פאי רועים משודרג – המתכון שישדרג את ארוחת ערב שלכם

פאי רועים משודרג – המתכון המושלם שלכם

אם חיפשתם מתכון שישלב בין אושר לניחוחות משגעים, הגעתם למקום הנכון. פאי רועים הוא אחד מהמאכלים היותר אגאטיים שאפשר להכין – הוא מזין, טעים, ובעיקר, הוא זוכר את ילדותנו! אך אנחנו לא נתנחם בגרסה הרגילה, אלא נשדרגו אותו למשהו שמיועד לשדר לשולחן הקיץ שלנו – פאי רועים משודרג עם טוויסט! עם ניחוחות שמגיעים הישר מהמטבח של סבתא, עם טעמים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. אז קחו לכם כוס קפה, הניחו את כף המזלג ונתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך הכנת הפאי האגדי הזה, נרצה לבדוק איזה רכיבים נזדקק. הפאי שלנו מצריך שילוב שהוא לא רק טעים, אלא גם בריא ומגוון. שימו לב שאתם רושמים הכל – יש סיכוי שגם תצטרכו את זה שוב!

  • 500 גרם בשר טחון (כדאי לשלב בין בקר וכבש לנתון מעניין יותר)
  • 2 ביצים
  • 300 גרם קישואים גרוסים
  • 300 גרם גזר קצוץ דק
  • 200 גרם פטריות (אפשר פטריות שמפיניון, פורצ'יני או כל מה שבא לכם)
  • 2 בצלים קצוצים
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • מיץ מלימון אחד
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • תיבול: מלח, פלפל, כמון ואורגנו לפי הטעם
  • 500 גרם תפו”א מבושל וטחון
  • 100 גרם חמאה
  • 200 מ"ל חלב
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • שמן זית לטיגון

שלבי ההכנה

רגע, לפני שמתחילים, כמה דברים לגבי תוספות. אפשר להוסיף גבינות שונות לפאי שלכם. כמו כן, אפשר לשדרגו עם ירקות שונים כמו תרד, מדליונים של פלפלים קלויים או אפילו פולי סויה – כל אחד מוזמן לשדרגו את הפאי כפי שהוא אוהב.

  1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא מתרכך.
  2. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה צבעו ומבושל לגמרי.
  3. מוסיפים קישואים, גזר ופטריות ומטגנים עוד כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, תיבול ולימון ומבשלים על חום נמוך במשך כ-10 דקות נוספות.
  5. בזמן זה, מבשלים את התפו”א במים עד רכות, מסננים ומעבדים עם חמאה וחלב לבלילה אוורירית.
  6. מצננים את תערובת הבשר ומעבירים לתבנית אפייה.
  7. מניחים מעל תערובת הבשר את הבלילה של תפוחי האדמה כך שיכסה את כל התערובת.
  8. מפזרים גבינת מוצרלה מעל.
  9. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד שהפאי משחים (כ-30 דקות).
  10. מוציאים מהתנור ומחכים מעט לפני החיתוך.
עוד המלצת קריאה בשבילך >  סלט כרוב וגזר ללא מיונז שיעשה לכם חשק!

שדרוגים ותוספות אפשריות

אין ספק שהדבר הכי מדהים במתכון הזה הוא שניתן לשנות אותו בכל כך הרבה דרכים! למשל:

  • ניתן להוסיף חלבון לשדרוג בריאותי כמו עוף טחון במקום בקר.
  • במקום תפו”א, אפשר להשתמש בשורש סלרי אם רוצים לגרסה דלת פחמימות.
  • אם אתם אוהבים טעמים חדשים, הוסיפו כמה כפות של רוטב סויה לתערובת הבשר – זה נותן לעונג טעמים ממכרים!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הפאי לאחר הבישול?
הפאי נשאר טעים ומרענן גם לאחר שהוכן. אתם יכולים לאחסן אותו במקרר כמה ימים, ואפשר גם להקפיא אותו מנות מנות.

מהם הירקות שהכי מתאימים לפאי רועים?
לגזר וקישואים יש טקסטורה נהדרת, אבל כל ירק שאתם אוהבים (כמו תפו”א, קליפת גזר, סלרי או תרד) יכול לספק חוויית טעמים חדשה.

האם ניתן להכין פאי רועים טבעוני?
כמובן! במקום בשר טחון אפשר להשתמש בטופו או בלביבות עדשים בתוספת ירקות מגוונים, וגם סויה או טחינה יכולים לשדרג את הטעמים.

מה צריך לשים לב כשמכינים את הבלילה לתפו”א?
חשוב לטחון את תפו”א כך שתהיה אוורירית, אך לא יותר מדי, כדי שלא תקבלו מרקם דחוס מדי.

כמה זמן אפשר לאחסן את הפאי במקפיא?
הפאי יכול להחזיק במקפיא למשך כחודש. לפני ההגשה, יש לשים אותו בתנור או במיקרוגל לחימום.

האם יש גבינות נוספות שניתן להוסיף מעל?
כמובן! אפשר לשלב גבינות כמו פטה, פרמזן או גבינת שמנת. כל גבינה תוסיף את הטעם שלה.

איך דואגים שהפאי לא יבש בחלק הפנימי?
השתדלו לא לבשל את הבשר יותר מדי, ושימו לב לא להמיס הרבה מימדי בישול.

האם אפשר לעשות פאי רועים ללא גלוטן?
כן! פשוט הכינו אותו עם חברי פיצה ללא גלוטן, וניתן להמיר את תפו”א בתפוחי אדמה מפורקים.

עוד המלצת קריאה בשבילך >  עוגיות קמח שקדים ללא סוכר קלות ומהירות להכנה

אני מעדיף שלא להוסיף ביצים. מה לעשות?
אין בעיה! ניתן לשלב עם טחינה גולמית או עם חצי אבוקדו בשל לצורה רכה ומושלמת.

האם ניתן לחמם מחדש את הפאי לאחר ההכנה?
בהחלט! רק כשאתם מחממים אותו בחום נמוך כדי לשמור על טקסטורה קריספית.

זה כל הכיף וההנאה שבפאי רועים המשודרג! אנו מקווים שתהנהנתם עם המתכון שלנו! אם אתם מכירים אחרים שאוהבים לבשל ולהכין אוכל טעים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות. בואו נעשה שמח בעולם המטבח, ויאללה, הגיע זמן הבישול!

Scroll to Top