סלט עגבניות שרי עם צנוברים שלא תרצו לפספס!

סלט עגבניות שרי עם צנוברים – תענוג בלתי נגמר!

פעמים רבות אנחנו נמנעים מהכנות מורכבות יותר, ושוכחים שמהפשוט והבסיסי ביותר אפשר להוציא סלט עגבניות שרי עם צנוברים שמדיי פעם עוקף כל מאכל אחר בקטע של טעמים ואפילו במראה! מדובר במנה מדהימה, משגעת, שמעטים יכולים לסרב לה. סלט מרענן שהופך אפילו לתוספת האגדי לכל ארוחה, ומי יודע – אולי אפילו למנה העיקרית! כל כך פשוט, כל כך טעים, וכל כך ממכר.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הגיע הזמן להפות הסלט הזה, כי ההכנה שלו לא רק מהירה אלא גם נותנת מענה לפינוק מושלם על השולחן! עגבניות השרי הן כמו כדורי טניס קטנים של טעם – בכל ביס איכותי, הן שוטפות לנו את החיך בטעמים מתוקים, והצנוברים מביאים גוון אגדי של קראנץ' ובישול טוב, שלא ניתן לסרב לו.

הרכיבים הדרושים

כעת אספנו את כל המרכיבים ליצירת מתכון מושלם, שיחמם את הלב ואת הקיבה!

  • 400 גרם עגבניות שרי (מבחר צבעים, כי למה לא?)
  • 50 גרם צנוברים קלויים
  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 2-3 כפות חומץ בלסמי
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ

אפשר כמובן לשדרג את הסלט עם כמה תוספות מדהימות כמו גבינת פטה או מוצרלה בובולינה, או אולי זיתים שחורים למי שאוהב טעמים יותר עזים.

שלבי ההכנה

השלב הבא בהכנה הוא להתרכז בכל פרט ופרט תוך כדי משחק עם המרכיבים!

  1. חותכים את עגבניות השרי לחצאים ומניחים בקערה גדולה.
  2. יוצרים את הרוטב באמצעות ערבוב שמן הזית, חומץ בלסמי, שום, מלח ופלפל.
  3. יוצקים את הרוטב על העגבניות ומערבבים בעדינות כך שיפוזרו טעמים בכל החתיכות.
  4. מוסיפים את הצנוברים הקלויים והבזיליקום ומערבבים שוב.
  5. מניחים את הסלט במקרר לחצי שעה, כדי שהטעמים יספגו היטב.
  6. מגישים את הסלט הקפוא לצד לחם טרי או כמנה לוהטת בפני עצמה!
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד סיוון אוחיון אברגל – מתכון מנצח!

אין ספק שהממתקים האלה מושכים אותנו אל השולחן, ואין כמו סלט עגבניות מצוין לצד פוקצ'ה או לחם קריספי. עד כאן, ועד כאן, טעים!

תוספות ושדרוגים למתכון

אין גבול לדמיון, ואתם יכולים להוסיף לסלט הזה עוד כמה חומרי גלם שימלאו אותו בטעמים משגעים. לדוגמה:

  • חתיכות קטנות של גבינת פטה.
  • פרוסות של אבוקדו נוסף על העגבניות.
  • זיתים שחורים או ירוקים, שיביאו פן יותר ים-תיכוני למנה.
  • קערת סלט ירוק לצד עם חסה, תרד או רוקט.

אפשר גם לגוון בדקלון טעים בכלל, או לעבור לסלט עגבניות טבעוני אם תבחרו לא לשים גבינה.

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף לסלט שייתן לו טעם ייחודי?
למשל, אם תוסיפו רוטב ייחודי על בסיס יוגורט, תוסיפו טעמים קרימיים וממכרים.

האם ניתן להכין את הסלט יום מראש?
כן, ניתן, אך כדאי להשאיר את הצנוברים במקום נפרד כדי שלא יירטבו.

האם ניתן לשמור את הסלט במקרר?
בהחלט, אך כדאי לשים לב שהוא עלול לאבד מעט מהקריספיות שלו.

כיצד אני יכול להפוך את הסלט לבריא יותר?
ניתן להפחית את כמות השמן ולהוסיף ירקות נוספים.

האם ניתן להחליף את העגבניות בקטניות?
כן, טעמן של שעועית מקולפת או גרגרי חומוס יכול להיות מעניין ושונה.

איך שומרים על הצנוברים קריספיים?
יש לאחסן אותם במיכל אטום במקום קריר.

האם הסלט מתאמן לאירועים ומסיבת קיץ?
בהחלט! הוא קל, מרענן ויגנוב את לבבות המוזמנים.

איך מתאימים את הסלט לארוחה צמחונית?
הוסיפו גבינת פטה או טופו ולא תשכחו את התיבול!

למה חומץ בלסמי הוא חומר גלם חובה בסלט הזה?
חומץ בלסמי מוסיף חמצמצות מתוקה, המשדרגת את כל החוויה.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת שוקולד צ'יפס ללא גלוטן שתשנה לכם את החיים

האם זה מתכון לשף חובב או שמומלץ למי שיש לו ידע במטבח?
מתכון זה מיועד לכולם, פשוט ומענג!

לא נשכח שהכי טוב לשתף אהבה ומטעמים עם אנשים אחרים, אז שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות עם משפחה וחברים, אולי הם יצטרפו אליכם בהכנה – כי סלט כזה מגיע לכולם!

Scroll to Top