עוף בתנור בישול ארוך: המתכון המושלם שיעשה לכם חשק לעוד!
מישהו כאן אמר עוף? אם יש מנה שעושה לכולנו חשק למיטב המנות הביתיות, זהו העוף בתנור. אבל לא סתם עוף, אלא העוף המדהים הזה, המתבשל לאורך זמן, שזור בלפחות עשרה תבלינים, ויוצא מהתנור כמו חלום מבחינת טעמים וריחות. בעצם, זהו מתכון שמזכיר לנו את המנות שהיו מכינות לנו סבתא, עם אהבה אינסופית ותשומת לב לכל פרט. מעלה את העוף הזה לממדי גרנדיוזיות! אנחנו ממשיכות לקרוא? כמובן! אז להיכנס למטבח, להתחיל וליהנות מהתהליך הזה, שיביא אתכם למנה שכוללת את כל הטעמים הכי טובים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2.5 שעות
- רמת קושי: קל
- מספיק לכ-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, בואו נדבר על הרכיבים שהופכים את העוף המדהים שלנו לגולת הכותרת של כלי האוכל. פשוט אל תשכחו שהרכיבים בריאים, דל פחמימיות ומשגעים!
- 1 עוף שלם במשקל של כ-1.5 ק"ג
- 1 כפית מלח גס
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית קינמון (כן, אתם קוראים נכון!)
- 3 כפות שמן זית איכותי
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 בצל קצוץ
- 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 גזר קלוף וחתוך לעיגולים
- 1/2 כוס מים
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה (לגרסה המרעננת)
מרכיבים חלופיים
וזה לא נגמר כאן! עבור גרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את העוף בחתיכות טופו או פטריות שמפיניון, ואפילו להוסיף קצת אגוזי לוז קצוצים למרקם מרענן. למי שמחפש גרסה ללא גלוטן, יש להקפיד על תיבול במוצרים נטולי גלוטן.
שלבי ההכנה
בואו נעבור כעת על השלבים הכמעט קסומים להכנת העוף המושלם הזה. תאמינו לי, כל שלב יביא אתכם קרוב יותר למנה אגדה!
- מחממים את התנור על 180 מעלות צלזיוס.
- מניחים את העוף בקערה גדולה ומוסיפים את כל התבלינים: מלח, פלפל, כורכום, פפריקה, כמון וקינמון. נערבב היטב כך שהתבלינים יעטפו את העוף מכל הצדדים.
- מחממים שמן זית בסיר גדול (שיכול להיכנס לתנור) ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד שהבצל ממולח ונושק לתחושת עושר!
- מוסיפים את תפוחי האדמה והגזר לסיר ומערבבים היטב במשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את העוף ומעט מים, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום.
- מכניסים את הסיר לתנור למשך שעתיים וחצי, עד שהעוף רך, נימוח וקל לנעוץ בו מזלג!
- במהלך חצי השעה האחרונה, מסירים את נייר האלומיניום כדי להעניק לעוף את הצבע היפה והמרהיב שלו.
- מוציאים את הסיר מהתנור, מפזרים מעל את הפטרוזיליה הקצוצה ומניחים לעוף להתקרר במשך 10 דקות. הכנה היא לא מתישה, היא חוויה!
ולא לשכוח – כל המסע הזה לא רק מביא אתכם למנה מדהימה, אלא גם ממלא את הבית בניחוחות מעוררי תיאבון!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, לאחר שהכנתם את המנה, אפשר להוסיף תוספות מדליקות. אפשר להוסיף אגוזי מלך קלויים או פרוסות לימון בכדי להקנות טעם חמוץ ומיוחד. גם טחינה מעל תשדרגו את המנה ותוסיף לה נפח ועסיסיות. במידה ואתם חובבי חריף, הוסיפו פלפל חריף לקישוט.
שאלות ותשובות
איך יודעים שהעוף מוכן?
העוף מוכן כאשר צבעו זהוב, ויש לו ריח משגע. כדאי גם לנעוץ מזלג – אם הוא נכנס בקלות, מדובר בניצחון!
אפשר להכין את המתכון מראש?
בוודאי! ניתן להכין את העוף עד השלב של המנוחה, ולאחסן במקרר. כאשר אתם מוכנים למנה, רק לחמם בתנור!
האם ניתן להשתמש בתנור חשמלי?
בהחלט. אפשר להכשיר את המתכון בתנור חשמלי; המתכון יעבוד נפלא!
אני לא אוהבת תפו”א, מה אפשר לשים במקום?
אפשר לשים קישואים, בטטות או סלק. כל ירק שאתם אוהבים יוכל להשתלב נהדר!
כיצד ניתן לגרום לעוף להיות יותר עסיסי?
המרכיב הסודי כאן הוא השמן. הקפידו על שמן זית איכותי ולא לחסוך. תוספת נוזלים גם מסייעת, אז אל תהססו להוסיף עוד מעט מים.
מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על העוף לאחר הבישול?
שמרו את העוף בקופסה סגורה במקרר. אפשר גם להקפיא לקדימה, אך הקפידו לחמם אותו לפני ההגשה.
איך יודעים את הזמן המדויק לבישול?
בדרך כלל, הזמן המומלץ הוא כשעה וחצי לכל קילוגרם עוף. עבור עוף במשקל 1.5 ק"ג, זה בהחלט זמן מקובל!
האם המתכון אפשרי על גריל?
בהחלט! חשוב להשתמש בטמפרטורה גבוהה בבישול על גריל, לוודא שהעוף אינו נשרף שמסביב.
אפשר להוסיף עוד תבלינים למתכון?
ברור! חובבי התבלינים יכולים להוסיף טעמים נוספים כמו בזיליקום, רוזמרין או מרווה. השתמשו במה שאתם אוהבים!
אני מעדיפה תבנית חד פעמית, האם זה אפשרי?
בוודאי! תבניות חד פעמיות מתאימות, אבל שימו לב שלא לשים יותר מדי שומן ותיבול, זה לא יימשך יותר מדי.
אז עכשיו אתם רואים כמה מתכון העוף הזה לא רק מדהים אלא גם אגדי! אם אהבתם, אל תשאירו את זה לעצמכם! שתפו את המתכון הזה עם חברים במשפחה וברשתות החברתיות, והביאו לעוד אנשים את הטעמים הזה עם החום והאהבה!