עוגיות שוקולד ללא קמח קרין גורן שהן חלום מתוק

עוגיות שוקולד ללא קמח של קרין גורן

אם אתם מתכננים לערוך ערב משפחתי, במסיבת יום הולדת, או סתם רוצים לפנק את עצמכם, עוגיות שוקולד מושלמות יעשו את העבודה! אנחנו לא מדברים על עוגיות רגילות, אלא על עוגיות שוקולד מדהימות, ממכרות ונמסות בפה. כולם יתחננו לעוד עוגייה, וזה לפני שציינתם שהן גם ללא קמח. כך שאין סיבה לא להתענג עליהן גם אם אתם עוקבים אחרי דיאטה דלת פחמימות! זה הזמן להכניס ידיים לבצק, לחמם את התנור ולהתכונן לרגע הכי טעים שיש! אז בואו נשקע לעולם המתוק הזה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 10-12 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק לכ-12-15 עוגיות

הרכיבים הדרושים

כעת, נקפוץ ישר אל עולם המרכיבים! חשוב ורצוי לוודא שיש לכם את כל המרכיבים לפני שמתחילים, אז בואו נוודא שיש לכם הכל מתחת ליד!

  • 200 גרם שוקולד מריר (70% קקאו ומעלה) – לצבע עשיר וטעם אגדי
  • 150 גרם סוכר חום – למתיקות ורכות עוגייה
  • 3 ביצים – כדי להבטיח עוגייה אוורירית ונעימה
  • 1/2 כפית מלח – להדגשת הטעמים
  • 200 גרם אגוזי לוז קצוצים (או כל אגוז אחר שאוהבים) – תוספת פריכים מדהימה
  • 1 כפית תמצית וניל – לתת טעם מושלם

המרכיבים פשוטים וזמינים ברוב הסופרמרקטים. אם רוצים, אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או שוקולד לבן. הכל אפשרי! אה, ואם יש מישהו שמעוניין בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הביצים ב-3 כפות מחית תפוחי עץ.

שלבי ההכנה

השלב הבא הוא הצעד העיקרי – הביצוע! הנה הקסם שיגרום לכולם ללקק את האצבעות:

  1. למוסס את השוקולד בעזרת שיטה זוגית (בן מארי) או במיקרוגל – יש להיזהר לא לשרוף את השוקולד!
  2. לערבב את השוקולד המומס עם הסוכר החום עד שהתערובת תהיה אחידה.
  3. להוסיף את הביצים אחת אחת, לערבב היטב בין כל הוספה.
  4. להוסיף את תמצית הווניל ואת המלח – להקפיץ היטב עד שהכל מתאחד.
  5. לשלב את אגוזי הלוז הקצוצים לתוך התערובת – הקפצנו פריכים לכל bite!
  6. להניח בעזרת כף כדורים על תבנית מFive שנבדלת באמצעות נייר אפייה.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-10-12 דקות.
  8. לאפשר לעוגיות להתקרר על התבנית לארבע דקות לאחר הוצאתן.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט זיתים טעים שישדרג כל ארוחה

תוספות ושדרוגים אפשריים

לאחר שיצרתם עוגיות שוקולד מדהימים, ניתן לשדרגן כך שיהפכו למעוררי תיאבון עוד יותר!

הנה כמה רעיונות:

  • קצת מלח ים מעל לפני שמכניסים לאפייה – תוספת של מתיקות ומליחות בלתי צפויה.
  • שוקולד לבן קצוץ לשילובי טעמים שאי אפשר לסרב להם.
  • שוקולד חלב במקום שוקולד מריר – למי שאוהב את המתוק יותר פחות.
  • העברת תערובת עוגיות עם מעט ריבת תות בפנים – לנסות משהו חדש!

לא משנה איך תבחרו לשדרג את העוגיות, הדבר החשוב הוא שתהיה כמות מספקת שתחזיק מעמד או לפחות לא תיגמר מיד!

שאלות ותשובות

מה הסיבה שהעוגיות הללו ללא קמח? זה מאפשר לנו ליהנות מטעם שוקולד טהור ולמנוע גלוטן.

אפשר לשמור את העוגיות במקפיא? בהחלט! הן שומרות על הטריות והטעם גם בהקפאה.

כיצד אפשר לדעת אם העוגיות מוכנות? כאשר העלים מתחילים להקציף והמרכז רך, יודעים שהן מוכנות.

האם אפשר להוסיף דגנים לעוגיות? חד משמעית! דגנים נוספים מוסיפים פריכות מדהימה.

מתי אפשר לאכול את העוגיות? לאחר שהן קיבלו שלוש דקות מנוחה מהתנור, הזמן להרגיש את הטעם המושלם.

איזה משקה מתאים עם עוגיות שוקולד? קפה חם או חלב דל שומן הם תמיד בחירה מעולה!

האם ניתן להשתמש באגוזים אחרים אם אין אגוזי לוז? כמובן! אפשר לשלב עם פקאנים או שקדים לפי ההעדפה.

כמה זמן ניתן לשמור את העוגיות? ניתן לשמור אותן בצנצנת אטומה עד כשבועיים מיום האפייה.

האם נדרשת ניסיון מיוחד להכנת העוגיות? הם קלות מאוד, ואין צורך בניסיון – פשוט לעקוב אחרי ההוראות!

איך תראה העוגייה בריאה בגרסה דלת פחמימות? אפשר להחליף את הסוכר בממתיקים טבעיים כגון סטיביה או ממתיקים אחרים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  פיתה דרוזית מתכון ללא שמרים שכולם חייבים לנסות

עכשיו, כשיש לכם את המתכון המושלם, אל תשכחו לשתף את המתכון בכל הרשתות החברתיות ולעודד את החברים שלכם להצטרף למסע המתוק הזה! אוכלים עם חיוך!

Scroll to Top