סלמון מעושן מומלץ שמבנה מטעמים שלא תשכחו

"`html

סלמון מעושן מומלץ – קלאסיקה במתכון נגיש

דמיינו לכם ערב קיץ חמים. השמש נשקפת אל השקיעה, וריח דג מעושן מתפשט באוויר. כל ביס מהסלמון המשותף עם חברים עוטף אתכם בתחושת נוחות ושמחה. הסלמון המעושן הזה הוא מתכון שיגרום לכם להרגיש שאתם ממש במסעדה יוקרתית, רק בלי צורך לצאת מהבית. במהלך ההכנה נרגיש את החומרים הנפלאים מתמזגים יחד ליצירה מדהימה, ממכרת ומעלפת. ברוכים הבאים לעולם מרהיב של טעמים!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מייצר: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, כשכבר עוררתם את התיאבון שלכם, הגיע הזמן לחשוף את רכיבי המתכון. תאמינו לי, הם פשוט מתמזגים יחד ליצירה מושלמת שאי אפשר לעמוד בפניה!

  • סלמון טרי (במנת 600 גרם)
  • מלח גס (2 כפות)
  • סוכר חום (2 כפות)
  • דיל (עלה אחד, קצוץ דק)
  • שן שום (כתושה)
  • מיץ מלימון (1/2 לימון)
  • פפריקה מעושנת (1 כפית)
  • שמן זית (2 כפות)

אם אתם רוצים לגוון, אתם מוזמנים להשתמש בסלמון מעושן קנוי שיעשה את העבודה באמת יפה. אך אל תוותרו על החוויה של הכנת הסלמון בבית, זו חוויה משגעת שלכם לא תשכחו!

שלבי ההכנה

עכשיו נצלול אל עולם ההכנה המלהיב! ההכנה מאוד קלה, והשלבים יתגלגלו כמו תכנית טלוויזיה משוגעת.

  1. מניחים את הסלמון בתוך קופסה שטוחה.
  2. מערבבים מלח גס עם סוכר חום בצלחת נפרדת.
  3. שוטפים וחותכים את הסלמון שלא יכיל דם.
  4. מורחים את תערובת המלח והסוכר על הסלמון מכל הצדדים במרוח נדיבה.
  5. מפזרים מעל את הדיל הקצוץ והשום הכתוש.
  6. סוחטים מיץ לימון ומוסיפים מעל.
  7. מתבלים בפפריקה מעושנת.
  8. יוצרים חור קטן בעזרת סכין לקשירת הסלמון לאוויר.
  9. מניחים סלמון במקרר למשך 15 דקות להעדנה.
  10. לאחר שהסלמון התבהר, מחממים מחבת עם שמן זית.
  11. מניחים את הסלמון בזהירות על המחבת ומבשלים במשך 10 דקות משני הצדדים.
  12. מניחים את הסלמון המוכן בצד פינת הלוח.
  13. חוצים את הסלמון לפרוסות דקות ומניחים את הכנת הסטייקים על צלחת.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין מתכון לריבת בצל מענגת בקלות

אגב, אם אתם אוהבים את הדג שלכם קצת יותר מוכשר, תוכלו למרוח אותו בשכבת רוטב טחינה שהוא פשוט מדהים ולא ניתן להתנגד לו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון קלאסי, ישנם אין ספור שדרוגים ותוספות שיכולות לקחת את הסלמון המעושן שלכם לגבהים חדשים. שתיים שיכולות לקחת אתכם לכוכב השולחן הן:

  • פרוסות אבוקדו – זה יוסיף קרם עם טעם אגדי!
  • שקדים קלויים מעל – נותן קריספיות ומרקם מושלם.
  • ממרח חמאת קשיו – מגביר את העושר של הסלמון.
  • סלט ירוק עם רוטב עז – אלו חסה, רוקט ומעט עגבניות דובדבן יכולים למלא את השולחן בנוכחות מדהימה.

וכל תוספת שתבחרו תביא את המנה שלכם לזמן שלא תשכחו!

שאלות ותשובות

מה ניתן לעשות אם אני לא אוהב את טעם הסלמון?

מומלץ לנסות דגים אחרים כמו סרדינים או טונה, הם בעלי טעמים שונים שגם יכולים להיות טעימים מאוד.

האם אפשר לשמור את הסלמון למחר?

בהחלט! אחרי שמסיימים, הניחו לשאריות להתקרר ושמרו במיכל סגור במקרר. יש לצרוך תוך יומיים.

מה אם אין לי פפריקה מעושנת?

אפשר להשתמש בפפריקה רגילה או אפילו בכורכום, זה יוסיף צבע למרות שהתוצאות לא יהיו זהות.

האם אפשר להכין את המתכון הזה ללא גלוטן?

בהחלט! המתכון עצמו הוא מעולה גם לפי כך, ואין בו רכיבים על בסיס גלוטן. חשוב לבדוק את הדג שאתם קונים.

כמה זמן לוקח לסלמון המוצק להסנתי?

15 דקות הוא כמות בימים הקיץ הקצה של עישון, אך תוכלו להניח אותו בין 30 ל-60 דקות ליותר טעמים.

אילו סלטים מתאימים לצד הסלמון?

סלט רוקט עם גבינת פטה ואגוזי לוז מושלמים לו לרעננות עם טעמים מעזים מאוד.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת פאדג שוקולד רון יוחננוב שמשגעת את הרשת

מה עדיף: סלמון טרי או מעושן?

זה בעיקר עניין של טעם אישי. סלמון טרי אך לא נעלם לעולם לעומת מעושן, שאינו בנגישות יומיומית.

האם ניתן להחליף את השום במשהו אחר?

בוודאי, אפשר להוסיף למשל ג'ינג'ר לגרסה מעניינת ומשגעת.

האם יש גרסה טבעונית למתכון הזה?

לחלופין, ניתן להשתמש בטופו מעושן שמקנה טעם לרמות שעשויות להשאיר טעמים נסים בפה.

איפה ניתן למצוא סלמון טרי באיכות גבוהה?

תמיד כדאי לבדוק שווקים דגים במקומות שונים, או כמובן לקנות את הסלמון מחנות דגים אמינה.

אז למה אתם מחכים? היכנסו למטבח, תלתו ואפו ותפצו על החוויות המטורפות שלכם עם המתכון הזה ברשתות החברתיות! שתפו את האהבה לסלמון המעושן המדהים שיצרתם ושתפו עם חברים!

"`

Scroll to Top