ניוקי פרווה עם רוטב עגבניות וקדירת ירקות
אין ספק שהניוקי היהודי הוא אחד האוכל המדהים בעולם. כל ביס מהם לוקח אותנו למקום אחר, מקום של זיכרונות, של שילובים טעמים שגורמים לנו לעמוד מול הקולינריה ולטפח אותה. אנחנו ניצור כאן ניוקי פרווה שילוב מושלם בין עגבניות רכות, ירקות שמקפצים על הלשון וקרם שמחמם את הלב. כל ביס הוא פשוט אגדי, נימוח ומעלף, כזה שכשאתם לוקחים אותו לפה אתם מפסיקים לדבר, מתרכזים בטעמים שמקיפים אתכם ואפילו שוכחים מהסביבה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הניוקי המושלם הזה, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים אך איכותיים. כל מרכיב מביא את שלו לתוך הצלחת ומספק חוויה משגעת של טעמים וריחות. לא תאמינו כמה קל להכין את הכדוריות האווריריות הללו!
- 1 ק"ג תפוחי אדמה (סוג מימי)
- 250 גרם קמח קונסיסטנטי
- 1 ביצה (או חלופה טבעונית – כמון חומוס)
- מלח לפי הטעם
- 500 מ"ל רוטב עגבניות (מומלץ להשתמש בעגבניות מקופסה איכותיות)
- 1 קישוא קצוץ גס
- 2 גזר קצוצים
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- שמן זית לפי הטעם
- תבלינים – מלח, פלפל שחור, אורגנו ותיבול לפי העדפה אישית (ראגו הוא תיבול מדהים).
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, אפשר לדבר על כך שישנן גם גרסאות טבעוניות לניוקי, כך שאם אתם אוהבים את הרעיון של להכין מנה בריאה, אפשר להשתמש בקמח עדשים וגזר במקום קמח חיטה.
שלבי ההכנה
לאחר סיום שלב האיסוף של מרכיבים, הגיע הזמן להתנסות עם הידיים. הדיוק והמדידות תמיד קובעים את הצלחה של המתכון!
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר מים רותחים עד שהם רכים (כ-20 דקות).
- מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך עד שהם חלקים ואחידים.
- מוסיפים את הקמח, הביצה (או חדר החומוס) ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת רכה.
- מעבדים את הבצק למסה אחידה ויבשה.
- מחלקים את הבצק לגלילים ומשטחים לעלה באורך כ-1 ס"מ ורוחב כ-2 ס"מ.
- חותכים את הבצק לקוביות בגובה של 2 ס"מ.
- מבשלים את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים (כ-3-4 דקות).
- כשהניוקי צפים, מסננים אותם ומניחים בצד.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל שקוף.
- מוסיפים את הגזר והקישוא ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את רוטב העגבניות ותבלינים ומביאים לרתיחה.
- מערבבים פנימה את הניוקי ומבשלים יחד על חום נמוך כ-10 דקות נוספות, כדי שהטעמים יתמזגו.
אם אתם רוצים להוסיף עוד טעמים למנה, אולי כוסברה קצוצה או מתקנים במיוחד של גזר מתוק, מעניין לנסות וריאציות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי לשדרג את הניוקי שלנו, ניתן להוסיף חריפות בעזרת פלפל חריף קצוץ או שמן חריף בסוף הבישול. אם בא לכם להרגיש את טעם הים, המליחו את השף שלכם עם רכיכות רכות על הניוקי! כמו כן, ניתן לקשט בעשבי תיבול טריים כמו בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים.
אם בא לכם להחלים עם נשما של ירקות על האש – בחרו להוסיף פטריות שמפיניון שנטגנות לפני הכניסה למחבת. גם קונטיבי הבית שלכם יוכל להתאים, עם חריפות מקבוצות שונות!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הניוקי מראש?
כן, אתם יכולים לבשל את הניוקי ולשמור אותם במקפיא. כשאתם רוצים לאכול, פשוט שימו אותם במים חמים וקצת רוטב עד שהתעוררו לחיים מחדש.
האם אפשר להכין את הניוקי ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בקמח תפוחי אדמה או קמח תפו”ח, ולהשתמש בפירות כמו בטטה или קישוא.
מה ניתן לשים במקום הרוטב העגבניות?
תוכלו לנסות רוטב פסטו או רוטב שמנת עשיר, זה נותן נופך אחר למנה!
האם אפשר להכין את הניוקי בתנור?
כן, אפשר להניח את הניוקי בתבנית ולמלא אותם ברוטב העגבניות, ולאפות על טמפרטורה נמוכה כדי שהטעמים יתמזגו בשילוב מעניין.
איך לשמור על הניוקי שלא יידבקו?
בעת בישול, מומלץ לא לבשל מספר רב של ניוקי בבת אחת. אם נשארים לכם, פשוט זרו מעט קמח עליהם.
האם יש דרך להעשיר עוד יותר את הניוקי?
אחת הדרכים הבסיסיות היא להוסיף גבינת פרמזן להגשה, התוצאה היא מעלפת!
כמה זמן ניתן לשמור את הניוקי במקרר?
אם הכנתם יותר מידי, ניתן לשמור במקרר 2-3 ימים. עדיף בבקבוק אטום.
מה ניתן להוסיף לניוקי כדי שיהיה גביני?
אפשר להוסיף גבינת מוצרלה קצוצה, זה מדהים כשהיא נמסה בפה!
האם מתכון זה מתאים לילדים?
כמובן, עם כמה שינויים מינוריים כמו לסלק את התיבול החריף או הצעת ירקות קצוצים שונים, זה מושלם עבורם!
מה עושים אם הבצק מתייבש?
הוסיפו מעט מים או שמן זית כדי להבין את הבעיות. לפעמים מומלץ לאילוץ המפגש במינימום פודד<|vq_3000|>