחפשים משהו יותר עשיר, נגיד רוטב ברווז, תוספות של שמנת שטוחה ואפילו קצת גבינת מוצרלה מעל יוצרות טעמים ממכרים.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור את העוף לאחר הבישול?
שמרו את העוף בקופסה אטומה במקרר. ניתן לחמם את המנה שוב במיקרוגל או בסיר.
האם ניתן להמיר את העוף בטעימות אחרות כמו דג או טופו?
בהחלט. ניתן להכין אותו אותו עם דגי סלמון או בסגנון טבעוני עם טופו.
מה לעשות אם השום היה חזק מדי?
פשוט הוסיפו עוד ירקות או תיבול על מנת לאזן את הטעמים.
האם אפשר להכין את המתכון בלי בצל?
זה אפשרי, אך כדאי לדעת שהבצל מספק טעם עשיר – העדיפו לשים משהו אחר כמו порут מבושלת.
איך לתת למנה הזו טעם חריף?
מומלץ להוסיף פלפל חריף או כמון לתיבול.
האם אפשר להשאיר את הסיר בחום הגבוה?
עדיף להימנע מזה, מדובר בבישול מאוד עדין אך הגישה הנמוכה מתאימה לפעמים כשאתם לא בבית.
כמה זמן אפשר לחמם את העוף בקופסה אטומה?
בערך 3-4 ימים אפשר לשמור במקרר, תמיד תוודאו שהטעמים נשמרים.
האם ניתן לשים אורז בתבנית הזו?
בהחלט! אפשר להוסיף אורז בהתאם, ובשלב הבשלון האחרון, פשוט לשים את האורז עם ירקות.
מדוע מדובר במתכון לארוחת ערב מושלמת?
כי הוא כזה שמביא את כל בני המשפחה לשולחן, האורחים לא יודעים מה ויתרו על המסעדות!
איך משדרגים את המנה לתחרות טעמים?
תוספות של רוטב דגים ונגיעות של סויה יוסיפו ניגודיות מדהימה.
אז זהו, הגיע הזמן לחלוק את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. תהיו בטוחים שהעוף הזה בסיר ביניכם לישטוף את חווית הבישול בכל הרחובות! תשתפו ברשתות החברתיות ותזמינו אנשים לארוחה שהמילים לא יצליחו לתאר, גם אם תישבו שם עם צלחת ריקה!