מתכון צלי כתף בסיר לחץ שלא תרצו לפספס

"`html

צלי כתף בסיר לחץ – הכנת מתכון אגדי

בתוך עולם הבישול, מתכון אחד מצליח להמיר את הבית לנמל הבית הבריא, החם והנעים ביותר. הוא מתכון שמזכיר לנו את האווירה של סבתא ליד הכירים, את הריחות המשגעים שעוטפים את הבית ואת תחושת החום שדוחפת אותנו לשוב הביתה. אין כמו צלי כתף בסיר לחץ כדי לעטוף אותנו בתחושת נוחות ורוגע, וזה בדיוק מה שאנחנו הולכים להכין היום! מתכון זה שואב השראה מהכנת אוכל ביתי קלאסי, ומוסיף נגיעה מודרנית, כך שאתם לא רוצים להפסיד אותו.

זמן ההכנה

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • סך הכל: 2 שעות
  • דרגת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 אנשים

המרכיבים הדרושים

אז לפני שנתחיל בשלב ההכנה האגדי, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים הנדרשים כדי להפוך את הצלי הזה למושלם, מדהים וממכר.

  • 1.5 ק"ג כתף בקר, חתוכה לקוביות גדולות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 3 גזר בינוני, קלופים וחתוכים לעיגולים עבים
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לחצאים
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס יין אדום (לא חובה, אבל זה מוסיף טוב!)
  • 2 כוסות מרק בקר (או מים)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף תבלין כמון
  • מלח ופלפל טחון, לפי הטעם
  • 1/2 כפית תבלין פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית תבלינים נוספים לפי הטעם (כמו קורנית או רוזמרין)

וכמובן, אם אתם צמחונים או טבעונים, אתם יכולים להמיר את הבשר בשעועית או טופו, שיכולים לספק טעמים נהדרים במרק כל כך טעים.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו הכל מוכן, בואו נענה על השאלה החשובה: כיצד מכינים את הצלי המושלם הזה?

  1. בשלב הראשון, מחממים שמן זית בסיר לחץ על חום גבוה.
  2. מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם הופכים לשקופים ומשגעים (כ-5 דקות).
  3. מוסיפים את שום הקצוץ ומבשלים עוד דקה.
  4. עכשיו הגיע הזמן להוסיף את קוביות הכתף ולבשל כ-5 דקות נוספות, עד שהן משחימות היטב.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות, יין ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, מרק בקר, וכולם מוזמנים ליחד כוחות בסיר.
  7. מתבלים במלח, פלפל, כמון, פפריקה וכל התבלינים הנוספים.
  8. סוגרים את הסיר היטב ומבשלים על חום גבוה עד שהלחץ עולה, ואז מכוונים לחום בינוני ומבשלים עוד למשך 40-50 דקות.
  9. לאחר מכן, משחררים את הלחץ בעדינות ומקפידים להתרחק מהשפריצים (זה לא מרואן בן יתיר!).
  10. לאחר הוצאת הסיר, תנו למרכיבים להתמזג עוד כמה דקות לפני ההגשה, זה משדרג את הטעמים.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה עם תותים ללא אפייה ששווה לנסות!

תוספות אפשריות

מכאן, השמיים הם הגבול! אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו פטריות, קישואים, או אפילו לפתן מכל ירק שאתם אוהבים, קחו את זה לכיוון שאתם רוצים. הוספה של כוסברה קצוצה לפני ההגשה יכולה להוסיף נגיעה מרעננת ומעלפת שתחסל את מכת העייפות מהיום.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם אין לי סיר לחץ?
אם אין לכם סיר לחץ, אתם יכולים להכין את המתכון בסיר רגיל. פשוט תבשלו את הצלי לפחות 3 שעות על חום נמוך, עד שהבשר מתפרק לעיסה נימוחה.

האם ניתן להכין את זה מראש?
בהחלט! צלי כתף משתבח עם הזמן. אפשר להכין אותו יום מראש ופשוט לחמם אותו לפני ההגשה.

מה הקטע עם היין במתכון?
יין מוסיף טעם עשיר ועמוק לצלי. אם אתם לא חובבי יין, אין בעיה להשתמש במים נוספים במקום.

האם אפשר להכין את המתכון בלי בצל?
אפשר בהחלט. אפשר להמיר בבצל סגול או להוסיף עוד שום לעניין.

כיצד להגיש את המנה?
הגישו את הצלי עם פירה תפוחי אדמה, אורז בסמטי או אפילו מנת מנת פסטה. זה יוצא מעלף!

מה אם אני מתקשה לסגור את מכסה הסיר?
אם המכסה לא נסגר היטב, זה יכול להוות בעיה. לוודא שהחותמות נקיות ויבשות, ואם אתה רואה ששום דבר לא עוזר, פשוט המשך לבשל על חום נמוך בסיר רגיל.

האם אפשר להקפיא את המנה?
בהחלט! צלי מתאימים להקפאה, כך שתוכלו להכין כמות כפולה ולהנות ממנו בעוד שבועות.

מה עדיף – בישול קצר או ארוך?
בישול ארוך נותן לבשר זמן להתרס ולטעמים להיספג, אך בישול בסיר לחץ חוסך זמן. ההחלטה נתונה לכם!

האם סיר הלחץ מדויק?
סיר לחץ מאוד מדויק אם מלאים בו את הכמויות הנכונות. הקפידו להתייחס להוראות היצרן של הסיר בו אתם משתמשים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פרגיות על האש כמו במסעדה שיגנבו את ההצגה

האם אפשר לשדרג את התיבול?
בטח! אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו תימין, רוזמרין ואפילו חצי כוס כוסברה לחיזוק הטעמים.

ועכשיו, כשאתם מצוידים בכל המידע הזה, הגיע הזמן להרים את הסינרים ולצאת לדרך. אל תשכחו לשתף את המתכון המופלא הזה עם החברים והמשפחה שלכם ברשתות החברתיות! שתפו את האהבה ואת הטעמים של צלי כתף במרקם עוטף וממכר, והסיפוק לא יאחר להגיע!

"`

Scroll to Top