עוגיות טבעוניות קלות שמסירות כל תירוץ לאכול מתוק
חושבים שמדובר בעוגיות משעממות? טעות! מדובר בעוגיות מדהימות שממכרות כל אחד, גם מי שלא טבעוני. למה זה קורה? כי כל ביס בהן טומן בחובו נס – יש להן טעם משגע, מרקם נימוח והן מצליחות לשמח את הלב ואת הקיבה. לא תאמינו כמה קל להכין אותן. ברשותכם, אני מזמין אתכם לחוויה קולינרית מעוררת התפעלות, שתרצו ללקק את האצבעות אחריה. בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10-12 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספיק ל: כ-15 עוגיות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, יש כמה מרכיבים שלא כדאי לפספס. גם אם אתם לא מכירים את כל החומרים, אל תדאגו! ניתן למצוא את כולם בכל סופרמרקט. אז מה נדרש כדי להפוך את העוגיות האגדייות הללו למושלמות?
- 1 כוס קמח חיטה מלא (או קמח ללא גלוטן)
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס שמן קוקוס או שמן זית
- 1/4 כוס חלב צמחי (שקדים, קוקוס או סויה)
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב אם אתם פחות קפדנים)
למי שמעוניין להכין גרסה טיפה שונה – יש בגרסה הזו גמישות! למשל, אנשים מסוימים אוהבים להוסיף אגוזי לוז קצוצים או קקאו. מהנסיון שלי, כל תוספת רק משדרגת את המנה הזו!
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להיכנס ללב המושב ולרקוד עם המתכון. כל שלב פשוט ומסקרן, כל מה שנדרש זה לגלגל, לערבב ולאפות. בואו נתחיל עם קצת קסם!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקה bowl גדול, מערבבים את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה והמלח.
- מוסיפים את השמן והחלב ומערבבים עד שהתקבלה תערובת חלקה.
- בעזרת כף עץ, מוסיפים את השוקולד ש recomendamos שהן עשויות לשדרג את הטעם.
- בעזרת כף, יוצרים כדורים בגודל בינוני ומניחים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים במשך 10-12 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב.
- מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר על מגש קוקי במשך כמה דקות.
נשמע קל, נכון? בגלל ההתלהבות שלי מהמתכון הזה, בהחלט אפשר להוסיף למתכון סוגים שונים של תוספות. שמן צמחי, אגוזים ואפילו תמציות טעמים יכולים להוסיף חלום עולמי.
תוספות או שדרוגים אפשריים
רוצים להפוך את העוגיות שלכם לאגדייות יותר? יש כמה שדרוגים שאני ממליץ בחום:
- שוקולד לבן קצוץ – למי שאוהב טעמים מתוקים יותר.
- אגוזי מקדמיה קצוצים – תוספת מעניינת בביס!
- תמצית קפה או וניל – נותן את העניין.
- שיבולת שועל – למי שרוצה טיפה יותר בריאות בעוגיות.
עכשיו אחרי שנכנסנו לטכניקת ההכנה, אני כמעט בטוח שאתם כבר מתים לטעום את העוגיות המעלפות האלה. תנו להן קצת זמן להתקרר, ואז תשאירו מקום בין ההכנה שלכם לבין ללקק את האצבעות.
שאלות ותשובות
איך יודעים שהעוגיות מוכנות?
העוגיות יהיו מוכנות כשהן זהובות מהחוץ ונראות יציבות. הן יוסרו מהתנור כשהן עדיין רכות. ברגע שהן מתקררות, הן יתרקמו.
אפשר להשתמש בקמח אחר?
בהחלט! ניתן לשדרג עם קמח לבן, קמח שקדים או כל קמח אחר שמתאים לדיאטות שונות.
האם ניתן לשמור את העוגיות במקפיא?
כן, עוגיות אלו נשמרות מצוין במקפיא. עטפו אותן בנפרד והקפיאו. אם תרצו לטעום, הוציאו עוגיה אחת ותנו לה להתמוסס בטמפרטורת החדר.
איך ניתן להפוך את העוגיות ללא גלוטן?
מחלים את הקמח בקמח תפו”ח (קמח אורז). זו תחליף מעולה שיביא לתוצאה מצוינת.
אני לא אוהב שוקולד. מה אפשר לשים במקום?
למעשה, אפשר להוסיף פרי יבש, כמו צימוקים או אגסים קצוצים, או פשוט ללטף עם טעמים אחרים.
האם אפשר להכין את העוגיות עם הילדים?
בהחלט! זה מתכון מושלם להכנה משותפת – הילדים יהנו מהערבוב, אתם תהנו מהכנת תהליך השוקולד.
האם תוכל להוסיף תמצית טעמים למתכון?
כן, תמצית וניל קלאסית עשויה לעזור לחזק את הטעמים. קחו בחשבון שהעוגיות יהיו יותר משגעות.
כמה זמן העוגיות מחזיקות?
העוגיות נשמרות היטב במשך כמה ימים בקופסה אטומה. אם תלכו על הגרסה הקפואה, היא תישאר אוגנדה יותר זמן.
האם ניתן להשתמש בשוקולד חלב?
בהחלט! כל שוקולד העושה לכם טוב יכול להיות תחליף מצוין.
כיצד ניתן לשדרג את העוגיות לסגנון בריא יותר?
הפכו את השוקולד בעוגיות לאגוזים קצוצים, השתמשו בשמן קוקוס במקום שמן רגיל ונשארו במחצית מכמות הסוכר.
אחרי שהכנתם את העוגיות המדהימות הללו, אני ממליץ לשתף את המתכון עם חברים, לשתף את החוויה הסוערת וכמובן, ליהנות מכל ביס. שיהיה בתיאבון!