סלט וולדורף ללא מיונז – המתכון המפתיע שכולך חייב לנסות

סלט וולדורף ללא מיונז – אנרגיה רעננה בכל ביס

לא קשה להבין מדוע סלט וולדורף הפך לאגדה קולינרית. מדהים לראות איך שילוב פשוט של פירות וירקות יכול ליצור חגיגה של צבעים, טעמים ומרקמים. ומה אם נוסיף לזה שגם הסלט Этот ולדולף שלנו לא מכיל מיונז? האם האוזניים שלכם התכווצו, או שהפה שלכם התמלא בטעמים רק מהמחשבה? אז תהיו מוכנים, כי זו חוויה שאסור לפספס!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

אין כמו סלט טוב, במיוחד כשהוא משגע ומשלב את כל מה שאנחנו אוהבים. ההכנה שלנו פשוטה ותהיה יכולה להיעשות בקלות על ידי כל אחד ואחת. להלן המרכיבים שלנו, שאין ספק שהשילוב ביניהם יוצר טעם אגדי:

  • 2 תפוחי עץ ירוקים, קלופים וקצוצים לקוביות
  • 2 כוסות סלרי קצוץ
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 1/2 כוס ענבים חסרי חרצנים, חצויים
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/4 כוס יוגורט גרטי (אפשר גם יוגורט טבעוני או ללא סוכר)
  • 2 כפות דבש או סירופ אגבה (לגרסה טבעונית)
  • 1 כף מיץ לימון
  • שיפוט מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

ואם אתם אוהבים להשקיע בפרטים הקטנים, יש אפשרויות חלופיות לעניין:

  • אפשר להחליף את האגוזים בשקדים קצוצים או פקאנים.
  • אם תרצו סלט יותר מתוק, הוסיפו עוד אחרים או תפוחים מתוקים.

שלבי ההכנה

הנה כך, עם כמה צעדים פשוטים, תהפכו את חומרי הגלם האלה לסלט מושלם.

  1. מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות.
  2. קוטעים את הסלרי לחתיכות קטנות.
  3. מערבבים את התפוחים, הסלרי, האגוזים, הענבים והחמוציות בקערה גדולה.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את היוגורט, הדבש ומיץ הלימון עד שהתערובת חלקה.
  5. יוצקים את התערובת של היוגורט על תערובת הפירות והירקות ומערבבים היטב.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ואוכלים מיד או מכניסים למקרר לשעה כדי שהטעמים יתמזגו.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  הסוד למתכון לניוקי ברוטב שמנת פטריות מעולה

עוד לא סיימתם! יש לכם אפשרות להוסיף שדרוגים מלהיבים, כמו:

  • פרוסות דקות של אבוקדו להוסיף קרמי ונימוח.
  • תיבול בבזיליקום קצוץ או נענע כדי להעניק רעננות נוסף.
  • קצת קינמון או מוסקט לשדרגו לעונת החורף.

שאלות ותשובות

מה המשמעות של סלט וולדורף?
סלט וולדורף נחשב לסלט קלאסי שנוצר לראשונה במסעדת "ולדורף" בניו יורק במאה ה-19. הסלט המקורי כלל מיונז, תפוחים, סלרי ואגוזי מלך.

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בהחלט! הסלט יכול להחזיק במקרר עד יום שלם. יש להוסיף את היוגורט במועד ההגשה כדי לשמור על המרקם הנעים של המרכיבים.

האם ניתן להחליף את היוגורט בחלופות אחרות?
בוודאי! אפשר להשתמש בחלב קוקוס או טחינה מדוללת ולקבל טעם שונה ומיוחד.

האם סלט וולדורף מתאים לדיאטה?
סלט זה הוא דל פחמימיות ומכיל פירות וירקות טריים, כך שהוא בהחלט מהווה אופציה בריאה בהחלט.

איך אפשר להוסיף עוד טעמים לסלט?
ניתן להוסיף למשל רוטב חומץ בלסמי או תיבול של מלח ים ופלפל שחור, הכל לפי מה שאתם אוהבים.

כמה זמן הסלט נשאר טרי במקרר?
אם שומרים אותו במכולה סגורה, בטח שתהיה לכם עד יומיים שלמים ללקק את האצבעות כאילו הכנתם אותו הרגע!

האם ניתן להכין את הסלט ללא אגוזים?
כן, אם יש לכם אורחים רגישים לאגוזים, אפשר פשוט להשאיר אותם בחוץ ולהוסיף זרעי חמנייה או דלעת, שיפצו על הקריספיות.

האם ניתן להוסיף ירקות נוספים?
חד משמעית. אפשר להוסיף פירות כמו קיווי או פרי עונה כמו מנגו, שיתנו טוויסט מעניין וטעים.

מה כדאי להגיש לצד הסלט?
מומלץ להגיש את הסלט עם לחם מחמצת פריך לצד גבינות או חלבונות כמו חזה עוף, טופו או גרגירי חומוס.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכוני כרובית בתנור שלא תצליחו להתנגד להם

האם ניתן לשמור את הסלט לתקופה ארוכה יותר?
כמובן שהסלט הזה, כמו רוטב טרי, הוא ההנאה המיטבית יום-יומיים בלבד. עבור לשבוע, צריך לעבור על מרכיבים וטריות.

עכשיו, כשאתם יודעים כל מה שצריך על סלט וולדורף המדהים והממכר הזה, לא נשאר לכם אלא לשתף את המתכון עם חברים ובעיקר לתפוס את המטבח – כי לא ייאמן כמה פשוט קל וטעים להכין סלט כזה! שתפו, צרו זכרונות ואל תשכחו לשים לנו את התמונה של היצירה המושלמת שלכם ברשתות החברתיות!

Scroll to Top