עוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד שתרצו להכין שוב

עוגת בננה שיבולת שועל ושוקולד: חוויית טעמים שמשגעת את החיך

אתם יודעים מה יוצר עוגה שנמסה בפה? ובכן, כשחושבים על עוגת בננה שיבולת שועל עם שוקולד, המילים האלו מתארות את זה בצורה מושלמת. במתכון הזה אנחנו נפגיש את כל הטעמים המדהימים בעוגה אחת אגדה שממכרת אותנו לכל ביס. היא נימוחה, עסיסית ומלאה בכל כך הרבה שכבות של טעם וסוכר. כבר מהשפתיים תחושו את המתיקות, תנו לעצמכם להתרגש ולהיכנס לעולם של איחוד אנשים דרך האוכל.

עוגת הבננה הזו לא רק שהיא מדהימה, היא גם ממש קלה להכנה! בחדרים חמים מלאים בטחונות, אנו נחה על רצפת המטבח, מגרדים בננות בשלות ומערבבים את כל המרכיבים. כל שלב הוא חגיגה. ומה עם כל אלו שמבקשים דיאטה? אין בעיה! ניתן להתאים את המתכון לתת גרסה דלת קלוריות ואפילו טבעונית. היגיון פשוט הוא העיקר, שמן קוקוס, שיבולת שועל, שוקולד מריר – כן, אתם רק צריכים לערבב, ולהינות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לאחר שנכנסנו לאווירה, בואו נגע במרכיבים שאנחנו צריכים להכין את עוגת הבננה שיבולת השועל ושוקולד המושלמת הזאת:

  • 3 בננות בשלות (הכי טובות אם הן כבר דמויי טפיחה)
  • 100 גרם שיבולת שועל (לא מבושלת)
  • 150 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד חלב במידה ואתם בעניין)
  • 100 מ"ל שמן קוקוס (או שמן אחר שאתם אוהבים)
  • 50 גרם סוכר חום (ההפתעה המדהימה שעושה את ההבדל)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית קינמון (לריח שמשגע)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • מספר טיפות של תמצית וניל (לא חובה, אבל מי לא אוהב את זה?)
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות ללא פחמימות וללא סוכר שיכבשו אתכם

כמובן, יש לכם אפשרות לשדרג את העוגה עם קמצוץ אגוזים, פירות יער או אפילו תוספות אחרת שאתם אוהבים. מהנסיון שלי, הוספת פקאנים טחונים יכולה לשדרג את המנה למעלפת!

שלבי ההכנה

עכשיו, כל שאנו צריכים לעשות זה למלא את המטבח בריחות המרגשים ולהתחיל עם ההכנה:

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (הזמן בלחץ מין חווית מוזיקלית!).
  2. כשהטוסטר חם, לכתוש את הבננות לשם היצירתיות!
  3. לערבב את הבננות הכתושות בקערה עם הסוכר, שמן הקוקוס והביצים.
  4. לנפות את הסודה לשתייה, הקינמון והשיבולת שועל לתוך הקערה המרגשת שלנו.
  5. להוסיף את השוקולד הקצוץ ולערבב עד שהתערובת הופכת לחגיגה!
  6. להעביר את התערובת לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  7. לאפות במשך 30-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה כמו השמש!
  8. להשאיר להתקרר לפני שנוגסים, אלא אם כן אתם אוהבים את ה'נשיכות לוהטות'!

שדרוגים ותוספות עוצרות נשימה

כמו שמי שמכיר אותי יודע, אני תמיד אהיה פתוח לשדרוגים. אפשר לשדרג את המנה עם:

  • שוקולד לבן – אם אתם רוצים לשדרג את מתיקות המנה.
  • קוקוס טחון – ייקח את זה למקום טרופי.
  • אגוזי לוז – שניתן לקצוץ אל תוך התערובת.
  • דובדבנים – לתוספת חמוצה ומרעננת.

חוץ מזה, אם יש לכם שאריות של עוגה, אין דאגות – העוגה נשמרת היטב במקרר ואז היא נימוחה יותר עוד יותר, אגדי כבר אמרתי?

שאלות ותשובות

לא ביקרתי במרכיבים בתשובות, מה אפשר להחליף בביצים?
עמוק ובתכלס, אפשר להשתמש במחית תפוחי עץ או אפילו רסק תפוחים. יש האומרים שקצת אומץ בחיים הוא מה שעושה את ההבדל!

אני לא אוהב קינמון, מה אפשר לשים במקום?
אין בעיה! אפשר לשים מלח ים לקצת טעם נוסף, או פשוט להחסיר אותו.

איזה סוג שוקולד הכי מומלץ?
שוקולד מריר מומלץ במיוחד, אבל אם אתם חובבים מתוק, שוקולד חלב יכול להיות בחירה טעימה לא פחות!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  גנאש מוקצף: המתכון שיכבש את ליבכם מיד!

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! הילדים אוהבים את הטעמים המתוקים ויש טעמים מוכרים שמזכירים להם את חוויות הילדות.

איך אני יכול לגרום לעוגה להיות עוד יותר עשירה?
שוקולד אגוזי לוז קצוצים יכול להכניס טוויסט, או אפילו פירות יער קפואים.

מה עושים עם עוגה שנשארה?
אפשר לשמור במקרר עד שבוע, חימום קצר במיקרוגל והנה לכם גן עדן בחינם!

אני טבעוני, אפשר מתכון חלופי?
בוודאי! פשוט החליפו את הביצים עם פירה של בננה נוספת, או עם רסק תפוחים. זה עובד מצוין!

למה כדאי להרתיח תבניות בתנור?
החום בתנור נותן עזרה לעוגה להיות גבוהה ואז היא נימוחה עוד יותר, לא נשמע טוב?

האם ניתן להמיר את השיבולת שועל?
אפשר לנסות קמח שקדים, אבל עוגה לא תהיה עם אותה מרקם אבל בהחלט ראויה בריאותית!

כיצד אני יודע אם העוגה מוכנה?
נכניס קיסם למרכז; אם הוא יוצא יבש, ההצלחה לפניכם!

כעת הדברים המדהימים בידיכם ליצור! שימו לב לדלג על השלב כי אחוזי הממתקים זה לא מירוץ. ובבקשה, אם אתם משוגעים על המתכון הזה, שתפו אותו במהלך שנים החבר'ה שלכם, כי מה עושים עם מתכון אגדי אם לא משתפים בו?

Scroll to Top