פאי תפוחים עם קמח שקדים שלא תרצו לפספס!

פאי תפוחים עם קמח שקדים – המתכון המושלם

זה לא סוד שתפוחים הם אחד הפירות המולדים ביותר, והם יכולים להפוך כל קינוח למשהו מדהים! רוצים להכין פאי תפוחים שלא רק שממכר אלא גם בריא? כאן נכנס לתמונה פאי תפוחים עם קמח שקדים – מדובר בטעמים שמתהדרים בנשמה ולעיתים אף ברמזים של נוסטלגיה! הפאי הזה משגע אותנו מחדש בכל ביס, והשילוב של קמח שקדים מבטיח מרקם אוורירי ונימוח, שיענג את כולנו!

אחרי שלא נותר אפילו פיסת פאי אחת על שולחן האירוח, תוכלו להתחיל לנשום ולהבין שזה הזמן לספר למשפחה ולחברים על המתכון המיוחד הזה. אל תשכחו, האורחים שיבואו לביתכם ירצו ללקק את האצבעות, ועד שיבינו מה הסוד – אתם כבר תספיקו להכין עוד אחד!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

אחרי המילים המלאות בהתרגשות, הגיע הזמן לבחון את הרכיבים שיש לנו. מה שמיוחד במתכון הזה הוא שהרכיבים הם פשוטים וזמינים, אבל התוצאה – אגדי!

  • 3 תפוחים בינוניים (עדיף מסוג גרני סמית') – עבור מתיקות שהיא לא מתוקה מדי
  • 200 גרם קמח שקדים – נותן טעם עמוק ואופי ייחודי לפאי
  • 100 גרם חמאה רכה (או חלופת שמן קוקוס לטבעוניים) – מוסיף רכות
  • 100 גרם סוכר חום – כדי להקנות טעם עשיר
  • 2 ביצים (אפשר גם תחליף כמו פשתן) – למרקם אחיד ונעים
  • 1 כפית קינמון – נותן עוצמת טעם מעלף
  • 1/2 כפית מלח – להדגיש את כל הטעמים
  • 1/2 כפית סודה לשתייה – להקפיץ את הבצק

מרכיבים חלופיים

למי שמעדיף גרסה ללא גלוטן – הקמח שקדים כבר בישר על כך! אם אתם רוצים לשדרג את המתכון לכיוון בריאותי – תוכלו להחליף את החמאה בשמן קוקוס, שברשותו יתרונות בריאותיים רבים. הפרי המלכותי הזה הוא פלא, ואין מה להפסיד!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  איך להכין דייסת אורז מתוקה בקלות ובמהירות

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים, הגיע הזמן לקפוץ למטבח וליצור!

  1. חולצים את התפוחים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות – כך יתחברו למשהו משגע במילוי.
  2. מניחים את התפוחים בקערה, מוסיפים אליהם קינמון וסוכר חום, מערבבים היטב ומניחים בצד.
  3. בקערה נפרדת, מערבבים קמח שקדים, סודה לשתייה, מלח, וחמאה רכה עד שהתערובת נראית כמו crumbs – זה לעסות את הקצפת.
  4. לוקחים את הקערה עם החומרים היבשים ומוסיפים את הביצים – מערבבים עד שהתערובת חלקה ומלוטשת.
  5. לוקחים 2/3 מהתערובת ומניחים בתבנית אפייה – משטחים את הבצק למעלה.
  6. מניחים את תערובת התפוחים על הבצק, ומעל זה מפזרים את יתרת הבצק שנשארה.
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ואופים במשך כ-40 דקות, עד שהפאי מזהיב.
  8. ממתינים לדקות ספורות, מניחים להתקרר, ואז פורסים ונוגסים בעונג.

שדרוגים ותוספות אפשריים

כשתסיימו להכין את הפאי, אתם יכולים לשדרגו בכמה דרכים נוספות. למשל, הוספת אגוזי לוז קצוצים – הם יניבו כמה ביסים קראנצ'יים ממש משגעים!

דרך נוספת היא להגיש את הפאי לצד כדור גלידת סורלה (לטבעוניים) או שמנת מתוקה בגרסה קפואה. זכרו, טורקיז השמנת הזה בטח יוסיף רמז המושלם!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הפאי טרי לאורך זמן?
עצות שלי אומרות: לשמור את הפאי במיכל אטום במקרר. כך תוכלו ליהנות ממנו למשך 3-4 ימים. אם הטעמים יתבררו לא כמו ביום הראשון – תחממו אותו קצת בתנור, זה כאילו הגעתם למסעדה!

האם אפשר להשתמש בתפוחים אחרים?
בהחלט! אלא אם כן אתם אוהבים ערבובים, תפוחים כמו גראני סמית' יוסיפו חמיצות מעולה, אבל תפוחי פוג'י או גולדן דלישס יתנו מתיקות יוצאת דופן.

למה לבחור בקמח שקדים ולא בקמח חיטה רגיל?
קמח שקדים הוא בריא יותר, הוא דל בפחמימות, ולכן מתאים לרבים מאלו המתמודדים עם דיאטות שונות. ושלא נדבר על הטעם שהוא מוסיף לפאי – מדהים!

עוד המלצת קריאה בשבילך >  צ'יפס קפוא בנינג'ה גריל מתכון קל וטעים במיוחד

האם הפאי מתאים לאנשים רגישים לגלוטן?
בהחלט! קמח שקדים הוא בחירה מצוינת, ובזמן שאתם נהנים מהפאי, גם מי שרגיש לגלוטן יוכל לשתף אתכם בחוויה!

מה הטיפ שלך להכנת פאי מושלם?
הטיפ שלי הוא לשים לב שהתפוחים לא יהיו דחוסים מדי והבצק לא יהיה דק מדי. הבצק צריך להיות אוורירי ולהתפשט בנוחות.

האם ניתן להכין את הפאי מראש?
כמובן! אפשר לאפות את הפאי ולהחזיקו במקרר, וכשאתם מוכנים, פשוט לחמם בתנור – זה היה וכל מה שיש לכם לעשות זה להפתיע את האורחים!

האם ניתן להקפיא את הפאי?
לגמרי! שימו אותו בקופסה אטומה והקפיאו. כשאתם רוצים לשדרגו, פשוט מחממים בתנור והפאי יעשה קסם!

כיצד ניתן להפוך את הפאי לטבעוני לחלוטין?
אפשר להמיר את הביצים בגרסאות של פשתן מרוסק עם מים או בלימון, וכל החמאה ניתן להמיר בשמן קוקוס. שינוי קל שיכול לרגש את כל האורחים!

איך אני יכול לדעת מתי הפאי מוכן?
תבנית האפייה צריכה להיות מזהיבה מלמעלה, אם אתם רוצים לוודא – תכניסו קיסם והתוצאה – שהקיסם יוצא נקי, והפאי שלכם במצב מושלם!

מה ניתן להוסיף למילוי מעבר לתפוחים?
אתם יכולים להוסיף צימוקים, אגסים קצוצים או אפילו תבלינים נוספים כמו זנגוויל – כל שינוי קטן יוסיף טוויסט מדהים!

הפאי הזה הוא המורשת הקולינרית שלכם – זכרו לשתף אותו ברשתות החברתיות עם האנשים שאתם אוהבים. אתם לא יכולים לדמיין את השפעת המתכון המף הזה על החיים שלכם, ועל הדרך, גם על הסביבה שלכם. תהנו!

Scroll to Top