עוגת שמרים פרווה קלה להכנה שתמגנט את כולם

עוגת שמרים פרווה קלה להכנה

תארו לעצמכם עולם שבו כל ביס מעוגת השמרים נמס בפה, וניחוחות של קינמון מסחררים את החושים שלכם. העולם הזה ממש כאן, ובדיוק עבורכם הכנו את המתכון המדהים הזה! אין כמו עוגת שמרים שתמלא את הבית בריחות חמים ושתשאיר את כולם מתרגשים בהמתנה שלה. כולנו יודעים שעוגת שמרים היא לא רק קינוח, אלא חוויה. היא מהווה מרכז חברתי ואפילו הזדמנות לשיחות משפחתיות סביב השולחן. אז אם אתם רוצים לעשות רושם על האורחים שלכם או לפנק את עצמכם – המתכון הזה הוא בבחינת חובה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 1 שעה
  • זמן אפייה: 25 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו כשהתיאבון התעורר, בואו נעבור לרשימת המרכיבים. חשוב להקפיד על כל רכיב, כי הם אלו שיביאו ליצירת עוגה אגדה שאי אפשר להפסיק לאכול. לא משנה אם אתם טבעוניים או שומרי כשרות, אנחנו בואו נבטיח שרוב המרכיבים יהיו מתאימים לכולם.

  • 500 גרם קמח לבן (אפשר קמח ללא גלוטן למי שמעוניין)
  • 100 גרם סוכר (אפשר גם סוכר חום למי שאוהב טעמים עמוקים)
  • 25 גרם שמרים טריים (או 7 גרם שמרים יבשים)
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 100 מ"ל שמן צמחי (שמן קוקוס מוסיף טעם אגדי)
  • 1 כוס קקאו רגיל או קקאו רך (לגרסה שוקולדית מדהימה)
  • 500 גרם קקאו ממותק (למילוי מושלם)
  • חצי כוס קינמון טחון (או תמצית וניל לשדרוג ריח עוצר נשימה)
  • מלח (קמצוץ, כדי לאזן את הטעמים)
  • לזיגוג: אבקת סוכר עם קצת מים או מיץ לימון (כדי להקנות למנה מראה משגע)

שלבי ההכנה

עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן שנסביר איך להכין את העוגה המושלמת הזו:

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צלי בתנור בישול ארוך שיגרום לכם להתמכר
  1. נמיס את השמרים במים הפושרים עם הסוכר ונטפח אותם 5 דקות.
  2. בקערה גדולה, נערבב את הקמח עם המלח.
  3. נוסיף את השמרים המומסים והצמחי לאט לאט ונתחיל ללוש.
  4. לוש את הבלילה עד שהיא משתחררת מהקערה ונשארות עם ידיים נקיות.
  5. נניח את הבצק בניילון נצמד ונשאיר אותו להתפחה של שעה במקום חמים.
  6. נערבב את הקקאו והסוכר למילוי.
  7. כשהבצק תפח, נפרוס אותו למרובע בעובי של חצי ס"מ.
  8. נפזר את המילוי בערך שלושה רבעים מהבצק.
  9. נגלגל את הבצק לרולדה ונסגור את הקצוות.
  10. חוצים את הרולדה לאורכה, ומבצעים סיבוב כדי לחשוף את המילוי.
  11. מסדרים בתבנית אפייה משומנת.
  12. נניח לעוגה לתפוח עוד 20 דקות.
  13. בזמן שהתפיחה השנייה מתרחשת, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  14. אופים כ-25 דקות ועד שהעוגה מזהיבה.
  15. מניחים להתקרר על רשת ורק אז מזלפים את הזיגוג מעל.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אל תהססו להיות יצירתיים! העוגה הזו מתאימה לכל כך הרבה גיוונים. הרעיון הוא לא להפסיק לתחקר את האהבה שלכם למתוקים:

  • אפשר לשדרג עם אגוזי לוז, פקאנים או שקדים קצוצים למפמצ'ר של טעמים.
  • לגרסה פירותית, אם רוצים, אפשר להוסיף רצועות של תפוחים קצוצים או פירות יבשים.
  • במקום קקאו, יש האומרים ששוקולד מריר מהווה שדרוג אגדי.
  • אפשר לשים ציפוי פרווה מבוסס פרוביוטיקה להכנה בריאה יותר.

שאלות ותשובות

איך שומרים על עוגת השמרים לאורך זמן?
לעוגת השמרים איכויות שמירה גבוהות. אם צריך לשמור אותה יותר מיום, כדאי להכניס אותה למקרר בכלי אטום.
האם אפשר להקפיא את העוגה?
בהחלט! אם ברצונכם לחכות עם ההנאה, פשוט עטפו אותה היטב בניילון נצמד והקפיאו.
כמה זמן אפשר לשמור על העוגה במקרר?
בדרך כלל, עוגת שמרים נשמרת במקרר שלושה עד ארבעה ימים בלי בעיה.
אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
אפשר בהחלט! אפשר להשתמש באבקת סוכר או בפירות יבשים קצוצים כמקור מתוק.
מה עושים אם הבצק לא תופס?
אם הבצק לא תופס, זה יכול להיות בגלל מים חמים מדי או שלא נתנו לו לתפוס את הזמן המומלץ. המפתח להצלחה הוא סבלנות.
כיצד ניתן לשדרג את המילוי בעוגה?
כמו שציינו קודם, אפשר להוסיף אגוזים, שוקולד צ׳יפס או תיבול מגוון כמו תמציות שונות.
כי אני רוצה עוגה מושלמת, מה חשוב במיוחד?
הקדישו תשומת לב לתהליך הלישה – זה מקנה מרקם אוורירי ונפלא!
האם כל אחד יכול להכין את העוגה הזאת?
כן! עם קצת אורך רוח ורצון, גם מתחילים יכולים להצליח!
האם ניתן להשתמש בקמח תפו”א למקבילה בלי גלוטן?
בהחלט! קמח תפו”א יעניק לעוגה מרקם ייחודי ומפנק.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  מתכון סלט מלפפון אסייתי שישגע את הטעמים שלך

אז אחרי כל כך הרבה מידע, אי אפשר שלא לנסות להכין את עוגת השמרים הממכרת הזאת! שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה, ואפילו תעודדו אותם לנסות לשדרג את עוגת השמרים עם מרכיבים שהם אוהבים. שיהיה בהצלחה וללקק את האצבעות שלכם!

Scroll to Top