עוגת לוטוס בחושה עם שמנת מתוקה – מתכון מדהים במינימום מאמץ!
באמצע השבוע, כשאתם חוזרים הביתה אחרי יום מתיש, אתם רוצים משהו שיכניס לכם את כל הטוב שבעולם. משהו שממאלף את החיך וממכר את הנשמה. כן, אני מדבר על עוגת לוטוס בחושה עם שמנת מתוקה. מתכון משוגע שיגרום לכל בני המשפחה והמכרים להילחם על הפרוסה האחרונה. זו עוגה שמלווה אתכם בכל חגיגה, כנס משפחתי, או אפילו סתם ערב פינוק בבית. תודו שגם אתם לא יכולים לעמוד בפני שלוש השכבות של העונג הזה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-10-12 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו בכל מתכון, גם כאן הרכיבים הם השחקנים הראשיים. עוגת לוטוס זו עשויה להיות מושלמת כאשר נבחרים החומרים הנכונים, ולכן ברשותכם כמה טיפים לפני שנצלול למעמקי המתכון.
- 200 גרם עוגיות לוטוס (כי מי לא אוהב את זה?)
- 200 גרם חמאה רכה
- 250 גרם סוכר חום
- 3 ביצים בינוניות
- 250 גרם קמח לבן
- 2 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 1 כפית קינמון (למי שאוהב את התרמיל הזה)
- 1 קופסת שמנת מתוקה להקצפה (כל כך טעימה!)
- לימון קלוף לגרידה (להפוך את העוגה למרעננת)
מרכיבים חלופיים
עוגת לוטוס הזו לא חייבת להיות קפיצית על פני העקרונות המסורתיים. אתם יכולים לשדרג אותה בהרבה דרכים. אם אתם צמחוניים, פשוט הוציאו את הביצים וצרו עוגה טבעונית עם תחליף ביצים, ואילו אם אתם רוצים לקחת את זה למקום אחר, ניתן להוסיף אגוזי לוז קצוצים לתוך הבלילה.
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן שבעצם כל כך חיכיתם לו – להתחיל לשלב את כל הטוב הזה ביחד! אני ממליץ להתקדם עם הצעדים האלו אחד אחרי השני, והופ! תמצאו את עצמכם עם קינוח מדהים שיגרום לכל אחד ללקק את האצבעות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מועכים את עוגיות הלוטוס בפומפיה או במעבד מזון עד למעין אבקה.
- בקערה גדולה, מערבבים היטב את החמאה והסוכר החום עד שהן מתאחדות בצורה מושלמת.
- מוסיפים בהדרגה את הביצים, וטורפים היטב עד שהתערובת חלקה.
- בקדרת קמח, מערבבים את קמח הבן, סודה לשתייה וקינמון לפני שמוסיפים לקערת התערובת.
- מוסיפים את אבקת עוגיות הלוטוס ומערבבים שוב。
- מעבירים לתבנית ובוחרים נוסיף פיסות עוגיות לוטוס על גבי העוגה, לא הורס, רק ממלא.
- אופים במשך 40 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
- מניחים לעוגה להתקרר.
- מקציפים את השמנת המתוקה בקערה נפרדת עד שהקצפת משגת נפח.
- על גבי העוגה, משאירים שכבה של שמנת מתוקה.
בשלב הזה, אפשר ללקק את האצבעות, אבל רק אם אתם מתחייבים לכך כי הבריאות חשובה!
תוספות או שדרוגים אפשריים
מעבר לשמנת המתוקה המדהימה, ניתן להוסיף לוז קצוץ, שוקולד מריר, או אפילו פירות יער כדי להפוך את העוגה הזו למשהו אגדי! התוספות האלו יוסיפו לעוגה ערך מוסף ואופציות שהיא באמת יכולה להיות משגעת.
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין את העוגה ללא גלוטן?
אפשר להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן באותו יחס. בדרך כלל, קמחים תחליפיים כאלה לא משפיעים על הטעם.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
בוודאי! אם מכינים מוקדם, פשוט משרים בעטיפה ניילונית והעוגה תחזיק במקפיא עד שלושה חודשים.
מה אפשר לעשות עם השמנת המתוקה אם נשארת לי?
כמובן! אפשר להכין ממנה קצפת לקינוחים נוספים, לשים בקפה, או סתם למלא לחם קלוי כקינוח.
האם יש אפשרות לגרסה פחות מתוקה?
בהחלט! פשוט להחליף חלק מהסוכר עם תחליפי סוכר כמו סירופ מייפל, ולהרגיש את השינוי בטעם.
באיזה תבנית כדאי לאפות?
תבנית עגולה או מרובעת באורך של 22 ס"מ או יותר, זה מושלם!
איך אני יודעים שהעוגה מבושלת?
אם קיסם יוצא יבש בלי שאריות רטובות, העוגה מוכנה.
האם ניתן להחליף את עוגיות הלוטוס בעוגיות אחרות?
כן, אפשר לנסות עוגיות שוקולד צ'יפס או עוגיות אחר, אבל אז תשאירו את המתכון שלם להנאה.
האם יש טיפים לעבודה עם קמח?
מומלץ ל sift (לסנן) את הקמח לפני השימוש כדי להימנע מגושים.
איך אני יודע שהשמנת שלי מקצפת?
הקצפת תהיה קפיצית ולא תתפרק, כך אפשר להסתמך גם על המראה שלה.
באיזה חלקים ניתן להגיש את העוגה?
עוגה זאת יכולה להיות קינוח מצוין לבד, או אפילו ניתן להוסיף לקינוחים מיוחדים כמו פירות קיץ קצוצים.
עכשיו, כשזכיתם במתכון המרגש הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם! תנו לחברים שלכם לגלות את הקסם, והתחילו להרגיש את הרגעים המדהימים שאתם הולכים לחוות. תהנו מהעוגה!