עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה עם שמן – מתכון אגדי!
למי מאיתנו אין זיכרונות מתוקים מעוגיות שוקולד צ'יפס? הרגע הזה, כשאנחנו פותחים את תיבת העוגיות ומנערים אותנו запах של עוגיות חמות, הוא רגע שאין דומה לו. הפעם, אתם עומדים ללמוד כיצד להכין עוגיות שוקולד צ'יפס פרווה עם שמן, שיהיו פשוט מדהימות! עם כל ביס, אתם תרגישו איך הן נמסות בפה ומשאירות טעם של עוד. לקראת הקיץ, יכול להיות שהחום יוריד את הרצון לאפות, אבל בשיטה הזו, תצליחו להתגבר על הקושי. בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 10 דקות
- רמת קושי: קל / בינוני
- מספר מנות: 20 עוגיות
הרכיבים הדרושים
ודאי שקיבלתם את ההבנה: עוגיות אלו ימצאו את דרכם ישר למפתן הדלת שלכם, ותהיו מוכנים להתאהב בהן! לפני שאנו רצים לתנור, הנה המרכיבים שצריך לאסוף:
- 2 כוסות קמח תופס
- 1/2 כוס שמן רגיל (כדאי להשתמש בשמן קוקוס בעת החלפה)
- 1/2 כוס סוכר חום בהיר
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- 1/2 כפית קינמון (לא חובה, אבל באמת מוסיף)
- 1/4 כוס מים פושרים
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר / פרווה
שדרוגים והחלפות אפשריות
עונג פעמיים: אפשר לשדרג את העוגיות המושלמות הללו! האם אתם אוהבים תוספות? אפשר להוסיף אגוזי מלך קצוצים, קוקוס מגורר או אפילו שטיקל של פרגיות מסוכר. המהות היא להיות יצירתיים – בואו לערבב בין הרכיבים לפי אהבתכם. אם אתם טבעוניים, ניתן להחליף את השוקולד צ'יפס בשוקולד מריר טבעוני, וכך ליצר עוגיות מושלמות שמתאימות לכולם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, החלק שאתם מחכים לו! בואו נלמד את השיטות הפשוטות להכנת עוגיות שוקולד צ'יפס המתוקות הללו:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים קערה גדולה על השולחן ומערבבים בה את שני סוגי הסוכר עם השמן.
- מאחדים את המצרכים היבשים: קמח, מלח, סודה לשתייה וקינמון.
- מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הסוכר והשמן.
- בוחשים היטב ומוסיפים את המים הפושרים עד שהתערובת מתאחדת.
- לבסוף, מוסיפים את שוקולד הצ'יפס ומערבבים שוב.
- יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים על תבנית עם נייר אפייה, מרווחים כל עוגיה בכחצי ס"מ.
- אופים בתנור במשך כ-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומקשות מעט.
- מאפשרים לעוגיות להתקרר על הרשת ו… ללקק את האצבעות!
עכשיו, כשיש לנו את העוגיות במדפים, אפשר להתחיל להנות מהן עם כוס קפה בוקר. ואם רוצים, אפשר לספר לכל החברים, כי מדובר בעוגיות הכי טובות שיש!
שאלות ותשובות
מה מקור המתכון לעוגיות השוקולד צ'יפס?
המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס נחשב אחד הקלאסיים ביותר של האפייה האמריקאית שנותן בשמחה טעם ותחושה של ביתיות בכל ביס.
האם אפשר לשמור את עוגיות השוקולד צ'יפס במקפיא?
בהחלט! העוגיות נשארות במצב טוב במקפיא למשך כחודש, אך הקפידו לאטום אותן היטב בשקית או קופסה.
איך המלצה על חומרי גלם?
ושימו לב לאיזה שמן אתם משתמשים. שמן קוקוס יוסיף טעם ייחודי ויהפוך את העוגיות לאוויריות יותר!
אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
כמובן! ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים. לא כל כך פשוט, אבל בהחלט מומלץ.
מה אפשר לשים במקום חצי כוס סוכר?
אפשר לשים דחוס חמאת תמרים, סירופ מייפל, או להשתמש בסוכר חום בלבד לאפקט מרהיב יותר.
כמה זמן לוקח להכין את העוגיות?
הכנה כוללת של המקצוע לוקחת בסביבות 25 דקות. עשרה דקות לאפייה, והיתר למסה ההכנה!
האם אפשר להכין את העוגיות בטבעוניות?
בהחלט! כל המרכיבים יכולים להתאים לגרסה טבעונית, הסוכר גם לא מכיל דינוזוארי.
מה הכי טעים לאכול עם עוגיות השוקולד צ'יפס?
אני ממליץ Enjoy it with a glass of cold almond milk. זה פשוט משגע!
איך אני יודע שהעוגיות מוכנות?
חשוב לראות שהן מתחילים להתקשות מעט בקצוות ושהן קלות זהובות במרכז. נפלא, נכון?
למה כדאי לשתף את המתכון?
המתכון הזה משגע ומפיץ אהבה בסביבתכם! עם עוגיות מדהימות, לא יכולתם לבקש יותר! שתפו ותיהנו יחד!
אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה! העוגיות הללו כל כך ממכרות, שהם בהחלט ידרשו מכם להכין עוד סיבוב. אל תהססו – שתפו את הסודה המתוקה הזו ברשתות החברתיות ותנו לכולם לטעום את מה שיצרתם!