עוגה בחושה עם אינסטנט פודינג שוקולד – המתכון המושלם ליום חורפי!
נתחיל בכך שעוגה בחושה היא אחד הקינוחים המדהימים והכי טעימים שיש! היא נימוחה, אוורירית והכי חשוב – מוכנה בתוך דקות. רובנו אוהבים עוגות שוקולד, וכשמדובר בעוגה בחושה עם אינסטנט פודינג שוקולד, זה מגיע לרמה משגעת! התוצאה הסופית מציגה עוגה בגובה ראוי, עם טעם עשיר ומענג, שמתמוסס בפה וגורם לכולם לרצות עוד פרוסה. נשמע טוב? קדימה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, למי המתכון הזה?
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 10-12 מנות
העוגה הזו מתאימה לכל אירוע – בין אם זה יום הולדת, חוגגים סתם כך, או אפילו כדי לפנק את עצמכם! אם אתם יודעים שיש מסיבה מתקרבת, אתם בהחלט רוצים להכין את העוגה המעלפת הזו, שתהיה עוגת הדגל שלכם!
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את העוגה המושלמת, אנו נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 2 כוסות קמח (אם אתם ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”ח)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן (שמן קנולה הוא בחירה טובה)
- 3 ביצים בגובה טמפ' החדר
- 1 שקית אינסטנט פודינג שוקולד (שוקולד מריר או חלב)
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1/2 כוס מים פושרים
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- קמצוץ של מלח
לא תאמינו כמה השילוב הזה משגע, ואיך כל המצרכים הללו מתמזגים יחד ליצירת עוגה גבוהה ומפנקת!
שלבי ההכנה
כעת נעבור לשלב הכנת העוגה המושלמת! תתכוננו להריח את הפיסוקים האגדי של עוגת השוקולד שתוחל בלבכם.
- חמים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- שמים בקערה גדולה את הסוכר והשמן ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את אינסטנט הפודינג ומערבבים עד שהכל מתאחד.
- נעים לקמח, אבקת הסודה לשתייה, מלח ותמצית הווניל.
- יוצקים את המים הפושרים בהדרגה ומערבבים לבלילה חלקה.
- מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 40 דקות.
- כשהעוגה מתייצבת ומתחילה להתקרר, ניתן להניח אותה על רשת קירור למשך 15 דקות.
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בביצים יש לסדר ביצים צמחיות (למשל, חצי בננה מרוסקת או 1/4 כוס רסק תפוחים). ניתן גם לשים קמח שקדים. ככה העוגה תישאר בריאה עוד יותר, אבל שימו לב שהמרקם עשוי להיות מעט שונה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, יש לי כמה רעיונות כיצד לשדרג את העוגה המדהימה הזו:
- לגרר שוקולד מריר מעל העוגה לאחר האפייה.
- להוסיף אגוזי לוז קצוצים לתוך הבלילה לפני האפייה.
- להכין רוטב שוקולד נוזלי ולזלף אותו מעל העוגה המוכנה.
- להגיש עם קצפת או גלידה למגע מושלם של טעמים.
אל תתקמצנו! תוספות אלה יהפכו את העוגה שלכם לממכרת אפילו יותר!
שאלות ותשובות
באיזה סוג קמח אפשר להשתמש?
אפשר להשתמש בקמח חיטה רגיל, יש שיבחרו קמח של תפו”ח כדי להשיג עוגה ללא גלוטן.
מה אם אין לי אינסטנט פודינג שוקולד?
אפשר להכין עוגה רגילה, פשוט להוסיף שוקולד מומס במקום גם זורק את אבקת שוקולד לתוך הבלילה.
איזה טעמים אפשר לשלב בעוגה?
אפשר לשים פירות יער, צימוקים, או תמצית רום להעצים את הטעם ולתת לעוגה גוון שונה ומרגש.
כמה זמן העוגה מחזיקה?
העוגה מחזיקה עד חמישה ימים במקרר. אבל מדובר בעוגה כל כך טעימה, שהיא תעוף מהשולחן הרבה לפני זה.
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
אחרי 40 דקות, דקרו את העוגה בבעד עם קיסם. אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה!
אילו תוספות אני יכול להוסיף לעוגה?
מסמרי פירות, אגוזים קצוצים, שוקולד מריר, או אפילו שוקולד חם חריף.
האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
בוודאי! רק קחו בחשבון שהטעמה תהיה מתוקה יותר.
מה לעשות אם העוגה נפלה?
זה קורה לעיתים. אפשר להגיש עם פירות או רוטב מתוק במקרה הזה.
האם המיץ ששמים מעצים את הטעם?
כן, הוא מוסיף לחות ועסיסיות לעוגה. אבל יש לוודא שהתוספות מתאימות לטעם של השוקולד.
איפה אני יכול למצוא תשובות למתכונים נוספים?
חפשו מקורות אמינים, ולא שוכחים לספר לחברים על המתכונים שלכם המדהימים!
בסיום, אני מעודד אתכם לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ובני משפחה! תהנו מעוגה בחושה מדהימה, שלא תשאיר אף אחד אדיש. שתפו ברשתות החברתיות והפיצו את המתכון כדי שגם אחרים ייהנו ממנו!