עוגת גבינה עם ציפוי שמנת חמוצה שלא תרצו לפספס

עוגת גבינה עם ציפוי שמנת חמוצה – מתכון אגדי!

מה אומרים על עוגת גבינה שהשיניים שלכם ממש רוצות להתמכר אליה? אנחנו כאן כדי לגלות לכם את המתכון המושלם לעוגת גבינה, שממש לא תוכלו לעמוד בפני הפיתוי שלה. זה לא סוד שהעוגה הזו היא אחת מהקלאסיקות הגדולות של המטבח ושל האירועים בכל רחבי העולם. וכשמדובר בציפוי שמנת חמוצה, העניין רק מתעצם! אם אתם מתכוונים לפנק את עצמכם ואת האורחים שלכם בעוגה כבידת, גבוהה ומושלמת, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • סך הכל: 1 שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 10-12 מנות

הרכיבים הדרושים

העוגה הזו פשוט לא חוסכת ברכיבים, ובצדק! היא מדהימה, ממכרת ומשגעת, והמרכיבים שלה הם המפתח שהופך אותה לכזו. אנחנו נשתמש במרכיבים איכותיים וטריים, כי זה מה שעושה את ההבדל בין עוגה טובה לעוגה אגדי! אז בואו נכין את הרשימה:

  • 500 גרם גבינת שמנת (מומלץ להשתמש בגבינת שמנת של מותג טוב)
  • 250 גרם סוכר
  • 4 ביצים גדולות
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 400 גרם יוגורט שמנת חמוצה
  • 150 גרם בביסקוויטים מפוררים (שכמובן אפשר להחליף בגרסה ללא גלוטן)
  • 100 גרם חמאה מותכת
  • זסט מלימון אחד (או תפוז, אם אתם אוהבים את הווילון הנוסף הזה)
  • קמצוץ מלח

למי מכם שמחפש גרסה דלת פחמימות, אפשר להשתמש בביסקוויטים דלי פחמימות. במקום גבינת שמנת רגילה, אפשר גם לנסות גבינת קוטג' שמנה. כך תקבלו עוגה עם טוויסט בריאותי, ועדיין טעימה!

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, הגיע הזמן להתחיל בהכנה של העוגה המושלמת הזו!

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים את הביסקוויטים עם החמאה המומסת ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  3. שמים את התערובת בתבנית בקוטר 22 ס"מ ואוחזים אותה היטב בתחתית.
  4. במיקסר שמים את גבינת השמנת, סוכר, ביצים, תמצית וניל, זסט מלימון וקמצוץ מלח. מערבלים עד שהתערובת חלקה.
  5. מוסיפים את היוגורט השמנת חמוצה ומערבלים עד שהתערובת מתאחדת.
  6. יוצקים את התערובת על הביסקוויטים שנמצאים בתבנית.
  7. אופים בתנור במשך כ-50 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת אך עדיין רוטטת מעט במרכז.
  8. מוציאים ומניחים לעוגה להתקרר לטמפ' החדר, ולאחר מכן מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגת גבינה אפויה קלאסית מיקי שמו שלא תוכל לפספס

עכשיו כשסיימנו את ההכנה, חשוב לתת לעוגה קצת זמן לנוח במקרר. כשאתם ממתינים, תחשבו על כל השדרוגים והטעמים שיכולים להשתלב בעוגה הזו. אני תמיד בוחרת להוסיף פרוסות פירות טריים או רוטב תות מעל – זה פשוט מדהים!

שדרוגים ותוספות אפשריים

העוגה המיוחדת הזו אמנם מושלמת כמו שהיא, אבל למה לא להוסיף טוויסט או שניים כשיש הזדמנות? אפשר לנסות לשדרג אותה בכמה דרכים:

  • הוספת שוקולד שבר שוקולד מריר או חלב לתוך התערובת יכולה להפוך אותה למושלמת עבור חובבי השוקולד.
  • לגרסה פירותית, הוספת פירות יער לקצה העליון של העוגה לפני ההגשה.
  • תוספת שקדים קלויים מקורמלים, שנותנים קראנץ' משגע.
  • לגרסה ללא גלוטן, אפשר להשתמש בגבינות קרובות במרקם ובטעמים, כגון גבינת צ´דאר או מוצרלה.

כמובן, כל שינוי יכול להוסיף קצת אישיות לכל עוגה. אל תהססו להיות יצירתיים, ואם אתם מצפים לאורחים, תנו להם להפתיע אתכם עם בחירות שלהם!

שאלות תשובות

איך אני יכול לדעת שהעוגה מוכנה?
ברגע שהעוגה מתייצבת אך עדיין רוטטת במרכז, היא מוכנה! זהו סימן נהדר שאפשר להוציא אותה מהתנור על מנת שהיא לא תתייבש.

מה אם אין לי תבנית בקוטר 22 ס"מ?
לא מסוכן! אפשר להשתמש בתבנית גדולה יותר ולהתאים את זמן האפיה בהתאם. רק קחו בחשבון שהעוגה תצא יותר שטוחה.

אילו פירות אני יכול להשתמש כתוספת?
אם אתם מחפשים פירות שיתאימו, תותים, פירות יער, ומנגו הם הבחירות המושלמות. רק זיכרו לשטוף ולגזור אותם לפני השימוש!

האם אפשר לשמור את העוגה במקפיא?
בהחלט! העוגה הזאת נהדרת במקפיא. רק דאגו לעטוף אותה היטב בניילון נצמד כדי למנוע השפעות ריח לא רצויות.

כמה זמן העוגה שומרת במקרר?
העוגה יכולה להחזיק במקרר עד שבוע, אבל מי יכול להחזיק את הידיים לאכול אותה?

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון קל לעוגת גבינה שתפתיע את כולם!

האם חייבים להשתמש בשמנת חמוצה?
לא בהכרח! אפשר גם לשקול להשתמש ביוגורט כתוספת כדי לשמור על הטעם החמיצי.

האם יש אפשרויות טבעוניות לעוגה הזאת?
בטח! אפשר להשתמש בגבינת טופו מעודנת עם מעט קינמון, ואם תוסיפו גם ממתיקים טבעיים – תקבלו עוגה מאוד טעימה!

איך אני יכול להפוך את העוגה לקצת יותר קלה בקלוריות?
באמצעות גבינות דלות שומן, סוכר חום דל קלוריות וביסקוויטים קלים, יש בהחלט אפשרות להכין גרסה קלה יותר.

האם אפשר להקפיא את העוגה אחרי ההכנה?
בוודאי! קופסאות אחסון ייעודיות יכנסו מצוין במקפיא ללא חשש.

איך אני יודע אם הביסקוויטים מתאימים לעניין הרגיש שלי?
קראו את האריזות, והשתדלו לבחור בביסקוויטים עם מרכיבים ככל האפשר, תוך דגש על רבאק, גלוטן או רכיבים אלרגניים.

כשהתיאבון שלכם באוויר, התחליטו להכין את העוגה הזו. אתם תראו, אתם לא תצטערו! שתפו עם חברים או עם משפחה ואל תשכחו, עוגת גבינה היא הדבר הכי יפה, מדהים ומושלם שיש. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם!

Scroll to Top