נינג'ה גריל סטייק אנטריקוט – תענוג של פינוק!
לא כל יום אנו פוגשים מחבת שמשגעת אותנו ומוציאה את המיטב מכל נתח בשר כך שהחלום לארוחה מפנקת אכן מתגשם. מבלי שצריך לרכוש מנגל בקמפינג או לחכות לאירועים משפחתיים, אנו מגלים את היכולת של נינג'ה גריל להעניק לנו סטייק אנטריקוט מעלף, בקלות ובמהירות. זה הזמן לדבר על מתכון שיגרום לכולם לקפוץ על הכיסאות מכייפים ולטעום מהתוצאה המדהימה. התשוקה לסטייק גבינתי ועסיסי רק תגבר ככל שנלמד עוד על תהליך ההכנה המפתה!
זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה כולל: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 אנשים
מרכיבים נדרשים
כדי לייצר את החוויה המרהיבה הזו, נצטרך לשים לב למרכיבים הבאים:
- 4 נתחים של סטייק אנטריקוט במשקל 250 גרם כל אחד
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות שום קצוץ (או שום גרגרי עבור טעם עמוק יותר)
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף דונג (או דבש אם אתם מעדיפים מתוק)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תבלינים: פפריקה, קימל, טימין (לפי העדפה)
- לימונים לקישוט
בנוסף, מי שמעוניין יכול להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת הבשר בנתחי טופו עבים, ולהשתמש בתבלינים דומים מאוד כדי להשיג טעמים מתובלים ועמוקים.
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להגיע לשלבים המהירים שיהפכו אותנו למלכי הסטייקים!
1. נתחיל בכך שנניח את נתחי האנטריקוט על משטח עבודה ונשפוך מעליהם את שמן הזית. עלינו למרוח את השום הקצוץ בצורה אחידה, הרי אנחנו מעוניינים בכל קמצוץ טעם!
2. נוסיף את רוטב הסויה ונמרח אותו על כל הנתח. השילוב בין הסויה לשום מבטיח טעמים מתוקים ומלוחים כאחד.
3. נזלף דונג או דבש ונערבב היטב כדי שהשמן ושאר המרכיבים יתחברו נפלא יחד.
4. נעטוף את הנתחים במתקן נוסף לשם מנוחה במהלך שלב ההכנה, על מנת שהטעמים ייספגו בצורה הטובה ביותר.
5. בזמן שהנתחים ממתינים, נכין את נינג'ה גריל בטמפרטורה של 200 מעלות, כדי להבטיח סטייק סופר עסיסי.
6. לאחר שהגריל חם, נניח את הנתחים לתוך הגריל. לא נשכח למרוח אותם מדי פעם במצקת משאריות הרוטב לתוספת נימוח מושלמת.
7. נצפה אותם במשך 5-6 דקות על כל צד, בהתאם לעובי ולדרגת הבישול הרצויה לנו.
8. ברגע שהנתחים מוכנים, ניקח אותם ונעטוף בנייר אלומיניום למשך 5 דקות נוספות להמשיך לספוג את הטעמים.
לאחר כל השלבים המאלפים הללו, אנו יכולים להיות בטוחים, הסטייקים שלנו הולכים להיות מדהימים ומרשימים – בדיוק כמו שהחלנו! ריח הבשר הצלוי באזור המטבח בוודאי יגרום להיותו נפלא ובא לכם ללקק את האצבעות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
למי שמעוניין לשדרג את הסטייק מגלה כי התוספות והאפשרויות הן ממש אינסופיות. אפשר להוסיף סלט עגבניות קייצי יחד עם רוטב בלסמי מעולה שיהפוך את השולחן לאקזוטי. כמו כן, לצרף צ'יפס בטטה זה רעיון משגע! עבור חובבי הירקות, גם תוספת של תפו”א אפוי עם שמן זית מתובל היא אופציה נפלאה.
ומה עם רוטב? אנחנו ממליצים על רוטב שום טעים או איולי חמאתי שיכול ללוות את היחידות עם יותר טעם מהחיים עצמם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בגריל מחוץ לבית?
בהחלט! נינג'ה גריל מדהים גם בשימוש חיצוני, ויש לו עמידות גם בתנאי מזג האוויר, אבל כאמור, הקפידו על ביטחון.
באיזה טמפרטורה עליי לבשל את הסטייק?
200 מעלות היא הטמפרטורה האידיאלית, אבל אם אתם אוהבים רמות בישול מתקדמות, ניתן להתאים לפי דרישה ספציפית.
מה אורך הזמן המקסימלי לבשל את הסטייק?
לפי המידה, הסטייק צריך להיות מבושל בין 12-15 דקות לכל צד, בהתאם לעוביו.
מה לעשות אם הסטייק לא יבש?
כדי למנוע ייבוש, הקפידו להשרות את הבשר כמו שצריך. דקות נוספות של מנוחה לאחר בישול יעזרו לפתח טעמים.
איך לשמור על סטייקים שיישארו רכים?
מתחת ל 60 מעלות ב-C זה הבישול המומלץ כדי לשמור על סטייק רך ונימוח.
האם ניתן להכין את המתכון הזה עם נתח בשר אחר?
בוודאי! אפשר להשתמש בסטייקים מתקדמים יותר כמו ניו יורק או פילה.
האם אפשר לעבור להכנה טבעונית?
כמובן! חקרו תחליפי בשר, טופו וגזר שיכולים להוות תחליף מצוין לכל תהליך ההכנה.
שווה לשדרג עם תוספות?
אין סיבה לא! עגבניות מתובלות, סלטים רעננים ורטבים עשויים להביא טעמים חדשים.
מה עם השירות בכלים נוספים?
אם בא לכם, תוספת רטבים מיוחדים ומקושטים בשום יכולה לפרט את הקסם.
למה כדאי לשתף את המתכון הזה?
כי עם סטייק כזה כולם ירצו לדעת איך לדעת להכין אותו, אז קדימה, הקפיצו את המנות שלכם לשיאי תענוג!
עכשיו כשאתם בפניכם את המתכון המשגע הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות! תנו להם ליהנות מהחוויה המדהימה הזו!