מתכוני עוף מרוקאית שסוחפים את החיך שלכם

מתכוני עוף מרוקאית: טעמים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

מישהו פעם אמר שסוד הטעמים המושלמים טמון בשילוב המדויק של תבלינים, תרבות וכמובן, אהבה. אם יש משהו שאפשר לומר על מתכוני עוף מרוקאית, זה שהם גבוהים על מדרגת הטעמים. השילוב של תבלינים מרוקאיים יחד עם עוף רך ועסיסי מביא עימו חוויה קולינרית ששווה לחכות לה. אבל רגע, אל תילחצו, יפה וריחני ככל שזה נשמע, אנחנו הולכים לגלות לכם מתכון מדהים של עוף מרוקאי, שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים במטבח של סבתא!

זמן הכנת המתכון: 60 דקות | רמת קושי: בינונית | מספר מנות: 4

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רגישות למאכל: כמובן שאפשר לשדרג את המתכון!

מרכיבים הדרושים

עכשיו, כששכחנו מהלחץ והפכנו למאסטר שפים לרגע אחד, הגיע הזמן לדבר על מרכיבים. מהם החומרים המדויקים שצריך כדי ליצור את העבודה המדהימה הזאת?

  • 1 ק"ג עוף, חתוך לחלקים
  • 2 בצל בינוני, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית קימל
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית קינמון
  • 2 כוסות מים רותחים
  • ¼ כוס צימוקים
  • ¼ כוס שקדים קלויים

מרכיבים שמעלפים את החיך ועוד כמה תוספות שיכולות רק לשדרג את החוויה: אפשר להוסיף פירות יבשים כמו משמשים או תמרים, שנותנים את המתיקות המושלמת לכל ביס.

שלבי ההכנה

עכשיו אנחנו במעבר החשוב ביותר – השלב בו אנחנו הופכים את כל החומרים למעדן טעים. טוב, אז מה עושים? להלן שלבי ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהופך לשקוף וגעש.
  3. מסיפים את השום הכתוש ומערבבים במהלך 1-2 דקות, עד לריח המטריף.
  4. מוסיפים את חלקי העוף לסיר ומטגנים כמה דקות מכל צד עד שהעוף מזהיב.
  5. מפזרים את התבלינים (פפריקה, קימל, מלח, כמון וקינמון) ומערבבים טוב שוב.
  6. יוצקים מים רותחים ומביאים לרתיחה.
  7. מבשלים על חום נמוך עם מכסה במשך 25 דקות, עד שהעוף רך.
  8. מוסיפים את הצימוקים והשקדים ומבשלים עוד 5-10 דקות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  קציצות טלה מושלמות שלא תרצו לפספס

אחת הבעיות הנפוצות במתכזים כאלה, היא שהעוף יוצא יבש. במקרה שלנו, המים הרותחים יחד עם הזמן המדויק בישול עושים אותו נימוח בדיוק כמו שצריך.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לשדרג את המתכון המהמם הזה, אתם יכולים להוסיף כמה תוספות שאי אפשר לעמוד בפניהן! אפ אתר חמוד כזה של תוספות, זה תמיד שדרוג!

  • אפשר לשלב ירקות כמו גזר או תפו”א לקראת הסוף, שיבשלו יחד עם העוף.
  • להכין לצד זה גרגרי חומוס אשר יוסיפו עוד פריכות למנה.
  • וגם, אי לכך, פיתה מרוקאית שזה עתה נאפתה בכוונה (זו ההמלצה שלי).

למעשה, הקסם האמיתי של מתכונים כאלה הוא בהגשה. שולחן ערוך, דלתות פתוחות, אנשים אהובים סביבכם, עכשיו הכל מושלם.

שאלות ותשובות

מה עושים אם לא אוהבים קינמון?

אין בעיה! אתם יכולים לשים יותר קימל או במקומו לנסות תבלינים אחרים כמו פפריקה חריפה או זעפרן למי שאוהב את זה.

האם אפשר להכין את זה בתנור?

כן! אפשר לאפות את עוף במרינדה הזו בתנור ב-180 מעלות במשך 40 דקות, זה יוצא דליק עוד יותר ומשגע!

האם אפשר להכין את המתכון עם כנפי עוף?

בהחלט! מדובר באופציה מצוינת, הכנפיים ספוגות טעמים והן נימוחות, פשוט יש לבשל קצת פחות זמן – כ-20 דקות.

מה עוד אפשר להגיש עם המתכון הזה?

מלבד הפיתה המרוקאית, אפשר להוסיף סלט מורכב ורענן כמו טבולה צלחת גדולה. תחשבו על זה.

האם יש הבדל בין תבלינים חווייתיים באפריקה?

בהחלט. יש המון תבלינים שמופיעים במטבחים עשירים אחרים. כדאי לנסות להוסיף תבלין סהרה או סומק!

למה להשתמש בשמן זית ולא בשמנים אחרים?

שמן זית מוסיף את הטעם האגדי שיש לנו בעוף. זה גם בריא יותר וגם מוסיף עדינות למנה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  בצלצלי שאלוט מתכון שאסור לפספס!

האם ניתן להכין גירסה טבעונית?

בוודאי! פשוט החליפו את העוף באורז או טופו. לכלול את התבלינים ולאחר מכן חייבים לפזר כמה אגוזים שסודקות את הטעם.

מה אם אני רוצה לשמור על המנה למחצה?

מומלץ להקפיא את העוף, וזה לא יפגע בטעמים.

האם ניתן להפוך את זה למוסד מלא יותר?

כן! פשוט הוסיפו יותר ירקות כמו קישואים או תפו”א בשביל משמעות גדולה יותר עם קצת דמיון בספר מתכונים!

איך אפשר להפתיע את האורחים עם המנה הזו?

מומלץ להגיש עם חומוס בזיליקום טרי, שמוסיף עוד מרכיב עונג למנה.

אם הגעתם עד לכאן, אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות שלכם. מי יודע, אולי גם החברים שלכם יתאהבו בטעמים המשגעים האלה!

Scroll to Top