עוגת גבינה פירורים עם ריבת חלב שתשגע אתכם

עוגת גבינה פירורים עם ריבת חלב

אנו מציעים לכם להכין עוגת גבינה פירורים עם ריבת חלב שהיא פשוט מדהימה! זוהי עוגה שמתמחה בלהגשים פנטזיות ולהשאיר טעם של עוד לאחר כל ביס. מדובר בעוגה ממכרת כל כך, כך שגם אם אכלתם תכנית דיאטה קפדנית, קשה לעמוד בפיתוי שלה. אז בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 50 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנת רווחה: 12 מנות

הרכיבים הדרושים

ליצירת העוגה המופלאה הזו, תצטרכו את המרכיבים הבאים:

  • 200 גרם פתי בר טחון
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם גבינת שמנת
  • 200 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 400 גרם ריבת חלב (או יותר אם אתם חובבי מתוק)
  • לזיגוג: 100 גרם שוקולד מריר (اختياري)

אם אתם מחפשים גרסה בריאה יותר, אפשר להחליף את השמנת בגרסה דלת שומן או לעשות שימוש ביוגורט טבעי. גם אם יש לכם בעיות עם גלוטן, תוכלו לשדרג את העניין ולהשתמש באגוזים טחונים לתחתית העוגה.

שלבי ההכנה

אתם מוכנים למבצע? הנה מה שעליכם לעשות!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים את הפתי בר המפורר עם החמאה המומסת עד שהבלילה מתאחדת.
  3. מדליקים על תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומשטחים את התערובת ליצירת בסיס העוגה.
  4. אופים במשך 10 דקות ומוציאים מהמ oven.
  5. בסיס העוגה מתקרר.
  6. בקערה נפרדת, מערבבים את גבינת השמנת עם הסוכר עד שהתערובת חלקה.
  7. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה ומערבבים היטב לאחר כל הוספה.
  8. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים שוב.
  9. שופכים את התערובת על הבסיס האפוי ומערבבים את ריבת החלב על גבי התערובת כך שיתקבלו צורות מרהיבות.
  10. אופים במשך 40 דקות נוספות עד שהעוגה מתייצבת.
  11. מצננים בטמפ' החדר ולבסוף מכניסים למקרר לשעתיים לפחות כדי שהעוגה תתייצב.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  כיצד לדעת כמה זמן צריך להשרות חומוס

יאללה, עכשיו רק צריך לחכות שהעוגה תתקרר – ובינתיים אפשר להתחיל להילחם בקצת רעב!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עוגת גבינה פירורים עם ריבת חלב יכולה להיות מאוד גמישה לשינויים:

  • אפשר להוסיף לבלילה כמה שוקולדים קצוצים כדי להקפיץ את הטעם.
  • כמובן שגם אגוזים קצוצים יתאימו נהדר. כל אחד יכול להוסיף את מה שהוא אוהב.
  • לנו יש טריק מעולה להמיר חצי מכמות ריבת החלב בריבת פירות – לקיץ, זה מעלף!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
לאחר 40 דקות, תוכלו לבדוק עם קיסם, ואם הוא יוצא יבש – הגיע הזמן להוציא. העוגה עלולה להיראות מעט רוטטת, אבל זה בסדר.

אפשר להכין את העוגה יום מראש?
בוודאי! ההמתנה יכולה אפילו לשדרג אותה. כך שתהיה לכם עוגה מושלמת ומוכנה לשחייה במהירות ביום המיועד.

מה לעשות אם אין לי פתי בר?
אין בעיה! אפשר להמיר אותם בעוגיות אחרות כמו עוגיות צ'יפס השוקולד או לנסות עם קוקוס טחון.

האם ניתן להשתמש בגבינת קוטג' במקום גבינת שמנת?
כן, אולם זה עשוי לשנות את המרקם של העוגה, והעוגה לא תצא אוורירית באותו אופן.

מה לעשות אם ריבת החלב שלי קשה מדי?
למזלכם, תוספת של מעט חלב חם תעזור לרכך אותה אך אל תתבלו יותר מדי.

אני אוהב שוקולד, איך אוכל לשלב אותו בעוגה?
תוסיפו שוקולד קצוץ לתערובת הגבינה או הכניסו רצועות שוקולד פה ושם בעוגה.

מה אם אני רוצה עוגה פרווה?
השתמשו בגבינת שמנת צמחית ובהחלפת חמאה בשמן קוקוס או שמן אחר.

האם אפשר להגדיל את הכמויות?
בהחלט, תוכלו להכפיל הכמויות אולם הקפידו להשתמש בתבנית יותר גדולה.

מה הכנה נדרשת אם אני רוצה להכין את המתכון ללא ביצים?
אפשר להחליף כל ביצה ב-50 גרם של מחית בננה או ב-2 כפות של קמח תפוחי אדמה מעורבים עם מים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  תפוח אדמה שלם בנינג'ה גריל בקלות ובמהירות

איך אני יודע אם העוגה מתאימה לקינוח קיץ?
עוגות גבינה בפרט אמנם טובות לכל עונות השנה. אך כדאי להוסיף פירות טריים בימים חמים.

מוזמנים לשתף מתכון זה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי כשהיא מעלפת כזו, כולם צריכים לנסות!

Scroll to Top